تاثیرگذاری منطقه آزاد بوشهر در اقتصاد کشورهای حاشیه خلیج فارس
به گزارش اخبار آزاد مناطق، حمیدرضا مومنی در نشست شورای راهاندازی و راهبردی منطقه آزاد بوشهر با بیان اینکه بهزودی به طور رسمی فعالیت این منطقه آزاد آغاز میشود، اظهار داشت: منطقه آزاد بوشهر با تلاش مجلس شورای اسلامی، دولت و مجمع تشخیص مصلحت نظام به همراه ۷منطقه دیگر تصویب شد و این منطقه آزاد یکی از مناطق شاخص در اقتصاد استان، جنوب کشور و کشورهای منطقه خلیجفارس میتواند تاثیرگذار باشد.
وی با بیان اینکه نقاط ضعف در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی نسل اول و دوم وجود دارد، تصریح کرد: تلاش میشود که نقاط ضعف در این مناطق با اصلاح زیرساختها، برطرف شود و انشاءالله فعالیت مناطق آزاد نسل سوم بهگونهای آغاز شود که فعالان و سرمایهگذاران این بخش با حداقل مشکل مواجه باشند و براساس اهداف ترسیم شده با بازدهی بهتری فعالیت کنند.
مشاور رئیسجمهور با بیان اینکه دو و نیم دهه از فعالیت مناطق آزاد میگذرد، گفت: با گذشت دو و نیم دهه از فعالیت مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، هنوز چالشهای جدی پیش روی آنها است و به درستی نمیتوانند ماموریتها را انجام دهند.
مومنی از نبود طرح جامع در برخی از مناطق آزاد و اقتصادی خبر داد و بیان کرد: این بدین معنا است که هر مدیرعامل منطقه آزاد با سلیقه خودش کارها را اداره و ساماندهی میکند.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی با اشاره به اینکه هنوز ساختار مالی مناطق آزاد تجاری در کشور پایدار نیست، خاطرنشان کرد: هنوز ساختار مناطق آزاد کشور خیلی چابک و بهروز نیست و انتظار مخاطبان، سرمایهگذاران و فعالان اقتصادی در مناطق این است که کارشان در حداقل زمان و با کیفیت مطلوب انجام شود.
وی، صادرات، انتقال دانش فنی، جذب سرمایهگذار داخلی و خارجی را از انتظارات فعالان در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی دانست و بیان کرد: تاثیرگذاری در اشتغال پایدار جوامع ازجمله انتظارات از مناطق آزاد است که در این راستا تهیه و تصویب طرح جامع منطقه آزاد بوشهر برای آینده ۵۰ساله باید مورد توجه قرار بگیرد.
مومنی، توجه به لجستیک را یکی از مزیتهای ویژه منطقه آزاد بوشهر دانست و تاکید کرد: باید مسیر تجارت در مناطق آزاد از واردات به صادرات تبدیل شود و براساس منویات مقام معظم رهبری (مدظله) و مسئولان نظام، باید به مرور صادرات جایگزین واردات در مناطق آزاد شود تا تراز تجاری کشور مثبت شود.
مشاور رئیسجمهور، یکی از اهداف اصلی تاسیس مناطق آزاد و ویژه اقتصادی را توسعه صادرات دانست و گفت: تراز تجاری مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور در سه سال اخیر مثبت شده است، بنابراین ماموریت اصلی مناطق آزاد بوشهر، لجستیک، تولید به ویژه در عرصههای کشاورزی است که استان بوشهر در این عرصه از ظرفیت بالایی برخوردار است.
وی اضافه کرد: زیرساختها و بستری که در استان بوشهر ازجمله شهرک صنعتی و منطقه ویژه اقتصادی وجود دارد، به منطقه آزاد بوشهر کمک میکند که کار آن سریعتر انجام شود.
مومنی، از فعال شدن منطقه آزاد بوشهر در دو مرحله شامل راهاندازی، تصویب اساسنامه و طرح جامع دانست و خاطرنشان کرد: ساختاری اداری منطقه آزاد بوشهر در حال طراحی است و با توجه به اینکه دولت هیچ کمکی برای تولید زیرساختها نمیکند که برای این حوزه در دو بخش آمادهسازی و تولید زیرساختها سرمایهگذاری میشود.
مشاور رئیسجمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی در پایان با اشاره به تشکیل کنسرسیوم با همکاری بانکها و بخش خصوصی گفت: تمام تلاش این است که بخش خصوصی به معنای واقعی در مناطق آزاد حضور یابد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰