ضرورت تغییر نگرش به مناطق آزاد، با کمک نهاد حاکمیتی و بخش خصوصی
به گزارش اخبار آزاد مناطق، معاون پیشگیری ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در این جلسه، تغییر نگرش و نگاه مناسب درباره مناطق آزاد، تصویرسازی خوب خارج از حیطه گردشگری، ایجاد تفکر طراحی مفهومی از سوی دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی را ۳اتفاق مهم عنوان کرد و گفت: تغییر نگرش و نگاه را باید با کمک نهاد حاکمیتی و اعضای کارگروه، بخش خصوصی در حوزه مناطق آزاد رقم بزنیم و در زمینههایی همچون مالیات بر ارزش افزوده برای مراودات سرمایهگذاران جذابیت ایجاد کنیم.
عبدالله هندیانی افزود: در حوزه ایجاد تفکر طراحی مفهومی، دبیرخانه باید راهبردهایی در حوزههای مختلف ارائه دهد؛ چراکه مناطق آزاد به تنهایی تصمیمگیرنده نیستند و این امر مهم در دبیرخانه قابل تعریف است.
وی با بیان اینکه تنها ۷درصد قاچاق کل کشور مربوط به مناطق آزاد است، تصریح کرد: این رقم نسبت به شهرهای دیگر عدد قابل توجهی نبوده و برای جلوگیری از قاچاق کالا باید موارد غیر از مناطق آزاد را دنبال کنیم.
هندیانی با اشاره به اهمیت تشکیل و اجرای کارگروه مبارزه با قاچاق تاکید کرد: بسیاری از موارد میتواند در این کارگروه مطرح شود و بررسی و اصلاح آن کارگشای فعالیتهای دیگر باشد.
معاون پیشگیری ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز اظهار داشت: ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز تنها ستادی است که ۲ناظر از قوه مقننه و یک نماینده ثابت از قوه قضاییه دارد، همچنین نیروهای مسلح نیز عضو این ستاد هستند که این امر خود ظرفیتی بزرگ برای اجرایی شدن مصوبات با امضای رئیسجمهور محسوب میشود.
وی با تاکید بر نامگذاری سال جدید با عنوان پشتیبانیها و رفع موانع تولید از سوی مقام معظم رهبری گفت: ما در مناطق آزاد باید تلاش کنیم مشکلات برطرف شود و یا کاهش پیدا کند، نه اینکه شاهد روند افزایشی معضلات باشیم؛ بنابراین انتظار ما راهاندازی و استفاده منظم از این کارگروه و بهرهوری از ظرفیتهای مهم آن است.
هندیانی کیش را از نظر فرآیند امور در بحث قاچاق کالا، شفافترین منطقه بین مناطق آزاد برشمرد و افزود: مناطق آزاد میتوانستند در شرایط تحریم بیشترین سود را برده و با رشد خود رونق اقتصاد ملی را رقم بزنند؛ اما متاسفانه با غفلت از این موضوع نتوانستیم از چنین ظرفیت عظیمی استفاده کنیم.
معاون پیشگیری ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در پایان بر بازبینی قوانین مناطق آزاد تاکید و از همکاری و همدلی مسئولان جزیره در پیگیری و اجرای امور به ویژه دکتر آهنگران مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش تقدیر کرد.
همچنین، سرپرست مدیریت توسعه صادرات و امور گمرکی و ارزش افزوده دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی نیز در این نشست با تشریح اقدامات اخیر در مناطق آزاد گفت: استقرار گمرک در مبادی ورودی مناطق آزاد براساس رای دیوان حذف و سیستمی شد، کارگروه کالای همراه مسافر تشکیل، سهمیهها ابلاغ و تعرفهها به دلیل شیوع کرونا براساس سال۹۹ در نظر گرفته شد.
شهرام موسوی افزود: نیازهای مناطق در حال بررسی است و تعرفههای جدید براساس نیاز بازار مشخص و ابلاغ میشود.
وی همچنین با اشاره به موضوع ثبت سفارش نیز که براساس رای دیوان باطل اعلام شد، اظهار داشت: مقرر شد با تشکیل کارگروهی متشکل از نماینده گمرک ایران، وزارت صمت و بانک مرکزی میزان مجوز ورود کالا به منطقه را مشخص کنند و سهمیه پوشاک نیز از این میزان مشخص و ابلاغ شود.
موسوی در بخش دیگری از موضوعات مطرح شده عنوان کرد: برخی واحدهای تولیدی مناطق آزاد با چالشهایی روبهرو هستند که باید تمهیداتی برای آن در نظر بگیریم؛ یکی از آنها تخصیص ارز نیمایی یا کالای اساسی به اینگونه واحدها میباشد.
سرپرست مدیریت توسعه صادرات و امور گمرکی و ارزش افزوده دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در ادامه سخنان خود، بحث تفاهمنامههای وزارت صمت و گمرک ایران را مطرح کرد و افزود: مشکلات ترانزیت کالا که منوط به ثبت سفارش بود و همچنین ترانزیت خودرو از منطقهای به منطقه دیگر با امضا این تفاهمنامه حل خواهد شد که برای انتقال خودرو از منطقه به منطقه دیگر سه شرط، موافقت منطقه مقصد، موافقت منطقه مبدا و ثبت آماری به جای ثبت سفارش باید رعایت شود. ثبت سفارش ورود کالا نیز لغو شد و ورود کالا به مناطق تنها منوط به تایید و پذیرش سازمان منطقه مقصد خواهد بود.
مدیرعامل جامعه بازاریان و بازرگانان کیش نیز به عنوان عضو این کارگروه گفت: کمترین فساد را در گمرکات مناطق آزاد شاهد بودهایم، به ویژه منطقه آزاد کیش که با شفافیت تمام فعالیت میکند و مبادی ورودی و خروجی آن به همت فرماندهی انتظامی کیش به خوبی رصد میشود.
رحمان سادات نجفی درخصوص مالیات بر ارزش افزوده بر ورود کالا به کیش بیان داشت: طبق مصوبه هیات وزیران واردات کالاهای تجاری از مناطق آزاد به کشور مستلزم ثبت سفارش است و نباید واردات به مناطق شامل مالیات شود.
وی تاکید کرد: با توجه به حساسیت فعالیت مناطق آزاد، اگر سازمان امور مالیاتی بحث مالیات بر ارزش افزوده را به مناطق آزاد تفویض اختیار کند و مناطق مسئولیت این امر را خود متقبل شوند، بسیاری از معضلات حل خواهد شد.
مدیرعامل جامعه بازاریان و بازرگانان کیش در پایان عنوان کرد: مناطق آزاد طرحهای ملی هستند و هیچگاه در لیست تحریم نیستند و ما باید از این امکان برای دور زدن تحریمها و کمک به اقتصاد ملی استفاده کنیم و این امر امکانپذیر نیست مگر با اجرای قوانین اصلی مناطق آزاد که موجب رونق اقتصادی و درآمدزایی خواهد شد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰