فعلا به چابهار سفر نکنید
به گزارش اخبار آزاد مناطق به نقل از ایسنا، در روزهای اخیر بود که لیستی از شهرها و نقاط کشور که به لحاظ شیوع ویروس کرونا در وضعیت سفید قرار گرفته بودند، اعلام شد که چابهار نیز جزئی از آنها بود.
اینکه چابهار طی دوران کرونا چه مسیری را طی کرده و اکنون با وضعیت سفید به چه صورتی ادامه فعالیت در امور کسب و کار و گردشگری خواهد داشت، موضوعی است که در گفتوگو با عبدالرحیم کردی مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار مورد بررسی قرار گرفته است.
کردی در رابطه با اعلام وضعیت سفید در چابهار گفت: این بدان معناست که بتوان بخشی از فعالیتهایی که تاکنون تعطیل بودند را با رعایت پروتکلهای بهداشتی به حالت اجرا در آورد، تا فعالیتهایی که ریسک کمتری دارند بتوانند با رعایت فاصله اجتماعی و مراقبتهای بهداشتی انجام شوند. بنابراین اعلام وضعیت سفید به معنی بازگشت کامل تمامی فعالیتها به پیش از جریان کرونا نیست و باید الزامات و ملاحظات فردی اعمال شود.
وی در رابطه با اینکه آیا اکنون امکان ورود گردشگران در چابهار وجود دارد یا خیر، توضیح داد: در حال حاضر هتلها اجازه فعالیت دارند و میتوانند با رعایت بهداشتی مسافران را بپذیرند، اما ما توصیه میکنیم فعلا سفری نداشته باشند، بلکه کمی صبر کنند تا با عادیتر شدن شرایط و اعلام وضعیت سفید در کشور، به چابهار بیایند و پذیرای آنها خواهیم بود.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار در ادامه به جریان کنترل کرونا در چابهار اشاره کرد و گفت: با توجه به کمبودهای بهداشتی و درمانی که در چابهار وجود داشت، اگر اقدام جدی برای پیشگیری و شیوع ویروس انجام نمیشد، به طور حتم به مشکل حادی برمیخوردیم. از این رو از همان اوائل اسفندماه که موضوع ویروس کرونا مطرح شد، ستاد کرونای منطقه تشکیل و هماهنگیهایی با دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر در رابطه با ظرفیتها و امکانسنجی آن شکل گرفت، از این رو از همان ابتدا منطقه آزاد چابهار به عنوان حامی ستاد کرونای دانشگاه علوم پزشکی آنچه نیاز بود انجام داد؛ حدود ۳.۵میلیارد تومان در اختیار دانشگاه قرار گرفت که بخش غربالگری و ویژه کرونا را تجهیز کند، یکسری امکانات و تجهیزات در سایر بخشها تامین شد و نقاهتگاهی در خارج از بیمارستان با ۱۳۰تخت ایجاد شد تا در صورت نیاز مورد استفاده قرار بگیرد.
کردی در ادامه با بیان اینکه در مرحله دیگر به سراغ کسب و کارها و فعالین اقتصادی رفتیم، افزود: مهمترین عاملی که موجب جذب مردم به چابهار میشد، مراکز خرید و هتل و رستورانها بود. از این رو از ۱۴اسفندماه که هنوز در هیچ نقطه کشور تعطیلی رسمی برای اصناف اعلام نشده بود، مراکز خرید را در چابهار تعطیل کردیم و تا چندی پیش این روال ادامه داشت. از سوی دیگر فعالین اقتصادی و تجار که یک سال منتظر این ایام بودند، برای حفظ سلامت مردم و جامعه از منافع خود گذشتند و مراکز را تعطیل کردند. همچنین تقریبا هیچ مهمانی نپذیرفتیم و تمام رستورانها و هتلها تعطیل و فقط مراکز عرضه کالاهای اساسی به فعالیت خود ادامه دادند.
وی به دیگر اقدامات انجام شده برای کنترل ویروس کرونا در چابهار اشاره کرد و گفت: تا قبل از اعلام وضعیت سفید و بازگشایی اصناف، در چابهار فقط دو مورد مثبت کرونا داشتیم که تحت مراقبتهای شدید از نظر خانوار، روابط، محل کار و محل زندگی قرار گرفته و کاملا قرنطینه شدند و حتی خریدهای آنها را نیز ستاد کرونا انجام میداد.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار در مورد تجهیز امکانات نیز توضیح داد: با توجه به شرایط پیش آمده در ابتدا با کمبود جدی تجهیزات بهداشتی ازجمله مواد ضدعفونی کننده، ماسک و لباس کادر درمانی مواجه بودیم، اما ظرف یک هفته چهار واحد تولیدی راهاندازی شد و همچنین واحدهای تولیدی عطر تغییر خط تولید به مواد ضدعفونی کننده دادند. در عین حال که تولید ۸۰هزار ماسک انجام شد و در مجموع تجهیزات با کنترل قیمت و در مواردی رایگان در اختیار مردم قرار گرفت.
کردی همچنین با اشاره به بستههای حمایتی که برای آسیبدیدگان از کرونا تدارک دیده شد، افزود: بستههای حمایتی از طریق خیرین، فعالان اقتصادی و سازمان منطقه آزاد و افرادی که توانمندی داشتند تهیه و در اختیار مردم قرار گرفت. همچنین با توجه به آسیبی که مراکز خرید و کسبه دیده بودند، طی مذاکرهای که با یکی از بانکهای قرضالحسنه داشتیم قرار شد دو ماه حقوق کل پرسنل، هزینههای شارژ و هزینههای ثابت با وام صفر درصد تامین شود که کمترین فشار را به آنها وارد کند. از سوی دیگر بسته حمایتی را از طریق دولت و شورای عالی منطقه آزاد در حال پیگیری هستیم تا بخشی از معافیتها و کمکها در بخش تسهیلات و معوقات بانکی انجام شود.
رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار با بیان اینکه هر چه از لحاظ مقرراتی امکان عملیاتی شدن داشت همکاری شد، ادامه داد: از ظرفیت در اختیار خود منطقه آزاد استفاده کرده و کلیه اجارهها را از اسفند تا پایان اردیبهشتماه لغو کردیم و تمام چکها و ضمانتنامههایی که از تجار و فعالان تجاری داشتیم، سه ماه به حالت تعلیق درآوردیم و هر آنچه که باید به ما پرداخت میشد را در شرایطی قرار دادیم که کمترین آسیب وارد شود.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰