همکاری کامل سازمان هواپیمایی کشوری و مناطق آزاد کشور
به گزارش اخبار آزاد مناطق، مناطق آزاد و بخش قابل توجهی از مناطق ویژه اقتصادی کشور به علت مزیتهای قانونی، موقعیت جغرافیایی، موقعیت اقتصادی-تجاری، جذابیتهای سرمایهگذاری ازجمله قیمت مناسب زمین و معافیتهای مالیاتی و از همه مهم تر مدیریت یکپارچه، میتوانند نقش بسیار موثری در توسعه لجستیک کشور ایفا کنند.
باید توجه داشت که صرفا ظرفیتهای سرزمینی و جغرافیایی، دلیل محکمی برای توسعه و موفقیت در بخش لجستیک نیست؛ چراکه برای توسعه به جهت بهرهمندی مکفی از این فرآیند، وجود زیرساختهای مناسب حمل و نقلی همچون جادهای، ریلی، دریایی و هوایی ضرورت دارد که متاسفانه طی سالیان سال در کشورمان این مقوله به خصوص در حوزه هوایی مغفول مانده است. در این میان مناطق آزاد به لطف قوانین و سیستم مدیریتی که از آن برخوردار است، توانستهاند تا حدود زیادی در محدودههای خود زیرساختهایی را ایجاد کند که البته همچنان نیاز به ورود جدی دولت و احداث و ایجاد سایر ملزومات و بسترسازیها در این خصوص است.
مشخصا این اقدام دولت میتواند گام بزرگی در تمامی عرصهها برای توسعه کشور باشد که یک نمونه آن توسعه گردشگری در کشور است. صنعتی که به تنهایی توانسته امروز جانی دوباره به بسیاری از کشورهای جهان سوم و در حال توسعه دهد. از سوی دیگر زنجیره دسترسی و راههای ارتباطی یکی از ضروریات امروز تجارت در جهان است که باید شیوه هوایی آن نیز هم راستا با مسیرهای زمینی و دریایی و ریلی توسعه یابد، اما متاسفانه کشور در این حوزه با کمبودهایی روبهرو بوده که مجموعه مدیریت مناطق آزاد به دنبال رفع این مانع از سر راه تجارت کشور است.
نمونه عینی این چالش را میتوان در منطقه آزاد چابهار مشاهده کرد. منطقهای حساس و استراتژیک که عملا بار سنگین ورود کالاهای اساسی به کشور را عهدهدار است، اما نزدیکترین فرودگاه به آن در شهرستان کنارک و در فاصله بیش از پنجاه کیلومتری قرار گرفته است. این فاصله بین نزدیکترین مسیر هوایی و منطقه آزاد چابهار عملا کار را برای سرمایهگذاران دشوار کرده و موانعی بر مسیر حمل و نقل و ترانزیت کالا ایجاد کرده است.
این مشکلات سبب شد تا تصمیم گرفته شود فرودگاهی مدرن در منطقه آزاد چابهار احداث شود. تکمیل این پروسه منجر به توسعه گردشگری در کشور می شود که این خود یک مزیت مضاعف بوده و عملا با احداث یک فرودگاه می توان اقتصاد این منطقه از کشور را رونق داد. این فقدان را به وضوح میتوان در ارس و دیگر مناطق نیز مشاهده کرد که کار را بر مناطق آزاد که عملا بار سنگینی از تجارت کشور را به دوش میکشد، سخت کرده است.
در همین راستا حمیدرضا مومنی دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در دیدار با سیاوش امیرمکری رئیس سازمان هواپیمایی کشوری درخصوص موانع ساخت فرودگاه در مناطق آزاد چابهار، ارس و وضعیت فرودگاه سایر مناطق به گفتوگو نشست.
از مدتها پیش صدور مجوز فرودگاهی برای مناطق آزاد یاد شده با تاخیر و مشکلاتی همراه بوده و همین امر خللی در مسیر احداث این فرودگاهها بهوجود آورده بود. رئیس سازمان هواپیمایی کشوری در دیدار با دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، با پیگیریها و اقدامات انجام شده، قول همکاری کامل و مساعدت جهت تسریع در روند تکمیل این پروژهها را به مجموعه مناطق آزاد داد. امری که میتواند در شرایط سخت تحریمی، یک اتفاق مهم برای اقتصاد کشور باشد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰