مناطق آزاد، نقاطی مهم در جهت رونق اقتصادی کشور
به گزارش اخبار آزاد مناطق، اسماعیل زمانی کشور عراق را فرصتی مناسب برای گسترش مبادلات مرزی و تجاری با منطقه آزاد اروند دانست و گفت: منطقه آزاد اروند به لحاظ همجواری با کشورهای منطقه و در موقعیت مرزی جنوب غرب کشور ظرفیت مناسبی برای توسعه تجارت و تبادلات مرزی به خصوص کشور عراق را دارد.
زمانی با بیان اینکه مسئولان کشور توجه خاصی به این موضوع دارند، افزود: ظرفیت همسایگی با کشورهای منطقه به خصوص کشور عراق برای ما تعیین کننده است و بازار عراق بهترین بازار برای ما است.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند با اشاره به تردد اتباع عراقی به منطقه آزاد اروند اظهار داشت: براساس توافق به عمل آمده در سفر اواخر پارسال رئیس جمهوری به کشور عراق و رایگان شدن روادید سفر به هر دو کشور این اقدام گسترش مبادلات به ویژه در زمینه سفرهای گردشگری به منطقه آزاد اروند را به دنبال خواهد داشت..
زمانی افزود: با ورود اتباع عراقی به منطقه آزاد اروند شاهد رونق اقتصادی در بازارهای آبادان و خرمشهر خواهیم بود.
وی در ادامه گفت: شرکتهای گردشگری در منطقه آزاد اروند تشکیل شده و هر تبعه عراقی که وارد این منطقه میشود به واسطه این شرکتها خدمات دریافت میکند.
مدیر عامل سازمان منطقه آزاد اروند صدور روادید به صورت یک روزه و یا هفتگی برای مردم بصره را از مشکلات عمده اتباع عراقی بیان کرد و گفت: با توجه به اینکه مردم بصره هفتهای دو یا سه بار برای خرید و یا درمان به شهرهای آبادان و خرمشهر در منطقه آزاد اروند سفر میکنند برگههای گذرنامه آنها بعد از هر رفت و آمد باید مهر شود و برای رفع این مشکل با کنسولگری ایران در بصره مذاکره شده و قرار بر این شد که روادید برای ساکنان بصره به صورت سه ماهه و یا ۶ماهه صادر شود.
زمانی همچنین در خصوص لایروبی اروندرود نیز گفت: بعد از سفر رئیس جمهوری به کشور عراق توافقاتی با طرف عراقی در رابطه با لایروبی اروند رود انجام شد و اولین جلسه کارگروه سی.بی.سی در بندر خرمشهر در ماه مبارک رمضان بین اعضای هیات ایرانی و عراقی تشکیل شد و تعاملی بین این دو کشور در این زمینه آغاز شده است.
وی گفت: قرار بر این شد که منطقه آزاد اروند از طرف وزارت خارجه یکی از اعضای کمیته نظارت بر طرح لایروبی اروند رود باشد.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند گفت: به رقم تکمیل شدن گیتهای آبادان و خرمشهر و جاده امام صادق خرمشهر متاسفانه گمرک خیلی روحیه تعاملی ندارد و دلیل آن کمبود نیرو است این در حالی که ۷۰ تا ۸۰نیروی خدماتی و پشتیبانی در گیتها مستقر هستند ولی نیروهای کارمند گمرک باید در این گیت ها حضور یابند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰