ژئوپارک جهانی قشم، حامی صنایع کوچک محلی در جزیره قشم
علیرضا امری کاظمی اظهار کرد: ترویج مسئولیتپذیری کودکان و نوجوانان به آینده زمین و ایجاد کارآفرینی با تاکید بر فعالیتهای خلاقانه در زمینه ژئوپروداکت ازجمله برنامههای اصلی شبکه ژئوپارکهای جهانی است و در همین راستا و به منظور دستیابی جوامع محلی همجوار با ژئوسایتها به عنوان ذینفعان اصلی، اقدامات و راهکارهایی توسط ژئوپارک جهانی قشم انجام گرفته است.
وی ادامه داد: در همین راستا برگزاری دورهها و کارگاههای متعدد آموزشی جهت ارتقاءکیفی محصولات و بازارسازی تولیدات دانش آموزی در سطح نمایشگاه های داخلی و خارجی طی سالهای اخیر توسط این مدیریت صورت گرفته است.
به گفته امری کاظمی؛ گروههای داوطلب و منتخب فعال دانشآموزی که همگی از اعضای شبکه همیاران ژئوپارک جهانی قشم هستند، در قالب پنج گروه در زمینههای صنایع کوچک محلی، توانمندسازی، کارآفرینی ساماندهی و معرفی شدهاند.
مدیر ژئوپارک جهانی قشم گفت: دختران روستای برکه خلف همراه مادران خود، از سال۸۴ با فعالیت شرکت تعاونی بانوان اقدام به ساخت “دختولوک” به عنوان یکی از صنایع دستی این منطقه کردند که در حال حاضر تولیدات آنها در مرکز ویزیتور سنتر ژئوسایت دره ستارهها و فروشگاههای موجود در روستا بفروش میرسد.
امری کاظمی با اشاره به اجرای طرح مشارکت اجتماعی نوجوانان ایران (مانا) توسط موسسه همیاران سلامت روان اجتماعی اندیشه خلیج فارس قشم، تصریح کرد: طرح توانمندسازی و کارآفرینی نیز یکی از این پروژههایی بود که نوجوانان دختر به این نتیجه رسیدهاند که خودشان کارآفرین شوند و دست سازههای خود را به فروش برسانند.
وی ادامه داد: کارگاه تولیدی عروسکهای شوشی طرح دیگری است که از سال۹۴ با مشارکت ۱۰نفر از دانشآموزان روستای سلخ با هدف حفظ و معرفی آیینها و مراسمات سنتی جزیره با ساخت عروسکهای دختولوک به بازدیدکنندگان و علاقهمندان فعالیت خود را آغاز کرده است.
مدیر ژئوپارک جهانی قشم افزود: گروه دانشآموزی فاطمه زهرا سلخ نیز طی سالهای گذشته با استفاده از هنر خلاقیت خود از ضایعات پارچه و اشیاء دور ریختنی اقدام به ساخت کارهای هنری و جذاب میکنند و تولیدات خود را به فروش میرسانند.
امری کاظمی تصریح کرد: پنجمین گروه از فعالیتهای آموزشی ژئوپارک قشم، طرح دانشآموزی کاشف (کارآفرینان شایسته فردا) بود که در روستاهای دولاب، گوری، دیرستان و برکهخلف اجرا شد و یکی از شاخصترین آموزشهای صورت گرفته در این دوره، تولید ژئوپروداکت شمع نمکدان است.
وی ادامه داد: تولید محصولاتی با استفاده از پتانسیل های موجود در ژئوپارک و مرتبط با علوم زمین شناختی، زیستی و فرهنگی جهت ارتقاء و رونق اقتصاد جوامع محلی ژئوپروداکت نامیده میشوند و شمع نمک یکی از ابتکارات ژئوپارک جهانی قشم است که برای به تصویر کشیدن گوشهای از زیباییهای غار نمکدان و جلوگیری از تخریب آن ساخته شده که با استقبال جهانی مواجه شده است.
مدیر ژئوپارک جهانی قشم در پایان خاطرنشان کرد: حمایتهای این مدیریت از کارگاههای فعال در حوزههای گردشگری و ژئوپارک در راستای حمایت از فعالیت واحدهای تولیدی و صنایع کوچک محلی، ایجاد اشتغال پایدار و توانمندسازی جوامع محلی این منطقه صورت گرفته است.
گفتنی است؛ تعریف صنایع کوچک و متوسط در کشورهای مختلف با یکدیگر تفاوت دارد و تابع شرایط اقتصادی و صنعتی حاکم است. برخی از معیارهایی که برای تعیین نوع صنایع (کوچک، متوسط و بزرگ) بهکار میروند عبارتند از: تعداد کارکنان، سرمایه، دارایی کل، حجم فروش و ظرفیت تولید. براساس طبقهبندی بنگاههای صنعتی ایران برحسب تعداد نیروی کار شامل در آنها بنگاهها و کارگاههای دارای ۱۰ تا ۱۴۹نفر نیروی کار به عنوان بنگاههای کوچک و متوسط معرفی میشوند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰