دکتر روحانی در آیین افتتاح طرح‌های مناطق آزاد و سازمان محیط زیست بیان داشت:

مناطق آزاد را به مراکز تولیدی، صادراتی و جذب سرمایه تبدیل کردیم

رئیس‌جمهور با بیان اینکه در زمینه مناطق آزاد تجاری-‌صنعتی در 8سال گذشته فعالیت بسیار خوبی انجام شده است، گفت: تلاش ما این بود که مناطق آزاد تجاری-‌صنعتی از واردکننده کالا به مراکز تولیدی و صادراتی و مراکز جذب سرمایه داخلی و خارجی تبدیل شود.

به گزارش اخبار آزاد مناطق به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی در آیین افتتاح طرح‌های ملی سازمان‌های مناطق آزاد تجاری-‌صنعتی و محیط زیست در هشتاد و پنجمین پویش تدبیر و امید برای جهش تولید، با اشاره به تلاش دولت برای توسعه مناطق آزاد اقتصادی و تجاری کشور ‌گفت: با تلاش‌ها و پیگیری‌های انجام شده و تصویب در مجلس شورای اسلامی، امروز ۱۵منطقه آزاد داریم که امیدواریم بتوانند کشور را در مسیر تعامل سازنده با کشورهای همسایه و جهان قرار دهند.

دکتر روحانی در ادامه به حوزه محیط زیست و اقدامات انجام شده در این دولت برای حفظ محیط زیست اشاره کرد و با بیان اینکه مجموعه عظیمی از کارهای محیط زیستی در ۸سال گذشته برای حفظ محیط زیست و تامین سلامت مردم صورت گرفته است، گفت: دولت یازدهم و دوازدهم به حق دولت سلامت و محیط زیست بوده است.

رئیس جمهور با بیان اینکه این دولت در بخش‌های مختلف برای موضوع سلامت مردم وارد عمل شد، اظهار داشت: حوزه محیط زیست، بخش بهداشت و درمان و همچنین بخش توسعه بیمه ۳پایه‌ای بود که این دولت با آن بدنبال سلامت جامعه بوده است و اگر منصفانه مقایسه شود، تفاوت شرایط امروز با ۸سال قبل در زمینه محیط زیست قابل مشاهده است و می توان دید که چه اقدامات بزرگی انجام شده است.

دکتر روحانی تلاش‌ها و اقدامات انجام شده در زمینه احیای دریاچه ارومیه را از مهم‌ترین و بزرگترین اقدامات دولت در زمینه حفظ محیط زیست و سلامت مردم عنوان کرد و گفت: در این دولت ۱۵هزار میلیارد تومان اعتبار برای دریاچه ارومیه هزینه شد که اگر برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری در این زمینه انجام نمی شد، امروز دریاچه ارومیه به یک محیط خشک و پر از نمک تبدیل شده بود و حیات منطقه را از بین می برد.

رئیس جمهور با بیان اینکه محیط زیست از ابعاد بسیار مختلفی برخوردار است، گفت:‌ در موضوع محیط زیست چه بسا لازم است با کشورهای منطقه و همسایه مشارکت داشته باشیم و در این راستا باید کارهای مهمی در مجامع بین‌المللی و همچنین اقدامات سیاسی و علمی در زمینه آب و خاک انجام شود تا با مجموعه‌ای از اقدامات و هماهنگی ها به شرایط قابل قبول برسیم.

دکتر روحانی با اشاره به علت توجه دولت به دریاچه ارومیه، خاطر نشان کرد: اگر دریاچه ارومیه خشک شود صدها کیلومتر در اطراف آن تحت تأثیر گرد و غبار و نمک قرار می‌گیرد و جمعیتی حدود ۱۴، ۱۵میلیون نفر دچار مشکل می‌شوند.

رئیس جمهور گفت: برای احیای دریاچه ارومیه کانال‌های زیادی لایروبی شد و از کشاورزان خواهش شد تا مصرف آب خود را کاهش دهند و با اقدامات انجام شده این دریاچه از چند سال پیش در مسیر احیاء قرار گرفته و سطح و عمق آن وسیع‌تر شده است.

دکتر روحانی با اشاره به برنامه‌ریزی ها برای ورود حدود یک میلیارد مکعب آب به دریاچه ارومیه، خاطر نشان کرد: قرار است، ۶۰۰میلیون متر مکعب آن از سد کانی‌سیب تأمین شود که اقدامات لازم برای ساخت و آبگیری آن انجام شده است. همچنین انتقال آب از این سد نیازمند، تونلی به طول ۳۵کیلومتر و ۷۰۰متر است که ۳۵کیلومتر آن به همراه کانال‌هایی که آب را به دریاچه وارد کند، تکمیل شده و فقط حدود ۷۰۰متر باقی مانده است.

رئیس جمهور افزود: همچنین قرار است تا از تبریز با تکمیل فاضلاب، پسآب تصفیه شده با ظرفیت ۱۲۲میلیون مترمکعب و همچنین ۵۱میلیون مترمکعب هم از پسآب فاضلاب ارومیه وارد دریاچه شود. از طریق لایروبی‌های انجام شده نیز، ۱۴۶میلیون متر مکعب ورودی آب به دریاچه اضافه شده است و در همین راستا ۵ هزار حلقه چاه مسدود شده و ۶هزار حلقه چاه هم تحت کنترل قرار گرفته است. چند سد نیز در مسیر تکمیل قرار دارد تا دریاچه ارومیه شرایط جدیدی پیدا کند.

دکتر روحانی اقدامات دولت در زمینه احیای دریاچه ارومیه را ماندگار و بزرگ توصیف کرد و گفت: اگر این اهتمام در ۸سال گذشته نبود و اقدامات ضروری در این راستا انجام نشده بود، امروز دریاچه ارومیه به طور کامل خشک بود.