به گزارش اخبار مناطق آزاد، مشاور رئیسجمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی در مراسم امضای این تفاهمنامه، گفت: با برخوردهای غیرمنطقی و احساسی، مشوقات قانونی مناطق آزاد دچار خدشه شده است و سرمایهگذاران کمتر برای سرمایهگذاری در این مناطق رغبت نشان میدهند که در تلاشیم بتوانیم مسیر مناطق آزاد را به ریلگذاری قوانین مترقی موجود برگردانیم.
سعید محمد همچنین اظهار داشت: اطمینانخاطر میدهم که دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و همه مناطق آن، با رویکرد حرفهای ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز هماهنگ و همراه است.
همچنین، رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیز در این مراسم با اشاره به این موضوع که در مقطعی از گذشته، برای مناطق آزاد یک بدنامی ایجاد شده بود که مناطق آزاد، مبادی اصلی ورود قاچاق به کشور هستند، اما هر کسی که اطلاعات دقیق و کاملی داشته باشد، میداند که قاچاق از مناطق آزاد بسیار اندک و جزئی است.
علی مؤیدیخرمآبادی ادامه داد: با مطالعات دقیقی که انجام دادیم، به قطعیت میگویم که قاچاق در مناطق آزاد، به هیچ عنوان موضوعیت خاصی ندارد و ما مناطق آزاد را نه تنها تهدید نمیدانیم، بلکه آن را یک فرصت برای نظام قلمداد میکنیم.
وی اظهار داشت: واقعیت این است که در بحث قاچاق مشکلی با مناطق آزاد وجود ندارد و طرح مسئله قاچاق در مناطق آزاد، یک شائبه و سیاهنمایی است که باید در جهت رفع این شائبه همت کنیم و ما معتقدیم که مناطق آزاد، باید همانند بسیاری از کشورهای جهان، نقش مثبت و بسزایی در اقتصاد کشور ما نیز داشته باشد.
گفتنی است، این تفاهمنامه با عنوان «برنامه جامع پیشگیری از قاچاق کالا و ارز از مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی در دولت سیزدهم» در چهارچوب اسناد بالادستی و شامل راهبردها، اقدامات اساسی و برنامههای اجرایی مانند: کاهش بسترها و گلوگاههای شکلگیری تخلفات و قاچاق کالا و ارز، ارتقای زیرساختهای مدیریتی و حقوقی پیشگیری از قاچاق کالا و ارز، شفافسازی و بهبود فرآیندهای گمرکی و تجاری مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، رصدپذیر نمودن و شفافسازی گردش کالا در مناطق آزاد تجاری-صنعتی و غیره به همراه سازوکار پایش و نظارت، به امضای طرفین رسید.
دیدگاهتان را بنویسید