مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM) در مناطق آزاد اجرایی میشود
با هدف کاهش هزینهها و زمان در پروژههای عمرانی، نشست هماندیشی برای اجرای مدلسازی اطلاعات ساختمان(BIM) در جزیره کیش برگزار شد. به گزارش اخبار آزاد مناطق، جلسه هماندیشی نحوه اجرای فرآیند (BIM) (مدلسازی اطلاعات ساختمان) در پروژههای عمرانی مناطق آزاد کشور با حضور محمد معزالدین معاون برنامهریزی و هماهنگی امور مناطق آزاد دبیرخانه شورایعالی مناطق […]
با هدف کاهش هزینهها و زمان در پروژههای عمرانی، نشست هماندیشی برای اجرای مدلسازی اطلاعات ساختمان(BIM) در جزیره کیش برگزار شد.
به گزارش اخبار آزاد مناطق، جلسه هماندیشی نحوه اجرای فرآیند (BIM) (مدلسازی اطلاعات ساختمان) در پروژههای عمرانی مناطق آزاد کشور با حضور محمد معزالدین معاون برنامهریزی و هماهنگی امور مناطق آزاد دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد کشور، دکتر مصطفی خانزادی معاون عمرانی و زیربنایی منطقه آزاد کیش، محمدرضا عبدالرحیمی مدیر دفتر برنامهریزی، بودجه و سرمایهگذاری دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد، مهدی رعیتی سرپرست مدیریت فنی و امور زیربنایی دبیرخانه مناطق آزاد و اساتید مطرح گروه مهندسی و مدیریت ساخت دانشگاههای علم و صنعت ایران، صنعتی شریف، تهران، امیرکبیر، تربیت مدرس و فردوسی مشهد با توجه به پیشرو بودن سازمان منطقه آزاد کیش در پیادهسازی فرآیند BIM در پروژههای عمرانی به میزبانی جزیره کیش برگزار شد.
در این نشست معزالدین با بیان اینکه الگوسازی برای سرزمین اصلی یک وظیفه سنگین ملی است که در مناطق آزاد بر عهده داریم، گفت: به دلیل نگرانیها از مفاهیم مختلف در زمینه انتقال تکنولوژی، مدیریت، اوضاع اقتصادی و مناسبات فی مابین بخش خصوصی و دولت که در حقیقت بخش کوچکی از چالشهای ملی ما است و گاهی به عنوان ابر چالش ملی نیز مطرح میشود باید در این زمینه قبول مسئولیت کنیم و با انجام این اقدامات درمناطق آزاد به عنوان الگو زمینه را برای تسری به کشور فراهم کنیم.
معاون برنامهریزی دبیر خانه شورایعالی مناطق آزاد افزود: ظرفیت ملی ما به حدی زیاد است که با نظر به علوم جدید بسیاری از موارد مورد نیاز در داخل کشور موجود است اما امکان ظرفیتشناسی و استفاده از آنها در مدیریت ملی دچار چالش سنگین شده است. یکی از این چالشها، بحث صرفهجویی و جلوگیری از هدررفت در مجموع هزینههای ملی است و ازجمله این جلوگیری از هدررفت در حوزه عمرانی و بخشهای زیر ساختی است که در کشور توسط دولت در حال انجام است.
وی در ادامه با اشاره به گزارشهای ارائه شده در سطوح ملی گفت: این گزارشها نشان دهنده وضعیت مدیریت ساخت در ایران است که حداقل بین بین ۳۰ تا ۴۰درصد هدررفت هزینه و زمان دارند و اگر مدیریت شود با توجه به مشکلاتی که کل کشور با آن روبهرو است در زمینه اعتبارات ملی میبینیم که چه حجمی از مشکلات ملی که نقش مستقیم در اشتغال دارد سامان پیدا میکند و حل میشود.
معزالدین اظهار داشت: با فرصتی که پیش رو داریم به نوعی تقسیم کار بین مناطق آزاد به کمک دانشگاههای خوب کشور شکل میگیرد. نکته بسیار مهم اینکه ما در وضعیتی هستیم که حتی انعکاس عملکرد دانشگاههای ما بین تحصیلکردههای خودمان هم مثبت نیست و فارغالتحصیلان ارتباط خود را با دانشگاهها ضروری نمیدانند و این یک معضل است؛ در صورتی که ارتباط آکادمیک مهندسین مشاور و پیمانکاران در راستای ایجاد ساختار نو در مناطق آزاد جدید در حوزههای توسعهای باید به صورت همیشگی باشد تا بر اثر این تعامل دوسویه جامعه مهندسی و دانشگاه از نظر علمی بهروز شوند.
وی با اشاره به لزوم ارتباط و نقش دانشگاهها در روند توسعه گفت: در کشورهای پیشرفته در مسائل توسعهای دانشگاهها تمامی طرحها و فعالیتها را بازبینی میکنند و اشکالات برطرف میشود. دانشگاهها نیروهای مورد نیاز را آموزش میدهند و آنها نیز یافتههای اجرایی حین پروژه را به دانشگاه منتقل میکنند و این تعاملات موجب پیشرفت کشورها میشود.
معاون برنامهریزی دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد افزود: حال آن که با نمونهسازی در مبحث BIM میتوانیم توانایی اجرایی مناطق آزاد را نشان دهیم. اگر در مناطق آزاد به جریان دانشگاه و دانشجوی داخل و خارج وصل باشیم و از نخبگان و اساتید استفاده کنیم مبحث BIM نیز همچنان بهروز میشود و بنایی گذاشته میشود که پیمانکار و مهندس مشاور نسل جدید را به کشور معرفی کنیم در نهایت تحولات اتفاق میافتد. باید شرکتهایی بسازیم یا همین شرکتها را به نحوی پرورش و گسترش دهیم تا موفق به جذب این قدرتها شوند و با مدیریت هزینه هرچه سریعتر به آنچه نیاز است، دست پیدا کنیم و این تحولات در سالهای آتی مشهود باشد.
معاون عمرانی سازمان منطقه آزاد کیش نیز در این نشست با تاکید بر لزوم ایجاد شورای سیاستگذاری و شورای اجرایی که از پیشنهادات اساتید حاضر در نشست بود گفت: جزیره کیش پتانسیلهای خوبی برای آغاز این طرح دارد و اجرای طرح BIM میتواند سرآغاز تحولی در ساخت پروژههای بزرگ به لحاظ صرفهجویی در منابع، هزینه و زمان باشد. البته این طرح دستاوردهای بسیاری دارد که محدود به زمان ساخت نیست و پس از ساخت پروژه نیز برای کارفرما و پیمانکار امکان نظارت بر وضعیت پروژه و حفظ و نگهداری آن را فراهم میکند.
مصطفی خانزادی افزود: اشتغالزایی، تحول در مهندسی و عمران و صرفهجویی همهجانبه، بخشهایی از مزیتهای طرح BIM است و کارفرمایان، پیمانکاران و مشاوران پروژهها اگر با مزایای بسیار این طرح آشنا شوند، راغب خواهند شد از منافع این طرح در پروژهها بهره گیرند.
وی اجرای طرح BIM را علاوهبرتحول در صنعت ساختمان، گامی در جهت هوشمندسازی شهرها دانست و گفت: حتی در بحث امدادرسانی و حوادثی مانند آتشسوزی نیز داشتن مدل مجازی سازه کمک بسیار شایانی به امدادگران میکند تا با اطلاعات دقیق از وضعیت سازه اقدام به کار کنند. درحقیقت BIM طراحی کاملی از وضعیت سازه و تمامی مصالح، شبکههای آب، برق، فاضلاب و تمامی جزئیات یک پروژه است که به صورت چندبعدی طراحی میشود و با دادن شمائی از سازه، ضمن کمک به سازندگان برای پیشبینی و رفع نواقص درمرحله ساخت، پس از ساخت نیز مزیتهای زیادی برای بهرهبرداران و مدیریت شهری دارد.
ارائه گزارش از نحوه اجرای طرح BIM در کشورهای پیشرو، بررسی وضعیت صنعت عمران در کشور برای اجرای این طرح، اشاره به مزیتهای بهرهبرداری از BIM در پروژهها، بررسی نحوه اجرای این طرح و تدوین آییننامه اجرایی، چگونگی آغاز این طرح با مشارکت دانشگاهها، نحوه نظارت و تعریف طرح براساس ماموریت هر منطقه آزاد ازجمله موارد مورد بحث و بررسی دراین نشست بود.
گفتنی است با توجه به ارتقای کیفیت ساخت و ساز در پروژههای عمرانی و به منظور جلوگیری از هدر رفتن هزینه و زمان در اجرای پروژهها با استفاده از روشهای مدیریت ساخت، پیادهسازی سیستمBIM (مدلسازی اطلاعات ساختمان) در پروژههای عمرانی یکی از ضرورتهای اساسی است.
فرآیند BIM یکی از روشهای مدیریت ساخت پروژه بر مبنای مدل کردن سهبعدی اطلاعات پروژه است که دو بعد هزینه و زمان نیز به آن اضافه میشود. در طول چرخه حیات پروژه متناسب با کلیه عوامل مرتبط با پروژه مرجع و پایگاه دادهای را تولید میکند که در تمامی مراحل پروژه امکان کنترل و نظارت دقیق و مدیریت هزینه، زمان و کیفیت پروژه را در بهترین شرایط ایجاد میکند.
این سیستم از طریق شبیهسازی و یکپارچهسازی اطلاعات پروژه در مراحل مختلف در محیط مجازی باعث رفع تداخلات و تناقضات در روند طراحی (هماهنگی بین طراحی معماری، سازه و تاسیسات برقی و مکانیکی)، برآورد دقیق احجام یا مقادیر و مدیریت بهینه ساخت و بهرهبرداری و نگهداری آن میشود.
امکان پیادهسازی استراتژی اقتصاد مقاومتی، فراهم نمودن بستر لازم برای حضور فعال در میدان رقابتهای بینالمللی، هدایت طرحها در چارچوب برنامههای توسعهای و اهداف کلان اقتصاد کشور، برآورد دقیق هزینهها، بودجهبندی و کاهش ریسکهای سرمایهگذاری و امکان به روزرسانی و اعمال تغییرات در هر زمان با برآورد مالی انجام تغییرات برخی از مزایا و قابلیتهای پیادهسازی BIM در ساختار نظام فنی و اجرایی مناطق آزاد است.
شایان ذکر است پس از این نشست اعضای جلسه از سه پروژه ترمینال جدید فرودگاهی، اسکله ۳۵هزار تنی و بازارماهی کیش دیدن کردند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰