وی با بیان اشاره با توجه به اینکه مهمترین وظیفه مناطق آزاد، توسعه صادرات است، افزود: امیدواریم هستیم که با ظرفیتهای موجود بتوانیم به نحو احسن از ظرفیتهای مرزی به ویژه در منطقه ماکو بیشتر استفاده کنیم.
محمدرضا عبدالرحیمی اضافه کرد: پس از این بازدید مفصل، مقرر شد که نقش منطقه آزاد ماکو در تقویت پیوند اقتصادی کشور با کشورهای منطقه به ویژه ترکیه، بیش از گذشته مدنظر وزارت امور خارجه قرار گیرد.
وی ادامه داد: همچنین در این بازدید، پیگیریهای موثرتر وزارت امور خارجه برای تسهیل روابط کشورمان در محدوده منطقه آزاد ماکو با کشورهای دیگر مورد تصویب قرار گرفت.
گفتنی است، منطقه آزاد ماکو یکی از هفت منطقه آزاد فعال کشور است که بزرگترین آنها نیز محسوب میشود؛ این منطقه ۲گمرک فعال در بازرگان و پلدشت را داراست.
گمرک بازرگان و پلدشت در مجاورت مرز ایران با کشورهای ترکیه و جمهوری آذربایجان قرار دارد. مرزهای جمهوری اسلامی در این منطقه و با این کشورها به ترتیب ۱۳۰ و ۱۴۰کیلومتر است.
گمرک بازرگان در سال۱۳۰۵ شمسی تاسیس شد و تنها مرز بینالمللی بین دو کشور ایران و ترکیه به شمار میرود که به صورت ۲۴ساعته در حال فعالیت است.
گمرک پلدشت نیز در سال۱۳۸۸ از ماکو جدا شد و به جمع شهرستانهای این استان آذربایجان غربی پیوست؛ پایانه و گمرک مرزی پلدشت نیز در این شهرستان و در کنار رود مرزی ارس قرار گرفته و یکی از دروازههای ترانزیت کالا از ایران به اروپاست.
لازم به ذکر است، معاون دیپلماسی و اقتصادی وزارت امور خارجه در سفر به منطقه آزاد ماکو از گمرک و پایانه مرزی پلدشت، نقطه تلاقی سه مرز ایران، آذربایجان و ترکیه، نقطه اتصال راهآهن تبریز به گارس، پایانه صادراتی منطقه آزاد ماکو، بازارچه ساریسو و گمرک بازرگان بازدید کرد.
دیدگاهتان را بنویسید