گشودن دروازههای جدیدی از صنعت گردشگری در جزیره قشم
به گزارش اخبار آزاد مناطق، در حاشیه سیزدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع وابسته تهران در غرفه منطقه آزاد قشم، علیرضا امریکاظمی مدیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری این سازمان با پروانه پرچکانی رئیس امور بینالملل و روابط عمومی و مشاور رئیس دانشگاه علم و فرهنگ و محمود هاشمی رئیس کارگروه امور بینالملل فدراسیون کوهنوردی و صعودهای ورزشی کشور و عضو شورای مدیریت راهبردی استارتآپDPL، محمدسعید موسایی باغستانی رئیس هیات کوهنوردی و صعودهای ورزشی منطقه آزاد قشم و کارشناس توسعه گردشگری این سازمان نشست تخصصی برگزار کرد.
مدیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم در این دیدار با اشاره به آمادگی قشم برای جلب همکاریهای مشترک با دانشگاه علم و فرهنگ بیان داشت: استانداردسازیخانه های بومگردی بر مبنای استاندارد بینالمللی با کمک پژوهشهای علمی، توسعه گردشگری پایدار را در روستاهای جزیره به همراه خواهد داشت.
امریکاظمی ادامه داد: آموزش آکادمیک راهنمایان محلی با همکاری دانشگاه علم و فرهنگ، ضمن کمک به اشتغالزایی بیشتر جامعه محلی، سطح گردشگری در جزیره را نیز ارتقا میدهد.
وی با اشاره به ظرفیت ارزنده ژئوسایت نمکدان قشم و مشابهتهای ساختاری و تاریخی آن با غارهای نمکدان واقع در یونان و مرز آلمان و اتریش، بیان داشت: با انجام مقایسات تطبیقی با حضور غارنوردان و متخصصان زمینشناسی از این کشورها، در یک بستر علمی و پژوهشی میتوان به وجوه مشترک بسیاری دست یافت.
رئیس امور بینالملل و روابط عمومی و مشاور رئیس دانشگاه علم و فرهنگ نیز با اشاره به علاقهمندی این دانشگاه برای پژوهش در زمینه علوم و تاریخ زمین شناختی جزیره گفت: این دانشگاه آمادگی دارد تا با انعقاد تفاهمنامهای در زمینه کارهای علمی و تحقیقات دانشگاهی بر روی پتانسیلهای گردشگری قشم به ویژه غارنمکدان، با سازمان منطقه آزاد قشم همکاری کند.
پروانه پرچکانی به پتانسیل بالای گردشگری در جزایر قشم و هنگام اشاره کرد و عنوان داشت: بررسی این ظرفیتها، دروازههای جدیدی از صنعت گردشگری حرفهای را به روی طبیعت دوستان باز کرده و ظرفیتهای کمتر شناخته شده این مناطق را به جهان معرفی میکند.
رئیس امور بینالملل و روابط عمومی و مشاور رئیس دانشگاه علم و فرهنگ افزود: توسعه اقتصاد جوامع محلی با کمک گردشگری، یکی از سیاستهای منطقه آزاد قشم در سالهای اخیر است که میتواند با کمک دانشگاه علم و فرهنگ به سمت تخصصی شدن برود.
نقش ورزش در توسعه گردشگری تخصصی
رئیس کارگروه امور بینالملل فدراسیون کوهنوردی و صعودهای ورزشی کشور نیز با تاکید بر لزوم توسعه گردشگری تخصصی به ویژه در بخش ورزش اظهار کرد: استفاده از ظرفیت غار نمکدان به عنوان طولانیترین غار نمکی جهان و ژئوسایتی بینالمللی، برای جذب گردشگران متخصص در حوزه علوم زمین شناختی و غارنوردی به ارزآوری صنعت گردشگری کشور کمک میکند.
محمود هاشمی با اشاره به همکاریها و تلاشهای رئیس هیات کوهنوردی و صعودهای ورزشی منطقه آزاد قشم برای برگزاری رویدادها و دورههای آموزشی بینالمللی در رشته غارنوردی، ساحلنوردی و طبیعتگردی در جزیره اضافه کرد: کشف توانمندیهای قشم در رشتههای مختلف ازجمله ورزشهای هیجان انگیزی مانند دیپ واتر، اِسلَک لاین و سنگنوردی، نه تنها به معرفی قشم بین جوانان ورزشکار کشور کمک میکند، بلکه میتواند در زمینه برگزاری رویدادهای جهانی در این منطقه نیز موثر باشد.
استقبال سرمایهگذاران از طرحهای گردشگری در قشم
همچنین، مدیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم از استقبال بینظیر علاقهمندان به صنعت گردشگری جهت سرمایهگذاری در این منطقه آزاد در سیزدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری تهران خبر داد.
علیرضا امریکاظمی با اعلام این خبر اظهار داشت: معرفی دستاوردهای این مدیریت در زمینه جاذبههای میراث فرهنگی و آیینهای بومی و محلی، ظرفیتهای سرمایهگذاری در بخش گردشگری و تاسیسات لازم و توانمندیهای این منطقه در تولید و عرضه صنایع دستی از اهداف عمده شرکت در این نمایشگاه بود.
وی از استقبال متخصصان و فعالان گردشگری از غرفه سازمان منطقه آزاد قشم در این نمایشگاه خبر داد و گفت: در حاشیه برگزاری سیزدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری تهران، نشستهای تخصصی متعددی با حضور مسئولان ارگانها و نهادهای مرتبط برای معرفی ظرفیتها و نیازهای سرمایهگذاری صنعت گردشگری جزیره قشم برگزار شد.
به گفته مدیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم، نشستهایی درخصوص وضعیت ژئوپارک جهانی قشم و به ویژه وضعیت کنونی گنبد نمکی و غار نمکدان و ساخت و سازهای مزارع پرورش میگو در حریم این ژئوسایت بینالمللی، ازجمله جلسات دیگری بود که در غرفه قشم برگزار گردید.
وی از حضور حسیناله بداشتی مدیر گردشگری و میراث فرهنگی دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در غرفه منطقه آزاد قشم خبر داد و اضافه کرد: همچنین بازدید مسئولان دیگر مناطق آزاد کشور از غرفه قشم، با نشستهایی با موضوع افزایش دامنه فعالیتها و همکاریهای متقابل در زمینه توسعه گردشگری و همچنین معرفی ژئوپارکهای مستعد در سایر مناطق آزاد همراه بود.
امریکاظمی ادامه داد: آشنایی با طراحان زیرساختهای گردشگری در سطح کلان، سرمایهگذاران علاقهمند به این صنعت و فعالان عرصه گردشگری، آینده متفاوتی برای قشم رقم خواهد زد.
مدیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم در پایان از حضور نمایندگان مجلس در غرفه قشم و پیگیری وضعیت ژئوسایت نمکدان خبر داد و عنوان داشت: توجه و همراهی و حمایت مردم، فعالان گردشگری و نمایندگان مجلس به این موضوع، برای جزیره و وجه بینالمللی ژئوپارک جهانی قشم بسیار ارزشمند است.
گفتنی است، سیزدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع وابسته تهران از ۲۳ تا ۲۶بهمنماه سال جاری در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار گردید. ۹۸۵شرکت داخلی و ۴۳شرکت خصوصی از پنج کشور و ۱۸نمایندگی از شرکتهای خارجی در این نمایشگاه حضور داشتند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰