منطقه آزاد انزلی، شاهراه استراتژیک کریدور بینالمللی شمال-جنوب
به گزارش اخبار آزاد مناطق، ابراهیم جمیلی با بیان اینکه بندر چابهار برای هندیها ارزش استراتژیک بالایی دارد و بهترین راه دسترسی این کشور به بازار افغانستان و کشورهای حوزهCIS محسوب میشود، اظهار داشت: زیرساختهای کریدور شمال-جنوب باید سریعتر تکمیل شود.
وی، منطقه آزاد انزلی را شاهراه اقتصادی و استراتژیک کریدور بینالمللی شمال-جنوب تلقی کرد و بیان داشت: یکی از بهترین تصمیمات ایجاد مناطق آزاد، تاسیس منطقه آزاد انزلی بود، زیرا سازمان منطقه آزاد انزلی توانسته است بیشترین اعتماد بخش خصوصی را جلب کند.
جمیلی حلقه مفقوده تجارت کریدور شمال-جنوب را نبود زیرساختهای کامل در منطقه آزاد انزلی اعلام کرد و ابراز داشت: کشور و دولت در حال حاضر در یک فشار اقتصادی شدید و تحریمهای دشمن به سر میبرد، اما با تمام اینها اقدامات بسیار خوبی برای تکمیل زیرساختهای حمل و نقل ریلی انجام داده است.
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و هند، توسعه و تکمیل زیرساختهای منطقه آزاد انزلی ازجمله سرعت در ساخت راهآهن رشت-بندر کاسپین را ازجمله برنامههای خوب دولت خواند و تصریح کرد: با تصویب منطقه آزاد انزلی بخشی از استان گیلان در انزلی به منطقه آزاد تبدیل شد؛ از طرفی در اقتصاد کشور و در تداوم کریدور شمال-جنوب نیز شاهد تحولات عظیمی بودیم.
جمیلی، تلاش رقبای تجاری ایران برای جایگزین کردن راههایی جهت تجارت کالا را مورد اشاره قرار داد و عنوان کرد: در اینجا و در این برهه از زمانی، تقویت زیرساختهای منطقه آزاد انزلی با توجه به رقابت شدیدی که ایجاد شده، حائز اهمیت است و باید به عنوان یک اولویت مهم در دستورکار قرار گیرد.
وی اهمیت زیرساختها در تنها منطقه آزاد تجاری-صنعتی شمال کشور در بندر انزلی را برشمرد و تصریح کرد: مجتمع بندری کاسپین منطقه آزاد انزلی باید در رقابت شبکه حمل و نقل جهانی با امکانات زیرساخت و به لحاظ موقعیت استثنایی و ویژهای که از آن برخوردار است، حرف اول و آخر تجارت بینالمللی را زده باشد.
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و هند با بیان اینکه در همه ابعاد باید تلاش ما در منطقه آزاد انزلی چندین برابر باشد، خاطرنشان کرد: جایگاه بندر انزلی و بندرکاسپین در میان سایر بنادر و مناطق آزاد که هم توانسته بیشترین اعتماد بخش خصوصی را جذب کند و هم از پشتیبانی بخش خصوصی برخوردار باشد، رفیع است و باید سرمایهگذاری بیشتری در آن انجام شود.
جمیلی با تاکید بر اینکه شرایط به گونهای است که همه باید دست در دست هم بدهند تا نگذارند اهمیت منطقه آزاد انزلی نسبت به سایر رقبا کمتر دیده شود، افزود: اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی ایران، اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه و سایر اتاقهای مشترک میتوانند به این هدف کمک کنند.
وی از راهنمایی و همراهی تجار و کسانی که در بحث بازرگانی با ایران فعالیت اقتصادی مشترک دارند و خواستار ایجاد پایگاهی در منطقه آزاد انزلی هستند، توسط اتاق بازرگانی مشترک ایران و هند سخن گفت و اظهار داشت: بندر چابهار بهترین راه دسترسی هندیها به بازار افغانستان و کشورهای حوزهCIS است.
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و هند با بیان اینکه هماکنون بازار پرجمعیت و پر مصرف هند برای تجار ایرانی فرصت بسیار مناسبی است، تصریح کرد: با وجود تمام تحریمهای ظالمانه و فشارهای مستقیم آمریکاییها بر شرکای تجاری ایران، کشور هند ازجمله کشورهایی محسوب میشود که مبادلات تجاری خود را با ایران به خوبی حفظ کرده است.
جلیلی از سرمایهگذاری هندیها در بندر چابهار خبر داد و با اشاره به اینکه بندر چابهار حلقههای مفقودهای دارد و به خط سراسری راهآهن متصل نیست، عنوان کرد: اتصال راهآهن قزوین-رشت بخشی از این مشکل را حل کرد، اما انتظار داریم مسیر کریدور بینالمللی شمال-جنوب تا منطقه آزاد انزلی تکمیل شود.
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و هند، در اولویت قرار دادن اتصال کریدور بینالمللی شمال-جنوب تا منطقه آزاد انزلی توسط وزارت راه و شهرسازی و تکمیل راهآهن رشت-انزلی را خواستار شد و گفت: با تکمیل این کریدور بینالمللی میتوانیم صادرات و واردات کالاها را از راه بندر کاسپین منطقه آزاد انزلی و بندر چابهار به هند و بالعکس فعال کنیم.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰