مشاور رئیس‌جمهور بیان داشت:

بهره‌گیری از ظرفیت تجار مسلمان جهت توسعه فرهنگی و اقتصادی مناطق آزاد

مشاور رئیس‌جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری-‌صنعتی و ویژه اقتصادی در نشست با فعالین اقتصادی و فرهنگی کشور، بر ایجاد پیوست فرهنگی در فعالیت‌های اقتصادی و جذب سرمایه‌گذاران مسلمان تاکید کرد.

به گزارش اخبار مناطق آزاد، سعید محمد امروز در نشست سیاستگذاری کنفرانس بین‌المللی فعالان فرهنگی اقتصادی جهان اسلام، با اشاره به اهمیت موضوعات فرهنگی در عرصه اقتصادی، اظهار داشت: فعالیت‌های اقتصادی به‌گونه‌ای است که توقف‌ناپذیر بوده و فعالیت‌ها در این حوزه انجام می‌شود، اما امروز ضرورت دارد تا به فعالیت‌های اقتصادی، رنگ و بوی فرهنگی داده شود که متاسفانه این حوزه در کشور متولی ندارد.

وی افزود: امروز کشورهای اسلامی یک بستر مناسب هستند تا بتوان فرهنگ را در حوزه اقتصاد نیز ترویج کرد. مشخصه اصلی توسعه این امر، حوزه گردشگری است و باید به سمت گردشگری فرهنگی پیش رفت.

مشاور رئیس‌جمهور ادامه داد: جام‌جهانی قطر فرصتی است تا با برنامه‌ریزی مناسب، گردشگری فرهنگی خوبی را توسعه داد. اگر بتوانیم فضایی را ایجاد کنیم که خانواده‌ها به‌راحتی تفریح داشته باشند، قطعا گردشگران زیادی به ایران خواهند آمد و در همین بستر هم می‌توان دستاوردهای اقتصادی داشت و هم مسائل فرهنگی را ترویج کرد.

سعید محمد اظهار کرد: موضوع دیگر در صنعت گردشگری در حوزه تحصیلات عالی است که این نیز منجر به توسعه فرهنگ و تبلیغ مثبت برای کشور می‌شود. این موارد جنبه‌های زیادی دارد که می‌تواند برای کشور دستاوردهای زیادی داشته باشد. همه این موارد نیاز به هم‌افزایی و همکاری دارد تا بتوان بسترهای لازم را برای توسعه این قبیل از گردشگری‌ها فراهم نمود.

وی ادامه داد: امروز مناطق آزاد ظرفیت‌های خوبی دارند تا سرمایه‌گذاران حوزه فرهنگی به این سمت سوق پیدا کنند و مشخصا مشوق‌های خوبی نیز در این عرصه وجود دارد. عدم‌نیاز به دریافت ویزا، امکان بهره‌گیری از نیروی خارجی و مسئله مالیات ازجمله مشوق‌هایی است که می‌تواند به کمک سرمایه‌گذاران آید.

دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری-‌صنعتی و ویژه اقتصادی با بیان این که امروز تجار مسلمان علاقه زیادی دارند تا در حوزه فرهنگی فعالیت کنند، بیان داشت: با معرفی ظرفیت‌ها، همکاری خوبی در حوزه سرمایه‌گذاری می‌تواند صورت گیرد. ایده خوب و بدیعی در دستورکار قرار گرفته است و باید تا بهمن‌ماه وارد عرصه اجرا شویم تا سریع‌تر نتایج ملموس این طرح در دسترس قرار گیرد. خروجی مطلوب، اولویت مجموعه مناطق آزاد است و در این راستا نیز حرکت خواهیم داشت.

مشاور رئیس‌جمهور در پایان تصریح کرد: امروز باید برندسازی اسلامی یک رویه باشد تا بتوان در حوزه‌های مختلف عملکرد خوبی داشت. در حوزه غذا به خوبی برند حلال نهادینه شده است و این روند باید در حوزه پوشاک و سایر زمینه‌ها نیز ایجاد گردد.

 

معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری دبیرخانه شورایعالی:

در اقتصاد به دنبال کنشگران فرهنگی هستیم

همچنین در این نشست، معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گفت: بدون شک، یکی از مهم‌ترین زمینه‌های پیشرفت و توسعه، با سرمایه‌گذاری، به‌ویژه سرمایه‌گذاری‌های خارجی محقق می‌شود. در این نکته هیچ تردیدی نیست که یکی از مسائل اصلی که در کشور ازجمله در مناطق آزاد با آن مواجه هستیم، جذب سرمایه‌گذاران خارجی است که یکی از علل اصلی آن تحریم‌ها و نبود ثبات کافی در برنامه‌ریزی‌ها و قانونگذاری‌ها در این حوزه است‌‌.

مهدی حسین‌زاده افزود: زمانی عمق این مسئله و معضل اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی و… بیشتر آشکار می‌شود که بدانیم برخی از کشورهای همسایه بهترین بسترهای ممکن برای سرمایه‌گذاری سرمایه‌گذاران خارجی را فراهم می‌آورند و در عمل، کار را بیش از پیش برای کشورمان در این زمینه دشوار می‌سازند.

وی ادامه داد: بی‌شک، یکی از راهکارهای مقابله با این مشکل، رایزنی‌های رسمی بین دولت‌ها در قالب‌های گوناگون موجود است؛ اما با توجه به عمق و البته ضرورت و اولویت این مسئله، لازم است از راه‌هایی به‌جز تعامل با دولت‌ها این مشکل را زدود‌‌.

حسین‌زاده اذعان نمود: یکی از راه‌هایی که می‌توان به‌کمک آن تا حدی از شدت این مسئله کاست، بهره‌ بردن از ظرفیت‌های موجود در جهان اسلام و به‌طور مشخص، ارتبا‌ط‌ گرفتن با تجار و سرمایه‌گذاران مسلمانی است که در دل گرو اسلام و آرمان‌های انقلاب اسلامی دارند و مایل هستند در این زمینه حتی برخی ناملایمات را نیز متحمل شوند.

معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در پایان تصریح کرد: بر همین اساس، عنوان فعالان فرهنگیِ اقتصادی جهان اسلام را برگزیدیم که‌ نشان می‌دهد مخاطب ما فعالان، نه دولت‌ها هستند که در گام نخست، دغدغه فرهنگی دارند و در گام دوم دغدغه اقتصادی. در این همایش به‌طور مشخص در پی ارتباط‌ گرفتن با این تجار و سرمایه‌گذاران و تبیین ظرفیت‌های گسترده سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد در حوزه‌های گردشگری، ورزشی، بهداشت، درمان و… هستیم. از این‌رو در پیش‌نشست این همایش از دستگاه‌های متعدد مسئول و متخصص در این زمینه دعوت به عمل آورده‌ایم که با همفکری و هم‌افزایی، زمینه‌های لازم به‌منظور اقدام هرچه بهتر در این زمینه را فراهم آوریم.

گفتنی است، در این نشست مقرر شد تا به صورت ماهانه جلساتی در راستای پیشبرد اهداف فرهنگی در فعالیت‌های اقتصادی برگزار گردد.