دوشنبه / ۸ بهمن / ۱۴۰۳ Monday / 27 January / 2025
×
به گزارش اخبار آزاد مناطق، رونق تولید علاوه بر کمک به کشور برای عبور موفق از تحریم‌ها، گره‌گشای مسائلی چون اشتغال و مشکلات معیشتی نیز می‌باشد؛ ایجاد حرکت در راستای دگرگونی در وضعیت تولید، ماموریتی است که‌ گاه تصمیمات قاطعانه و کلیدی در مدیریت اقتصادی را می‌طلبد. تصمیم‌گیری هوشمندانه و دقیق برای حمایت از تولید، افزایش مشارکت اقتصادی، فن‌آوری و ابتکارات صنعتی و سود‌آوری سرمایه‌گذاران خرد و کلان، راه برون‌رفت از وضعیت و شرایط بد اقتصادی است. در همین راستا رونق تولید، توسعه صادرات و استفاده از ظرفیت‌های صنعتی-تولیدی از اصلی‌ترین اهداف مناطق آزاد کشور محسوب می‌شوند. در این میان منطقه آزاد اروند به عنوان یکی از نقاط استراتژیک کشور و همچنین یکی از مناطق آزاد حائز اهمیت به لحاظ جایگاه و همچنین نیروی انسانی موجود در خود، نقش کلیدی و بسزایی را می‌تواند در امر رونق تولید خصوصا در شرایط کنونی ایفا کند؛ وجود دو شهرک بزرگ صنعتی در دل اروند، تعدد اتاق‌های بازرگانی و وجود مرز مهم شلمچه و همچنین هم‌مرزی با بزرگترین شریک تجاری کنونی کشور یعنی عراق، نگاه‌های خاصی را به خود معطوف کرده است؛ به همین منظور پای صحبت‌های سیدعلی موسوی معاون سرمایه گذاری و توسعه کسب و کارهای سازمان منطقه آزاد اروند‌ نشستیم تا درخصوص دستاوردها و همچنین برنامه‌های این سازمان در سال رونق تولید و توسعه صادرات‌محور با او گفت‌وگو کنیم که در ادامه می‌خوانید.
نقش‌آفرینی منطقه آزاد اروند در رونق تولید و مقابله با تحریم‌ها

حمایت از واحدهای تولیدی در منطقه آزاد اروند

معاون سرمایه‌گذاری و توسعه کسب و کارهای سازمان منطقه آزاد اروند درخصوص نقش منطقه آزاد اروند در امر رونق تولید‌ اظهار کرد: با توجه به اینکه سال‌۹۸ سال رونق تولید معرفی شد، در منطقه آزاد اروند در جهت حمایت از تولید داخلی و لبیک به ندای رهبر معظم انقلاب، دیدگاه‌ها، رویکردها و برنامه‌های راهبردی خوبی در نظر گرفته شد‌. جهت اجرایی کردن این راهبردها، از واحدهای تولیدی حمایت کردیم و کارگروه‌های متشکل از نواحی صنعتی منطقه، معاونت سرمایه‌گذاری، مدیریت تولیدی و گمرک در جهت رسیدگی به وضعیت نیازمندی‌های مالی شرکت‌ها و واحدهای تولیدی ازجمله سرمایه در گردش و سرمایه میدانی صورت گرفت تا برسی‌های لازم را انجام دهند‌. برای حل و فصل مشکلات اداری و گمرکی، با ایجاد کار گروه حقوقی از طریق مشاوره حقوقی و رفع مشکلات فی مابین واحدهای تولیدی و بانک اقدام کردیم.

 

ایجاد بستری امن برای سرمایه‌گذاران در اروند

سیدعلی موسوی افزود: ایجاد بستری امن برای سرمایه‌گذاری در منطقه، جزء نکاتی است که برای واحدهای صنعتی و نگاه ویژه به صنایع کوچک موجود در منطقه از طریق اعطای تسهیلات کم‌بهره‌، ایجاد زیرساخت‌ها و بستر مناسب جهت ایجاد صنایع کوچک جدید، توجه ویژه و حمایت مضاعف از شرکت‌های دانش‌بنیان جزء راهبرد‌های ما در بخش صنعت و تحقق رونق تولید؛ اعطای مشوق‌های ویژه صادراتی جهت حمایت از تولیدات صادرات‌محور در منطقه، توجه و حمایت ویژه از محصولات صادرات‌گرا و توجه به بخش کشاورزی و شیلات با نگاه ایجاد ارزش افزوده و جلوگیری از خام فروشی و فله‌فروشی ازجمله راهبردهای‌های سازمان در بخش تولید و حمایت  است.

 

تمایل سرمایه‌گذاران جهت حضور در منطقه آزاد اروند

موسوی در پاسخ به این سوال که منطقه آزاد اروند چقدر توانسته در خلق فرصت‌های سرمایه‌گذاری و شناسایی سرمایه‌گذار با هدف ایجاد کسب و کار پربازده مثمر‌ثمر باشد، بیان کرد: در سنوات گذشته در منطقه آزاد اروند به دلیل وجود زیرساخت مناسب برای صنایع ازجمله زیرساخت‌های جاده‌ای، برق، آب گاز و اینترنت در شهرک‌های صنعتی آبادان و خرمشهر این موضوع برای سرمایه‌گذاران بخش صنایع وسوسه‌برانگیز شده است و باعث شده در سال‌های اخیر خصوصا در سال گذشته جذب خوبی در بخش صنعتی داشته باشیم.

وی افزود: در حال حاضر ۶۸واحد فعال در شهرک صنعتی آبادان و ۶۸واحد فعال در شهرک صنعتی خرمشهر و ۲۹واحد خارج از سایت صنعتی وجود دارند که در مجموع می‌توان گفت ۱۶۶واحد فعال داریم که بیش از ۱۰هزار نفر نیروی تخصصی، کارمند، کارگر در این واحدهای تولیدی مشغول به کار هستند و این نشان می‌دهد در جذب سرمایه‌گذار در بخش صنعت؛ وجود زیرساخت‌های مناسب و زیر ساخت‌های طبیعی موجود در منطقه ازجمله حمل و نقل ترکیبی وجود پالایشگاه و پتروشیمی و صنایع فولاد، دو بندر بسیار خوب آبادان و خرمشهر و مرز شلمچه برای صادرات باعث وسوسه سرمایه‌گذار در بخش تولید و صادرات هم به نفع سرزمین اصلی و هم به کشورهای حوزه خلیج فارس و اروپایی شود.

 

جذب سرمایه‌گذار خارجی در جریان تحریم‌ها

معاون سرمایه‌گذاری و توسعه کسب و کارهای سازمان منطقه آزاد اروند درخصوص نقش منطقه آزاد اروند در شرایط تحریم‌ها و رهایی از شریط سخت اقتصادی عنوان کرد: نقش منطقه آزاد اروند در زمان تحریم و سیاست‌های منطقه در این دوران همگام با سیاست‌های ملی است و خارج از آن نیست. در بحث جذب سرمایه‌گذار و ایجاد محیط امن برای سرمایه‌گذار داخلی و خارجی همان سیاست‌های کشور را پیش خواهیم گرفت. جذب حداکثری و دفع حداقلی جزء سیاست‌های لاینفک منطقه آزاد اروند است که خوشبختانه تاکنون اقدامات خوبی در بخش تجارت‌، صنعت و گردشگری در حال انجام است؛ برای مثال در بحث گردشگری، روزانه ۲هزار گردشگر خارجی وارد منطقه آزاد اروند می‌شوند. در خصوص جذب سرمایه‌گذار در فروردین‌ماه امسال در مقایسه با فروردین سال گذشته، نه تنها کاهش نداشته‌ایم بلکه در رابطه با جذب سرمایه‌گذار خارجی و به دور از هیاهوی تبلیغاتی  برنامه‌های خوبی در دست اجراست.

 

دولت، تضمین‌کننده امنیت سرمایه‌گذار خارجی

موسوی گفت‌: تضمین امنیت سرمایه‌گذار خارجی، جزء اولویت‌های ما است که از طریق دولت جمهوری اسلامی ایران و سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های فنی و اقتصادی کشور، این کار در حال انجام است و سرمایه‌گذار خارجی نباید جای برای نگرانی داشته باشد، زیرا دولت این سرمایه را تضمین و بیمه می‌کند.

 

فعال‌سازی واحد‌های راکد و نیمه‌فعال در اروند

معاون سرمایه‌گذاری و توسعه کسب و کارهای سازمان منطقه آزاد اروند درخصوص مهم‌ترین اقدامات منطقه آزاد اروند در سال گذشته و در صنعت سرمایه‌گذاری اظهار کرد: در سال گذشته اقدامات خوبی در رابطه با جذب سرمایه‌گذاری، رونق تولید و صنعت، حمایت از کالاهای تولیدی و توسعه صادرات و ایجاد زیرساخت‌ها در منطقه انجام داده‌ایم. از طریق ارائه مشاوره حقوقی و اعطای تسهیلات کم‌بهره تعداد زیادی از واحدهای نیمه‌فعال و راکد را در سال گذشته فعال کردیم.

 

راه‌اندازی نخستین کمیسیون نظارت بر اصناف در منطقه آزاد اروند

وی افزود: طبق ماده‌۸۸ قانون نظام صنفی، نخستین کمیسیون نظارت بر اصناف در منطقه آزاد اروند به عنوان اولین منطقه آزاد کشور راه‌اندازی شد. حذف روادید و اجرایی کردن ویزای رایگان در محدوده منطقه آزاد اروند، راه‌اندازی شهرک خودرویی مجهز از طریق سرمایه‌گذاری بخش خصوصی جهت جذب سرمایه و ساماندهی صنوف مزاحم، تعیین تکلیف یکی از پروژه‌های راکد تجاری و تفریحی با نام گلکسی‌سنتر با میزان سرمایه‌گذاری ۳هزار میلیارد ریالی در منطقه، ساخت ۱۰۰هکتار بارانداز و انبار تخصصی توسط سرمایه‌گذار بخش خصوصی در مرز شلمچه، راه‌اندازی بزرگترین کشتارگاه دام سبک و سنگین در جنوب غرب کشور، ایجاد و راه‌اندازی مجتمع تجاری اداری بازرگانان در مرز تجاری شلمچه از اقدامات خوب منطقه آزاد اروند می‌باشد.

 

راه‌اندازی مرکز فناوری منطقه آزاد اروند در سال جاری

موسوی در رابطه با ظرفیت‌های فکری شرکت‌های دانش‌بنیان اظهار کرد: مرکز فناوری منطقه آزاد اروند با کمک دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و معاونت علمی نهاد ریاست جمهوری در سال‌۹۸ در منطقه راه‌اندازی خواهد شد و شرکت‌های دانش‌بنیان، شرکت‌های ایده‌پرداز و استارت‌آپ‌ها را ساماندهی و از طریق حمایت معنوی، مالی و تسهیلات ایجاد شده از آنها حمایت خواهیم کرد.

 

استقبال از بورس انرژی و اوراق بهادار در اروند

معاون سرمایه‌گذاری و توسعه کسب و کارهای سازمان منطقه آزاد اروند تصریح کرد: از سال‌۹۶ بورس انرژی منطقه آزاد اروند شروع به فعالیت کرد؛ خوشبختانه استقبال خوبی از این بورس شد، تا آنجا که علاوه بر بورس انرژی، بورس اوراق بهادار را نیز اضافه شد و در حال حاضر بورس منطقه آزاد اروند بورس فعالی است که علاوه بر شرکت‌های و تولیدکننده؛ برخی شهروندان نیز مشارکت دارند.

وی گفت‌: به دلیل پتانسیل‌هایی مانند پالایشگاه، پتروشیمی، شرکت‌های فولادی بزرگ، صنایع پتروشیمی و شرکت‌های تولیدی که در منطقه حضور دارند، نیاز به بورس انرژی و اوراق بهادار محسوس بود و در حال حاضر در حوزه بورس، سیاست‌های منطقه آزاد اروند در حال اجرایی شدن است و الزام شرکت‌های فعال حاضر در منطقه برای انجام معاملات در تالار بورس منطقه آزاد اروند می‌باشد.

 

افزایش قابل توجه صادرات از منطقه آزاد اروند در فروردین۹۸

موسوی  اظهار کرد: فرهنگ‌سازی بازار سرمایه از طریق آموزش به شهروندان، تبلیغات، شناسایی بازار سرمایه جهت بالا بردن سطح آگاهی شهروندان و شرکت در نمایشگاه‌ها و همایش‌های مرتبط با بازار بورس و سرمایه، از مواردی است که در منطقه در حال پیگیری می‌باشد. افزایش  تولید و صادرات منطقه از طریق تحریک تقاضا در بازار سرمایه جزء برنامه‌های اصلی منطقه آزاد اروند است و از این طریق مشوق‌های لازم را برای صادرکنندگان و سرمایه‌گذاران در بورس در نظر گرفته‌ایم.

وی افزود: علی‌رغم اینکه صادرات کشور در فروردین‌ماه به کشور عراق با افت همراه بوده، اما  خوشبختانه صادرات کالا از مرز تجاری شلمچه و آبی خرمشهر در فروردین‌ماه‌۹۸ به میزان ۴۰میلیون دلار بوده است؛ این میزان صادرات در مقایسه با فروردین‌۹۷ که ۳۱میلیون دلار بوده است نشان می‌دهد ۳۰ درصد رشد ارزشی داشته ایم.

معاون اقتصادی سازمان منطقه آزاد اروند به رشد ۶۹درصدی صادرات از طریق بندر آبادان اشاره کرد و گفت: میزان صادرات منطقه آزاد اروند از طریق بندر آبادان در فروردین‌ماه امسال به ۸میلیون دلار رسید که در مقایسه با فروردین سال گذشته که این میزان صادرات ۵میلیون دلار بوده، افزایش مطلوبی داشته است؛ این اقلام شامل کلینکر، شمش فولادی، صنایع فولادی و میلگرد، خشکبار، صیفی‌جات به کشورهای عراق، امارات متحده عربی، اندونزی و تایلند بوده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *