در مراسمي با حضور معاون اول رئيس‌جمهور انجام شد:

رونمایی از ۷۰۰بسته سرمایه‌گذاری به ارزش ۴۳۰هزار میلیارد تومان در مناطق آزاد

در مراسمي با حضور معاون اول رئيس‌جمهور از 700بسته سرمايه‌گذاري در مناطق آزاد تجاری-‌صنعتی و ویژه اقتصادی به ارزش 430هزار ميليارد تومان رونمايي شد.

به گزارش اخبار مناطق آزاد، معاون اول رئیس‌جمهور در این جلسه از تکریم سرمایه‌گذاران و تسهیل فرآیندهای سرمایه‌گذاری به عنوان مهم‌ترین عامل در جذب سرمایه یاد کرد و گفت: روان‌سازی فرآیندها باید به نقطه‌ای برسد که سرمایه‌گذاران درگیر بروکراسی و موانع دست و پاگیر اداری نشوند.

محمد مخبر با تاکید بر اینکه سرمایه‌گذاران باید احساس کنند که حاکمیت و دستگاه‌های متولی پشتیبان و حامی آنها هستند و هیچ مانعی پیش روی آنها نیست، تصریح کرد: مدیران عامل سازمان‌های مناطق آزاد و سایر مدیران اقتصادی کشور باید به دنبال ارتباط نزدیک با سرمایه‌گذاران باشند و به استقبال و پیشواز سرمایه‌گذاران بروند تا آنها آرامش فکری و  اطمینان‌خاطر پیدا کنند.

وی، با قدردانی از وزیر امور اقتصادی و دارایی و دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری-‌صنعتی و ویژه اقتصادی به دلیل طراحی و تدوین بسته‌های سرمایه گذاری، اظهار داشت: لازمه دستیابی به رشد ۸درصدی اقتصادی، سرمایه‌گذاری سالانه ۲۰۰میلیارد دلار است که ۱۰۰میلیارد دلار از طریق منابع داخلی قابل تحقق است؛ ولی ۱۰۰میلیارد دلار دیگر حتما باید از محل سرمایه‌گذاری خارجی تامین شود.

معاون اول رئیس‌جمهور، مناطق آزاد را یکی از ظرفیت‌های مهم برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی دانست و افزود: هر کدام از مناطق هفتگانه آزاد کشور از ظرفیت‌ها و مزیت‌های مختلف برخوردارند که با اتکاء به این ظرفیت‌ها می‌توان اهداف جذب سرمایه‌گذاری خارجی را محقق کرد.

مخبر، یکی از مهم‌ترین ظرفیت‌ها برای توسعه کشور را اقتصاد دریامحور عنوان کرد و گفت: اکثر مناطق آزاد کشور به‌واسطه دسترسی به دریا، باید بر اقتصاد دریامحور به عنوان یک اولویت مهم تمرکز نمایند؛ ضمن آنکه مسیر ترانزیتی کریدور شمال-‌جنوب نیز در نهایت از ظرفیت‌های مناطق آزاد بهره خواهد برد.

وی، مدیران عامل سازمان‌های مناطق آزاد را فرماندهان اقتصادی این مناطق توصیف و آنان را مکلف کرد در راستای تحقق منویات رهبر معظم انقلاب برای مردمی‌سازی اقتصاد، بسترهای لازم را برای نقش‌آفرینی و مشارکت مردم و سرمایه‌گذاران از سراسر کشور فراهم کنند.

معاون اول‌ رئیس‌جمهور ادامه داد: مدیران عامل سازمان‌های مناطق آزاد باید در توسعه و رشد اقتصادی کشور و همچنین تحقق شعار سال برای خود نقش تعیین کنند و نسبت به تحقق اهداف سرمایه‌گذاری سهم بپذیرند.

مخبر، از اقتصاد دیجیتال به عنوان ظرفیت مهم دیگر کشور نام برد و اذعان نمود: اگر مناطق آزاد بر اقتصاد دیجیتال نیز تمرکز کنند، امکان تبدیل کشور به مرکز اقتصاد دیجیتال منطقه فراهم خواهد شد و ایران با داشتن ۱۵کشور همسایه، خواهد توانست خدمات ارزان و باکیفیت در حوزه اقتصاد دیجیتال را به جمعیتی بالغ‌بر ۶۰۰میلیون نفر ارائه دهد.

وی، با استقبال از پیشنهاد مطرح شده برای ایجاد مناطق آزاد مشترک با کشورهای همسایه، افزود: اگر این برنامه به شکلی مناسب طراحی شود، گامی مهم در جهت توسعه کشور و تقویت مراودات تجاری با کشورهای همسایه خواهد بود.

مخبر با اشاره به تدوین ۷۰۰بسته سرمایه‌گذاری، ضرورت اولویت‌بندی پروژه‌ها را مورد تاکید قرار داد و گفت: باید تلاش شود پروژه‌هایی که در اقتصاد کلان کشور اثرگذاری بیشتری دارد، در اولویت قرار گیرد و تمرکز بر اجرای این پروژه‌ها بیشتر باشد.

معاون اول رئیس‌جمهور در پایان اظهار امیدواری کرد: با اجرایی شدن برنامه‌ریزی‌های انجام شده برای سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد، به‌زودی شاهد نقش کلیدی این مناطق در توسعه کشور باشیم.

 

تبدیل مناطق آزاد به الگویی برای جذب سرمایه در کشور

سیداحسان خاندوزی وزیر امور‌ اقتصادی و دارایی نیز در این نشست از مناطق آزاد به عنوان پایگاهی برای تولید و صادرات یاد کرد و گفت: هدف ما این است که در کنار دعوت از سرمایه‌گذاران، در عمل نیز زمینه جذب سرمایه را فراهم کنیم و سایر مراحل و فرآیندها را تسهیل نماییم تا مشارکت به معنای واقعی برای سرمایه‌گذاران جاذبه داشته باشد و این مناطق به الگوهایی برای جذب سرمایه تبدیل شوند.

همچنین، حجت‌الله عبدالملکی دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری-‌صنعتی و ویژه اقتصادی نیز در این مراسم، گزارشی از عملکرد مناطق آزاد ارائه کرد و ضمن تشریح راهبردها، سیاست‌ها و برنامه‌های این دبیرخانه، گفت: در تلاش هستیم که مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور به بهشت سرمایه‌گذاری تبدیل گردند.

در ادامه این جلسه، چهار نفر از مدیران عامل سازمان‌های مناطق آزاد (کیش، چابهار، ماکو و قشم) گزارشی از برنامه‌های در دست اجرا ارائه کرده و نیازها و درخواست‌های خود را مطرح نمودند.

گفتنی است، این ۷۰۰بسته سرمایه‌گذاری طیف وسیعی از فعالیت‌های اقتصادی، صنعتی، بازرگانی، خدماتی و کشاورزی را دربر گرفته است که اهم شاخه‌های آن مشتمل بر صنایع معدنی و فلزی، صنایع‌دستی، پلیمری، شیمیایی و پتروشیمی، سلولوزی، نساجی و چرم، برق و الکترونیک، لوازم خانگی، خودرو و نیرومحرکه، ماشین‌آلات و تجهیزات، دارو و تجهیزات پزشکی، کشاورزی و شیلات، رمزارزها، هوافضا، فناوری اطلاعات، فرهنگی، لجستیک، مسکونی، اداری و تجاری و گردشگری هستند.