طراحی اکوسیستم آموزشی کیش به عنوان پایلوت و برند علم و فنآوریهای نرم
به گزارش اخبار آزاد مناطق، در نشستی که با حضور محمدرضا رستمی معاون فرهنگی، گردشگری و صنایع خلاق دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، سعید پورعلی معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش، مدیران و مسئولان زیرمجموعه سازمان، مهندس نیری دبیر ستاد توسعه فنآوریهای نرم و هویتساز معاونت علمی و فنآوری ریاست جمهوری و روسای دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کیش برگزار شد، ظرفیتهای جزیره کیش و مهمترین اهداف تعاملات در جهت توسعه فنآوریهای نرم، ایجاد صنایع خلاق و چگونگی پیشرفت اقتصادی این حوزهها بررسی گردید.
در این جلسه، معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش با اشاره به آمار ۶۵درصدی دانشجویان در مقاطع ارشد و دکترا و شرایط مناسب فعالیتهای علمی، صنعتی و اقتصادی جزیره کیش گفت: فنآوریهای نرم، امروزه صنعت بسیار پررونق و ثروتساز برای کشورهایی است که از این فرصت در جهت توسعه اقتصاد ملی خود استفاده میکنند. بنابراین با استفاده از ظرفیتهای خوبی که در اختیار داریم، کیش میتواند جزیره نمونه علم و فنآوری در کشور باشد.
سعید پورعلی افزود: مهمترین ظرفیتها برای شکلگیری شرکتهای دانشبنیان، حوزههای صنایع خلاق و فعالیتهای فرهنگی و علمی است و فراهم شدن زمینههای انعقاد یک تفاهمنامه برای همکاریهای گسترده مناطق آزاد با ستاد فنآوریهای نرم و هویتساز با همین هدف فراهم شده است.
معاون فرهنگی، گردشگری و صنایع خلاق دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی نیز در این نشست با اشاره به قوانین و وظایف مناطق آزاد کشور گفت: فضای متفاوت مناطق آزاد نسبت به سرزمین اصلی با قوانینی مستقل برای فعالیتهای اقتصادی صنعتی و تجاری با هدف تقویت اقتصاد کشور و حضور در فضاهای بینالمللی طراحی شده است و طبق نگاه حاکمیتی و تاکید رئیسجمهور به دبیرخانه شورایعالی، مناطق آزاد باید پایلوت فعالیتهای موفقی باشد که به سرزمین اصلی نیز تسری یابد.
محمدرضا رستمی افزود: در ۱۲حوزه فعالیتی مرتبط با دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، ازجمله آموزش عالی، آموزش و پرورش، ورزش، سلامت، غذا و دارو، صنایع فرهنگی هنری، محیط زیست و صنایع خلاق، نگاه و جهتگیریهای مناطق آزاد در تمامی حوزهها باید از شرایط و روند موجود در سرزمین اصلی متمایز باشد و هر یک از مناطق آزاد با توجه به وضعیت و پتانسیل آن منطقه، مزیتهای رقابتی خود را در تمامی حوزهها پیدا کند تا براساس اهداف دبیرخانه، فضای رقابتی ایجاد و توسعه همهجانبه، رونق اقتصادی و ثروتسازی محقق شود.
وی بر ضرورت سیاستگذاری صحیح فعالان دانشگاهی و آموزش عالی در زمینه فعالیتهای اقتصادی تاکید کرد و گفت: هدف اصلی ما همکاری با دانشگاهها و موسسات خارجی، تبادل دانشجو با دیگر کشورها، همکاری با اساتید در پروژههای علمی و بینالمللی و تولید و طراحی در جهت ارتقاء وضعیت اقتصادی است.
معاون فرهنگی، گردشگری و صنایع خلاق دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی همچنین از توافق با دکتر مظفری مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش درخصوص به کارگیری یک مشاور خارجی در جهت طراحی اکوسیستم آموزش و فنآوری در جزیره کیش خبر داد و افزود: این طرح در دستورکار دبیرخانه قرار گرفته است تا کیش به پایلوت و برند علم و فنآوریهای نرم تبدیل شود.
رستمی اظهار داشت: اجرای این طرح، رابطه بین نظام آموزش عالی با صنعت در منطقه آزاد کیش و خدماتی که میتواند به سرزمین اصلی و دیگر کشورها داشته باشد را نشان میدهد و شهر دانشگاهی در این اکوسیستم، نگاه معنادار پیدا میکند؛ به همین منظور شورایی در دبیرخانه با محوریت دکتر توفیقی و جمعی از بزرگان حوزه آموزش عالی تحت عنوان شورای عالی علم و فنآوری مناطق آزاد تشکیل شد که موضوع سیاستگذاری و برنامهریزی توسعه را دنبال و اکوسیستم علم و فنآوری را هدایت و نظارت میکند.
معاون فرهنگی، گردشگری و صنایع خلاق دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با بیان اینکه در مبحث فنآوریهای نرم، نگرش ما مبتنی بر توسعه بازار است، گفت: باید توجه کنیم که وجود مراکز آموزشی در مناطق آزاد بدون در نظر گرفتن نیاز بازار داخلی و خارجی و انجام فعالیت مطابق با جهتگیریهای سرزمین اصلی، متناسب با اهداف دبیرخانه نیست و باید با ارزیابی بازار، نگاه توسعهای به این موضوع داشته باشیم.
رستمی همچنین از اجرای برنامهای محوری با عنوان برندسازی مناطق آزاد خبر داد و عنوان کرد: برنامه برندسازی کیش با همکاری مشاور خارجی انجام میشود تا با تصویری شفاف از حوزه آموزش، علم و فن آوری با دنیا گفتوگو کنیم.
به گفته معاون فرهنگی، گردشگری و صنایع خلاق دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، جزیره کیش نباید تنها به عنوان مکان گردشگری و تفریحی شناخته شود، بلکه مزیتهای دیگر آن به عنوان مقصدی برای سرمایهگذاران، نخبان علمی، هنری و اقتصادی نیز باید شناخته شود.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰