مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار: اولویت اصلی توسعه چابهار فقط ایران است، نه هند و چین
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار گفت: ارزش تولیدات منطقه آزاد چابهار با افزایش ۲۰برابری از ۵۰میلیارد تومان در سال۱۳۹۲ به بیش از یک هزار و ۵۶میلیارد تومان در پایان سال۱۳۹۶ رسید. به گزارش اخبار آزاد مناطق، «عبدالرحیم کردی» امروز (دوشنبه ۱۹آذرماه) در نشست خبری افزود: این مهم به دلیل تغییر استراتژی در کل مناطق آزاد […]
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار گفت: ارزش تولیدات منطقه آزاد چابهار با افزایش ۲۰برابری از ۵۰میلیارد تومان در سال۱۳۹۲ به بیش از یک هزار و ۵۶میلیارد تومان در پایان سال۱۳۹۶ رسید.
به گزارش اخبار آزاد مناطق، «عبدالرحیم کردی» امروز (دوشنبه ۱۹آذرماه) در نشست خبری افزود: این مهم به دلیل تغییر استراتژی در کل مناطق آزاد کشور به ویژه تمرکز بر تولید رخ داده است و امروز نیز خیز مثبت اقتصادی با شیب تند، در حوزه تولید این منطقه تجربه میکنیم.
به گفته این مقام مسئول، از ۲سال گذشته درخواستهای متعدد سرمایهگذاری در این منطقه داشتهایم که با رشد ۵۰۰درصدی همراه بوده است.
وی بیان داشت: مجموع قراردادهای منعقد شده سرمایهگذاری در منطقه آزاد چابهار بیش از ۴۰۰مورد و افزون بر سه هزار و ۴۰۰میلیارد تومان بوده است که ۱۶۷مورد از آنها پیشرفت فیزیکی داشته است.
کردی افزود: اکنون ۱۳۰واحد فعال سرمایه گذاری در منطقه آزاد چابهار فعالیت می کنند، اما به دلیل مشکلات پیش آمده در هفتههای گذشته اکنون تعدادی از آنها نیمه تعطیل شده است.
وی گفت: به طور نمونه امروز ۲طرح بزرگ پتروشیمی تجهیزات خود را وارد منطقه آزاد چابهار کردهاند و نخستین کارخانه تولید فولاد به ظرفیت سالیانه یک میلیون و ۶۰۰هزار تن با ۳۰درصد پیشرفت فیزیکی مشغول فعالیت است.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار خاطرنشان کرد: بهترین مسیر برای حمل و نقل ۹درصد تجارت جهان از طریق سواحل شمالی دریای عمان یا همان سواحل مکران است که به بیش از ۱۰۰میلیون تن در سال میرسد.
وی یادآورشد: سه بازار عمده آسیای میانه، روسیه و شرق اروپا، اتحادیه عرب و آفریقا و شرق آسیا مورد توجه تولیدکنندگان جهانی است؛ اما جای مشترکی که دسترسی به همه این بازارها در آن بهینه باشد، چابهار است.
عبدالرحیم کردی با بیان اینکه ایجاد فرودگاه مسافری در چابهار امری بسیار مهم و حیاتی است، اظهار کرد: در حال حاضر وضعیت فرودگاه مسافری در چابهار مناسب نیست و به دلیل واقع شدن در محل فرودگاه نظامی امکان توسعه دشوار و محدود به قوانین و مقررات است، اما در انتهای باند آن ۲۵۰هکتار زمین را از نیروی هوایی خریداری کردهایم و طراحی ترمینال مسافری جدید صورت گرفته و به زودی عملیات اجرایی آن آغاز میشود.
وی افزود: علاوه بر این فرودگاه، کارگو که دو سال قبل جانمایی شده بود و در فاصله ۶۰کیلومتری چابهار قرار دارد در حال حاضر توجیه عملیاتی پیدا کرده تا بتوانیم حمل و نقل هوایی را با توجه به این که یکی از ویژگیهای چابهار تبدیل شدن به هاب حمل و نقل در منطقه است، اضافه کنیم تا بدین ترتیب در منطقه چابهار همزمان شاهد توسعه حمل و نقل دریایی، هوایی، ریلی و جادهای باشیم.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار در ادامه همچنین از موافقت اصولی جهت راهاندازی ایرلاین در چابهار خبر داد و اعلام کرد: علاوه بر این در حال مذاکره جهت خرید هواپیماهای ایرباس و امبرائر هستیم اما باید بدانید که نمیتوانیم به صورت مستقیم با توجه به شرایط تحریم این هواپیماها را خریداری کنیم و باید جهت استفاده از این مدل هواپیماها، هواپیمای دست دوم خرید کنند. برنامه ما برای نوروز سال قبل بود، اما به دلیل شرایط به وجود آمده این مساله به تعویق افتاده و امیدواریم در آینده شاهد پیشبرد امور در این راستا باشیم.
کردی در ادامه با اشاره به وضعیت سرمایهگذاری در این منطقه خاطرنشان کرد: اولویت ما نه چین و نه هندوستان است بلکه اولویت اصلی ما ایران است و بازیگر اصلی در چابهار کشوری جز ایران نیست و اگر بخواهیم به سمت یک یا دو کشور سوق پیدا کنیم منافع اصلی خودمان را با منافع آنها گره زدهایم. ما باید بتوانیم منافع کشورهایی نظیر ژاپن و کشورهای اروپایی را درگیر چابهار کنیم.
وی با بیان اینکه طی دو سال جاری رقمی معادل ۳۴۰۰میلیارد تومان سرمایهگذاری در منطقه آزاد چابهار مدنظر قرار گرفته است، در مورد قراردادهای جدید سرمایهگذاری در این منطقه اعلام کرد: در ارتباط با شهرک دارویی و پتروشیمی با چینیها و در خصوص شیلات با ژاپنیها و کشورهای فرانسه و ژاپن مذاکراتی را انجام دادهایم و امیدوار هستیم بتوانیم قراردادهای مربوطه را به سرانجام برسانیم.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد با اشاره به اینکه براساس سند توسعه شرق و سند توسعه سواحل مکران چابهار نقطه تلاقی این دو سند به شمار میآید، اظهار کرد: چابهار سوآپ توسعه محور شرق و جدیترین کانون سواحل مکران است.
کردی افزود: توافقنامه چابهار بین هندوستان، افغانستان و ایران منافع منطقهای و بینالمللی را به چابهار گره زده و باعث میشود این منطقه در مسیری آرام حرکت توسعهای خود را دنبال کند.
وی با اشاره به اینکه استفاده از ظرفیت ترانزیتی چابهار یکی از اهداف این منطقه است، اظهار کرد: پروژه راهآهن از چابهار تا زاهدان در هشت کارگاه در حال پیشبرد است و ۶۵درصد تا ایرانشهر پیشرفت فیزیکی داشته و از ایرانشهر تا چابهار ۳۰درصد پیشرفت فیزیکی همراه است.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد همچنین با بیان اینکه در حال حاضر ظرفیت بندر شهید بهشتی چابهار به ۸.۵میلیون تن رسیده و قرار است این ظرفیت به ۸۵میلیون تن افزایش یابد، گفت: از چابهار تا سرخس خط جادهای مدنظر قرار گرفته است و توجه به شقوق مختلف حمل و نقل از اهداف توسعه چابهار تلقی میشود و علاوه بر این آزادراه چابهار به خروجی شهر و کنارک رو به اتمام بوده و انتظار داریم وزارت راه و شهرسازی تا پایان سال این پروژه را مدنظر قرار دهد.
کردی همچنین خاطرنشان کرد که براساس برنامه زمانبندی صورت گرفته سازمان بنادر و دریانوردی قرار بر این است که تا پایان سال میلادی تحویل موقت فاز۱ بندر شهید بهشتی انجام شود.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد در ادامه در خصوص اقدام تروریستی صورت گرفته در منطقه آزاد چابهار، بیان کرد: با توجه به بدخواهان کشور که قصدشان آسیب به نظام و اقتدار ایران است، چابهار نقطه بسیار مهم و استراتژیکی به شمار میآید و عدهای قصد دارند در حال حاضر که این منطقه از تحریمها معاف شده چهره آن را ناامن جلوه دهند.
وی افزود: اما نکتهای که باید به آن اشاره کرد این است که همواره همزمان با چنین اتفاقاتی شاهد ایجاد ترس و ناامنی در منطقه هستیم، اما این بار نه تنها چنین اتفاقی رخ نداده بلکه بار امنیتی حادثه کم بود و چنین اقدامات کور و بیهدفی نه تنها اثرگذار نیست، بلکه مانع توسعه چابهار نمیشود.
بنا به این گزارش، چابهار به عنوان تنها بندر اقیانوسی ایران و سرزمین موج و مرجان واقع در قلب مکرانِ بلوچستان و در فاصله ۶۴۵کیلومتری جنوب زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان قرار دارد.
این بندر موقعیت مناسبی برای استقرار انواع صنایع سبک و سنگین دارد و بهترین مکان برای ترانزیت کالا و گردشگری است.
«نارندرا مودی» نخست وزیر هند نیز چندی پیش هنگام شرکت در نشست سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای تاکید کرد که کشورش در توسعه طرحهای منطقهای ازجمله بندر چابهار همکاری جدی خواهد داشت.
هند برای توسعه بندر چابهار ایران متعهد به سرمایهگذاری ۵۰۰میلیون دلاری شده است. از طرف دیگر ایران و افغانستان در حال تایید ایجاد یک کریدور حمل و نقل بینالمللی از طریق این بندر هستند و چند محموله گندم هند از طریق بندر چابهار به افغانستان ارسال شده است.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰