به گزارش اخبار آزاد مناطق، محسن نریمان در این همایش که توسط اتاق بازرگانی تهران برگزار شد، اظهار داشت: در صورت حمایت مسئولین و بالفعل شدن استعدادهای ارس، میتوانیم به وظایفمان در زمینه تامین بخشی از نیازهای اقتصادی کشور و بالا بردن درآمد سرانه ملی عمل کنیم.
نریمان اظهار کرد: تنها مرز زمینی کشورمان با ارمنستان به عنوان عضو اتحادیه اوراسیا در زون دوم منطقه آزاد ارس در منطقه نوردوز واقع است که وجود ۴۰کیلومتر مرز مشترک بلامناقشه و امن زمینی امکان ایجاد تعامل ترازیتی با اتحادیه اوراسیا را فراهم میکند.
رئیس هیات مدیره سازمان منطقه آزاد ارس با اشاره به اتفاقات اخیر در منطقه قرهباغ، گفت: نزاع در قرهباغ موجب شد تا زیرساختهای ریلی این منطقه آسیب ببیند که در صورت اصلاح، امکان بهرهمندی از خطوط ریلی نیز برای ترانزیت بار فراهم میشود.
وی در ارتباط زنده با مسئولین اتاق بازرگانی، سفیر ایران در ارمنستان و سایر سازمانهای مرتبط با اقدام برای بهرهمندی از ظرفیتهای اتحادیه اوراسیا تصریح کرد: براساس قوانین و توافقنامهها برای بیش از ۸۰۰مورد کالا تخفیف تعرفه تجارت بین کشورهای اتحادیه اوراسیا و ایران اعمال شده است.
نریمان گفت: مزیتهایی همچون تخفیف تعرفههای ترجیحی، معافیت از مالیات، مشوقهای سرمایهگذاری، زمین ارزان قیمت، حمایت برای اخذ تسهیلات بانکی، ایجاد فرصت استثنایی برای صادرات مجدد و همچنین نزدیکی به بازارهای اتحادیه ۳۰۰میلیون نفری اوراسیا و کشورهای اروپایی، ارس را به منطقهای استراتژیک در عرصه تولید و صادرات تبدیل کرده است.
وی افزود: هماکنون نیز بیش از ۹۰درصد از ۵۰هزار تن تولیدات گلخانهای به روسیه به عنوان یکی از اعضای اتحادیه اوراسیا صادر میشود که در صورت فراهم شدن زیرساختهای سیاسی و ارتباطی از طریق مرز نوردوز، تحول شگرفی در تولید و صادرات انواع محصولات تولیدی ارس در زمینههای سلولزی، پتروشیمی، کشاورزی گلخانهای، غذایی و بهداشتی و دهها عنوان محصول دیگر فراهم خواهد شد.
گفتنی است، همایش روابط تجاری ایران و ارمنستان با همکاری اتاق مشترک بازرگانی ایران-ارمنستان تحت عنوان «ظرفیتشناسی در توسعه همکاریهای اقتصادی ایران و ارمنستان در سایه توافقنامه اتحادیه اقتصادی اوراسیا»، به صورت ارتباط زنده و مجازی توسط اتاق بازرگانی تهران برگزار شد.
دیدگاهتان را بنویسید