مشاور رئیسجمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی: رفع موانع نظام تبادلات پولی بانکی در مناطق آزاد
مشاور رئیسجمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در دیدار روز دوشنبه (۱۴آبانماه) معاونین و مدیران وزارت امور اقتصادی و دارایی با دکتر حسن روحانی، رئیسجمهور گزارشی از اقدامات انجام شده و برنامههای آتی مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی در مقابله با تحریمها و اقدامات اتخاذ شده در حمایت از بازار سرمایه […]
مشاور رئیسجمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در دیدار روز دوشنبه (۱۴آبانماه) معاونین و مدیران وزارت امور اقتصادی و دارایی با دکتر حسن روحانی، رئیسجمهور گزارشی از اقدامات انجام شده و برنامههای آتی مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی در مقابله با تحریمها و اقدامات اتخاذ شده در حمایت از بازار سرمایه ارائه داد.
به گزارش اخبار آزاد مناطق، مشاور رئیسجمهور بهبود فضای کسب و کار در مناطق آزاد را در جذب سرمایهگذار خارجی و افزایش ارتباطات مالی بینالمللی موثر دانست و گفت: استقرار بورس بینالملل در مناطق آزاد کشور با هدف جذب سرمایهگذار خارجی و تسهیل ورود کسب و کارهای داخلی در فضای بینالمللی، ایجاد فضای ارتباطی مناسب بین سرمایهپذیران و سرمایهگذاران خارجی، توزیع مناسب سرمایه، هدایت سرمایههای غیرریالی به سمت کسب و کارهای فعال در سطح بینالملل طرحریزی و در دست اجرا است که در آیندهای نزدیک به صورت کامل راهاندازی میشود.
مرتضی بانک در ادامه این نشست به طراحی و استقرار پنجره واحد خدمات الکترونیک برای فعالان اقتصادی در مناطق آزاد کشور اشاره کرد و افزود: به منظور تسهیل فرآیندهای ارتباطی و کاری برای فعالان اقتصادی در مناطق آزاد؛ فاز اول سامانه «سیفام» (سامانه یکپارچه فعالان اقتصادی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی) بهرهبرداری و در آن فرآیندهای امکان سرمایهگذاری، ثبت شرکت، درخواست پروانه بهرهبرداری از یک مسیر یکسان به فعالان اقتصادی مستقر در مناطق آزاد ارائه شده است.
وی توجه ویژه به شرکتهای دانشبنیان و تقویت استارتاپها را از دیگر اقدامات دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در سال جاری برشمرد و افزود: در مناطق آزاد کشور به منظور جذب و تقویت استارتاپها و شرکتهای دانشبنیان و همچنین تجاریسازی ایدههای جدید در این مناطق، دستورالعمل ایجاد این مراکز آماده و ابلاغ شده است و تعدادی از مناطق آزاد گامهای اولیه برای ایجاد این مراکز برداشتهاند.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در ادامه به ضرورت استفاده از شرایط اعتباری در تبادلات در این مناطق اشاره کرد و گفت: برای رفع موانع نقدینگی و کمبود سرمایه در گردش واحدهای تولیدی، این اکوسیستم فناور محور و مبتنی بر فناوری اطلاعات طراحی شده است و بازاری الکترونیکی برای مرتبط کردن کسب و کارها که براساس ابزارهای مالی اعتباری ازجمله برات الکترونیک فعالیت میکند، ایجاد میشود.
مرتضی بانک حمایت از فعالان اقتصادی، سرمایهگذاران، تولیدکنندگان و کسب و کارها را از دیگر اقدامات این دبیرخانه برشمرد و افزود: صندوق ضمانت و حمایت از سرمایهگذاران و تولیدکنندگان که بر سه محور اعتمادآفرینی، اعتبارآفرینی و ارتباطآفرینی فعالیت خواهد کرد، راهاندازی میشود. سازمانهای مناطق آزاد نیز با ایجاد این صندوق برخی از ریسکهای مخاطرهآمیز مانند ریسک نقدینگی، سرمایه در گردش و تداوم فعالیت را برای کسب و کارها کاهش میدهند.
مرتضی بانک با اشاره به اینکه مناطق آزاد میتوانند به محلی برای دپوی کالاهای اساسی و مورد نیاز کشور تبدیل شوند، اظهار داشت: قوانین و مقررات کشور؛ مقوله واردات و صادرات از مناطق آزاد را مستثنی از مقررات حاکم در سرزمین اصلی کرده است به همین دلیل این مناطق میتوانند زمینه مناسبی برای ورود و دپوی کالاهای اساسی و مورد نیاز کشور در شرایط تحریم باشند. این در حالی است که ریاست محترم جمهور حل مشکل ثبت سفارش کالا را باتوجه به مقررات مناطق آزاد مورد تاکید قرار دادند.
وی تاکید کرد: بهرهمندی از مزیت تردد بدون نیاز به اخذ روادید در مناطق آزاد کشور ظرفیتهای بسیاری را برای صادرکنندگان به ویژه همسایگان فراهم کند. این در شرایطی است که این امکان و فضای موجود در مناطق آزاد میتواند به کشور برای فروش نفت و صادرات سایر کالاها و خدمات خود در شرایط تحریم کمک شایان توجهی نماید.
مشاور رئیسجمهور افزایش مزیتهای گردشگری داخلی به منظور جلوگیری از خروج ارز را از مهمترین برنامههای مناطق آزاد در توسعه گردشگری کشور دانست و گفت: طرح توسعه گردشگری که موجبات تسهیل گردشگری داخلی به مناطق را فراهم میآورد، نمونه بارزی از تلفیق فناوری اطلاعات و ابزارهای مالی در ایجاد راهکار مشترک برای خدمترسانی به هموطنان عزیز است. در این طرح، ساز و کار صدور کارت گردشگری اعتباری با همکاری بانک مهر ایران به متقاضیان گردشگری در مناطق اعطا میشود.
مشاور رئیسجمهور در ادامه به رفع موانع نظام تبادلات پولی و راهاندازی بستر تبادلات مبتنی بر ارز رمزهای مجازی اشاره کرد و گفت: به منظور تسهیل تبادلات و معاملات، جلوگیری از نقل و انتقالات ارزی، مقابله با تحریمها از طریق عدم نیاز به نقل و انتقالات پولی، طراحی ارز رمزهای داخلی و ارتباط با ارز رمزهای بینالمللی هماکنون فراهم شده است و به زودی فاز عملیاتی نمودن آن در برخی از مناطق آزاد اجرایی میشود.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور در پایان، تامین مالی پروژههای زیرساختی با استفاده از انتشار اوراق بهادار با پشتوانه داراییها در کنار ایجاد صندوق ضمانت و همچنین استقرار پلتفرم کسب و کار به منظور توسعه کسب و کار واحدهای تولیدی، ارائه راهکار تامین مالی در راستای توسعه زیر ساختهای مناطق و به عنوان دیگر راهکار نوین تامین مالی اشاره کرد و افزود: برقراری ارتباط مستمر و کارایی این مناطق با بازار سرمایه، پروژه اوراق بهادارسازی داراییهای مناطق آغاز و در مراحل اجرایی قرار دارد.
به گزارش اخبار آزاد مناطق، معاونین و مدیران وزارت امور اقتصاد و دارایی در حضور رئیسجمهور گزارشی از منابع و مصارف بودجه سال۹۷، ظرفیتها، اقدامات اتخاذ شده در حمایت از بازار سرمایه و دستاوردهای بدست آمده در دولت یازدهم و دوازدهم در بورس و فرابورس همانند رشد و افزایش تعداد شرکتها، ارزش بازارو صندوقهای سرمایهگذاری مشترک، جلب و جذب سرمایهگذاری خارجی، چگونگی نحوه پرداخت سود سهام عدالت به خانوادهها بهویژه خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره)، اقدامات سازمان امور مالیاتی در خوداظهاری مالیاتی، پرداخت الکترونیک مالیات، حمایت از تولید و بخشودگی جرائم مالیاتی ارائه کردند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰