بنا به گزارش دبیرخانه شورایعالی در مورد اقدامات و مقابله با ویروس کرونا در مناطق آزاد:

منطقه آزاد قشم، رتبه نخست اقدامات حوزه‌ درمانی بین مناطق آزاد کشور

گزارش دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد تجاری-‌صنعتی و ویژه اقتصادی در مورد اقدامات و تمهیدات پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا در هفت منطقه آزاد کشور حاکی از موفقیت منطقه آزاد قشم در کسب رتبه نخست در بخش اقدامات حوزه‌ درمانی بین این مناطق است.

به گزارش اخبار آزاد مناطق، پاندمی کروناویروس همان‌گونه که تمام جهان، ایران، استان‌ها و شهرها را درنوردید، مناطق آزاد را نیز درگیر خود کرد. در طول این مدت نه‌ تنها سلامت فردی، که اقتصاد کلان هر منطقه نیز تحت تاثیر این بیماری دچار آسیب و کاستی شده است.

دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد تجاری-‌صنعتی و ویژه اقتصادی با تقسیم‌بندی جامعی از اقدامات هر منطقه در هفت شاخه حوزه درمانی، تولیدات و واردات، اقدامات بهداشتی، هماهنگی امور مربوط به کرونا، امور فرهنگی-‌تبلیغاتی و ترویجی، امور حمایتی و فعالیت اجتماعی و ساماندهی خدمات و ارتباطات به بررسی عملکرد هفت منطقه آزاد کشور از اسفندماه‌۹۸ تا پایان فروردین‌ماه۹۹ پرداخته است.

منطبق بر این گزارش، منطقه آزاد قشم در دو شاخه حوزه درمانی و ساماندهی خدمات و ارتباطات، با اختلاف زیادی رتبه نخست را به خود اختصاص داده است که در این گزارش به اقدامات این منطقه در حوزه درمان خواهیم پرداخت.

 

واگذاری کار به کاردان

با آغاز اعلام شیوع بیماری کروناویروس در کشور با عکس‌العمل به‌ موقع رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم همراه بود که با اختصاص جلسات ستاد بحران به موضوع پیشگیری از شیوع کرونا مبدل شد.

در این جلسات به دستور حمیدرضا مومنی مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم سکان کشتی جزیره در حوزه مدیریت عبور از بحران کروناویروس به دستان مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان سپرده شد تا تخصصی‌تر به مبحث سلامت ساکنان و اهالی جزیره نگاه شود و تمامی توان سازمان منطقه آزاد قشم از منابع مالی، تجهیزات، ظرفیت شرکت‌های تولیدی و نیروهای انسانی صرف آماده‌سازی جزیره برای مقابله با کووید‌۱۹ شد.

اختصاص ۲۰میلیارد ریال اعتبار برای تجهیز و توسعه فضای بیمارستانی نخستین اقدام منطقه در این راستا بود. ایجاد بخش پزشکی ویژه کرونا در بیمارستان پیامبر اعظم(ص) شهر قشم با قابلیت پذیرش همزمان ۵۰بیمار، تهیه و راه‌اندازی سه دستگاه تنفسی و ونتیلاتور بیمارستانی، استقرار اتوبوس آمبولانس سازمان با ظرفیت پذیرش ۱۱بیمار در بیمارستان پیامبر اعظم(ص)، تامین و آماده‌سازی تعداد ۱۵۰تخت بیمارستانی، بخش‌هایی از اقدامات حمایتی منطقه آزاد قشم در این مدت بود.

همچنین تهیه ۶۰۰هزار ماسک استاندارد در انواع مختلف، یک هزار و ۱۰۰دست کیت محافظت شخصی، ۳۵دستگاه تب‌سنج، ۱۰هزار لیتر وایتکس، ۵هزار لیتر الکل، هشت هزار دستکش لاتکس، دو دستگاه برانکارد حمل بیماران مبتلا، دو عدد کیت کامل حمل جسد و اختصاص ۶نیروی خدماتی برای همکاری با نیروهای خدماتی بیمارستان پیامبر اعظم(ص) به مدت سه ماه در اختیار شبکه بهداشت و درمان شهرستان قرار گرفت نیز  قسمتی از این اقدامات است.

 

توسعه اقدامات پشتیبانی حوزه پدافند غیرعامل بهداشت و درمان

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم همچنین برای ایجاد فضایی جهت پشتیبانی از حوزه بهداشت و درمان در صورت وقوع شرایط حاد و پیک بیماری، دستور تعمیر و آماده‌سازی تعداد ۴۰۰تخت نقاهتگاهی با همکاری مراکز اقامتی جزیره را صادر کرد.

تهیه و تجهیز ملزومات بیمارستان خلیج‌فارس روستای جی‌جیان به ‌منظور انتقال تمامی بیماران دیالیزی جزیره قشم به این بیمارستان با هدف ارتقا فضای بیمارستانی، تجهیز و راه‌اندازی کامل کلینیک ۴۰تخته خلیج‌فارس شهر قشم با هزینه‌ای بالغ‌بر ۱۲میلیارد ریال در راستای اقدامات حوزه پدافند غیرعامل درمانی کمتر از ۷۲ساعت از تلاش‌های این مجموعه به ‌منظور ارتقا آسایش روانی شهروندان ازن ظر خودکفایی کامل منطقه نسبت به نیازهای درمانی بوده است.

در ادامه این اقدامات، منطقه آزاد قشم با تکیه ‌بر گروه‌های مردمی و همکاری ارگان‌های مختلف، تیم‌های سنجش بیماری کرونا را در مناطق مختلف شهر جهت پایش سلامت ساکنان مستقر کرد.

انجام تحقیق و توسعه برای تولید کیت الکترونیکی شناسایی ویروس در مرکز رشد قشم با حمایت مرکز شتاب‌دهی شهر هوشمند، تهیه ۲۵۰کیت تشخیص از طریق ارتباطات بین‌الملل سازمان و تحویل آن به دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان نیز ازجمله فعالیت‌های منطقه آزاد قشم از زمان شیوع بیماری کووید‌۱۹ در کشور است که توانسته موجبات موفقیت برتر این منطقه را در بین مناطق هفتگانه در حوزه درمانی فراهم آورد.