اعلام جزئیات تاسیس بورس بینالملل در مناطق آزاد کشور
مشاور رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در امور بینالملل اعلام کرد: طرح تاسیس و فعالیت بورس در مناطق آزاد تجاری-صنعتی ایران در حال آمادهسازی است. به گزارش اخبار آزاد مناطق، بهادر بیژنی گفت: بسیاری از مراحل تدوین این طرح تاکنون طی شده و احتمالا تا پایان سال، آئیننامه اجرای آن به تصویب نهایی هیات […]
مشاور رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در امور بینالملل اعلام کرد: طرح تاسیس و فعالیت بورس در مناطق آزاد تجاری-صنعتی ایران در حال آمادهسازی است.
به گزارش اخبار آزاد مناطق، بهادر بیژنی گفت: بسیاری از مراحل تدوین این طرح تاکنون طی شده و احتمالا تا پایان سال، آئیننامه اجرای آن به تصویب نهایی هیات وزیران میرسد.
بیژنی افزود: هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار در ۲۶اردیبهشتماه امسال طرح تاسیس بورس بینالملل در مناطق آزاد را بررسی و تایید کرد و سپس برای بررسی بیشتر به شورای عالی بورس ارجاع داد.
وی با اعلام اینکه این آییننامه اکنون در هیات دولت است، گفت: کمیسیون اقتصادی دولت این روزها در حال بررسی زوایای محتلف تشکیل بورس بینالملل است و کارهای مطالعاتی در این زمینه توسط این کمیسیون انجام میشود.
مشاور رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در امور بینالملل افزود: تصویب نهایی این آییننامه شرایطی را فراهم میکند تا متقاضیان درخواست تاسیس بورس، درخواستهای خود را به صورت کتبی به سازمان بورس و اوراق بهادار ارائه دهند؛ سازمان نیز براساس مهلت تعیین شده در آییننامه، بررسیهای اولیه را انجام میدهد.
بیژنی با بیان اینکه درخواستهای تاسیس بورس به چند شیوه میتواند به سازمان بورس و اوراق بهادار ارائه شود، افزود: این درخواستها میتواند توسط عدهای از سهامداران کشورهای دیگر ارائه شود، یا به شکل تلفیقی از سرمایهگذاران خارجی و ایرانی در کنار یکدیگر باشد.
مشاور رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در امور بینالملل اضافه کرد: در آییننامه پیشنهادی آمده است که سرمایه تشکیل بورس باید فقط ارزی باشد.
وی ادامه داد: درباره سقف مالکیت سهامداران خارجی و ایرانی و حداکثر سهامداری هر گروه نیز شورای عالی بورس پس از تاسیس این بورس تصمیمگیری میکند.
مزایای تشکیل بورس بینالملل
مشاور رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در امور بینالملل درباره مزایای تاسیس بورس بینالملل در مناطق آزاد تجاری-صنعتی گفت: تشکیل چنین بورسی میتواند گام مهمی در بینالمللی شدن بازار سرمایه ایران باشد؛ همچنین این موضوع میتواند یکسانسازی مقررات و استانداردها و پذیرش همزمان اوراق بهادار و کالا را به همراه داشته باشد.
بیژنی افزود: از سوی دیگر تاسیس بورس بینالملل به افزایش سطح استانداردها و رویدادهای اجرایی کمک میکند و باعث میشود بازار سرمایه ایران فعالتر، منصفانهتر و شفافتر از قبل شود. همچنین میتواند سطوح رقابتی را ارتقا دهد و میان بورسها رقابت سازنده ایجاد کند.
تدابیر اتخاذی برای تبادلات بانکی
مشاور رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در امور بینالملل درباره مبادلات بانکی این بورس، گفت: جزئیات این موضوع در آییننامه پیشنهادی ارائه نشده و اتخاذ تصمیم نهایی به نظر سازمان بورس و شورای عالی بورس موکول شده است.
بیژنی افزود: در آیین نامه به این موضوع اشاره شده که وجود یک نهاد متولی برای تاسیس بورس بینالملل الزامی است. با توجه به اینکه معمولا نهادهای متولی بزرگ در دنیا، بانکها هستند باید منتظر حضور این گروهها باشیم.
بیژنی گفت: این امکان نیز وجود دارد تدابیری اتخاذ شود تا شاهد اتصال نهاد متولی ایران (شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه) به شرکتهای سپردهگذاری دیگر کشورها باشیم.
وی اظهار داشت: اگرچه در بخش بانکی با توجه به تحریمها با مشکلات بسیاری مواجه هستیم، اما همچنان بسیاری از بانکهای ایرانی در کشورهای خارجی در حال فعالیت هستند. همچنین سرمایهگذاران خارجی نیز میتواند نقدینگی خود را به سمت بورس هدایت کنند و این نکته امیدوارکنندهای برای حل این چالشهاست.
بنا به این گزارش، هماکنون بورس تهران، فرابورس، بورس انرژی و بورس کالا در بخش سهام، اوراق بهادار و کالا در کشور در حال فعالیت هستند.
قرار است بورس بینالملل با هدف جذب سرمایهگذاران خارجی در جزیره کیش راهاندازی شود که مبادلات مالی در آن از طریق ارزهای بینالمللی خواهد بود.
مرتضی بانک مرتضی مشاور رئیسجمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی هفته گذشته اعلام کرد: آییننامه تشکیل «بورس بینالملل» به کمیسیون اقتصادی دولت ارجاع داده شده و پس از آن، برای تصویب نهایی به هیات دولت میرود.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰