مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی: امریکا؛ بازنده اصلی جنگ تجاری در جهان/ ضرورت توجه به تولیدات دارای مزیت نسبی و افزایش بهرهوری، تامین ارز تولیدات وارداتمحور در کشور
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی، چندی پیش در یادداشتی عنوان کرد که جنگ تجاری سبب تحمیل هزینههای زیادی بر آمریکا میشود و بسیاری از کشورهای درگیر، بازنده جنگ تجاری خواهند بود؛ در همین راستا وی در پاسخ به پرسش “خطِ اعتدال” در باب این موضوع گفت: همان طور که در یادداشت قبلی مطرح شد، بازنده […]
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی، چندی پیش در یادداشتی عنوان کرد که جنگ تجاری سبب تحمیل هزینههای زیادی بر آمریکا میشود و بسیاری از کشورهای درگیر، بازنده جنگ تجاری خواهند بود؛ در همین راستا وی در پاسخ به پرسش “خطِ اعتدال” در باب این موضوع گفت: همان طور که در یادداشت قبلی مطرح شد، بازنده اصلی پس از شکلگیری سازمان تجارت جهانی کشور آمریکا بود و سیاست شروع جنگ تجاری از سوی حاکمان حاضر این کشور جهت تغییر بازی است، اما همان طوری که قبلا با ذکر دلایل پیشبینی شد جنگ تجاری سبب تحمیل هزینههای مضاعفی بر آمریکا میشود و پایان جنگ تجاری برندهای نخواهد داشت.
رضا مسرور عنوان کرد؛ پس از گذشت چند ماه کافی است به گزارش صندوق بینالمللی پول اشاره کنم که برای سال٢٠١٩ رشد اقتصادی آمریکا را ۲.۳درصد پیشبینی نمود که حدود ۰.۷درصد کمتر از رشد اقتصادی سال٢٠١٨ این کشور است. همچنین درخصوص اروپا ،صندوق بین المللی پول، متوسط نرخ رشد ١٩کشور عضو منطقه یورو را ۱.۳درصد پیشبینی کرده است که کمتر از رشد ۱.۸درصدی سال٢٠١٨ است.
البته این صندوق به دنبال عقبنشینی ترامپ از تصمیم قبلی خود برای اعمال تعرفه بر واردات کالاهای به ارزش ٢٠٠میلیارد دلار از چین، رشد اقتصادی چین را با ۰.۱درصد افزایش به ۶.۳درصد پیشبینی نموده است که نسبت به سال٢٠١٨، ۰.۳درصد کمتر است.
مسرور تصریح کرد: جالب است که فرصتهای شغلی جدید آمریکا براساس گزارشات منتشره، به پایینترین سطح خود در ١١ماه اخیر رسیده است. لذا گزارشات منتشر شده به نوعی نظرات یادداشتی که چندی پیش به نگارش درآوردم و شما مطرح کردید را تایید میکند.
وی در پاسخ به پرسش آینده قیمت دلار در ایران و چگونگی رونق تولید گفت: قیمت دلار در حال حاضر بالاتر از ظرفیت اقتصاد کشور و حبابی است. ارزش دلار به عوامل متعددی بستگی دارد که مهمترین آن در حال حاضر؛ میزان فروش نفت کشور، نرخ تورم و رشد نقدینگی در کنار عواملی ازجمله مناقشه سیاسی است.
این تحلیلگر اقتصادی عنوان کرد؛ اگر دولت بتواند نرخ قیمت دلار را در سطح ١٢٠٠٠تومان تثبیت کند، به عبارتی از میزان حبابی شدن قیمت ارز تا پایان سال میکاهد و این به نفع تولید کشور است.
مسرور گفت: اگرچه افزایش نرخ ارز برای بخش صنعت به نوعی مزیت رقابتی ایجاد مینماید، اما بایستی ذکر کنیم که بخش قابل توجهی از تولیدات صنعت کشور وارداتمحور است و لذا برای تامین ارز این بخش صنعت، افزایش نرخ مطلوب نیست.
نکته مهم دیگر آن است که در سالی که به نام سال رونق تولید از سوی مقام معظم رهبری نامگذاری شده است، بایستی به هر شکل ارز بخش صنعتی وارداتمحور را تعیین نمود و شاهکلید افزایش تولیدات صنعتی در کنار عوامل همچون توجه به تولیدات دارای مزیت نسبی و افزایش بهرهوری، تامین ارز تولیدات وارداتمحور است.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰