در نشست مدیران و مسئولان سازمان غذا و دارو با مشاور رئیس‌جمهور تاکید شد:

شفاف‌سازی و سهولت کار در حوزه غذا و دارو در مناطق آزاد کشور

در نشست مدیران و مسئولان سازمان غذا و دارو با مشاور رئیس‌جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، بر شفاف‌سازی و سهولت کار در حوزه غذا و دارو تاکید شد.

به گزارش اخبار آزاد مناطق به نقل از پایگاه خبری فرینا، آخرین مسائل مربوط به امور غذا و دارو در مناطق آزاد تجاری-‌صنعتی، در نشست مشترک با حضور «محمدرضا شانه‌ساز» معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو و «حمیدرضا مومنی» مشاور رئیس‌جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ارزیابی و بررسی شد‌‌.

معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو در این نشست تاکید کرد: این سازمان با استفاده از قابلیت‌های مناطق آزاد در حوزه غذا و دارو، به توسعه ظرفیت‌های این بخش به منظور بهره‌مندی اهالی بومی و فعالان اقتصادی کمک کند‌‌.

محمدرضا شانه‌ساز افزود: سازمان غذا و دارو به همکاری و تعامل مستمر با سازمان‌های مناطق آزاد تاکید دارد و در این زمینه هم آزمایشگاه‌های مناطق آزاد به صورت ویژه، همکاری خوبی با سازمان غذا و دارو دارند.

وی همچنین در این نشست قول مساعد داد تا با افزایش ظرفیت همکاری بخش خصوصی، مسیر صدور مجوزها سرعت بیشتری به خود بگیرد تا از تولید، اقتصاد کسب و کار حمایت شود اما در کنار آن باید مراقب بخش سلامت هم باشیم.

رئیس سازمان غذا و دارو در ادامه این نشست با اشاره به اینکه استفاده از ظرفیت‌های سامانه «تی‌تک» بارها توسط مقام معظم رهبری و رئیس‌جمهور مورد تاکید قرار گرفته و در بودجه سال‌۱۴۰۰ کشور نیز در دستورکار دولت قرار دارد گفت: در حوزه غذا و دارو با برون‌سپاری و تفویض؛ کاربران صنایع اطلاعات را بارگذاری می کنند و ظرف مدت ۲۴ساعت توسط مدیریت سامانه بر اساس دیتا و اسناد موجود؛ موارد تائید می‌شوند. همچنین شفافیت در کار و فرآیندها از دیگر اهداف این سامانه است که در عین حال، افزایش درآمدها را هم به همراه دارد‌‌.

معاون وزیر بهداشت در پایان درخصوص اقدام برخی مناطق آزاد برای واردات واکسن کرونا نیز گفت: سازمان غذا و دارو مانعیتی با این موضوع  ندارد، لکن اخذ مجوزهای لازم از سوی وزارت بهداشت باید مورد توجه قرار گیرد.

 

مشاور رئیس‌جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی:

ضرورت مشارکت سازمان‌های مناطق آزاد با سازمان غذا و دارو

مشاور رئیس‌جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی همچنین در این نشست با بیان اینکه مناطق آزاد یکی از ابزارهای سرعت‌بخشی به کار ارباب رجوع است و برای تسهیل این روند به ویژه در حوزه غذا و دارو نیز می‌بایست تمهیدات لازم اندیشده شود، گفت: راه‌اندازی آزمایشگاه‌های غذا و دارو در مناطق آزاد و تجهیز تدریجی لوازم و وسایل موردنیاز آزمایشگاهی، یک ضرورت و اولویت محسوب می‌شود‌‌.

حمیدرضا مومنی درباره فرآیندهای اجرای قانون مناطق آزاد جدید اظهار داشت: این مناطق تا زمان اجرایی شدن کامل و نهایی طرح‌های جامع، فعالیت خود را آغاز نخواهند کرد؛ ضمن اینکه حل شدن مشکلات مناطق آزاد فعلی ازجمله مسائل مرتبط با حوزه غذا و دارو و سامانه «تی‌تک» که هدف از راه‌اندازی آن ردیابی و رهگیری کالاهای سلامت‌‌محور و مشخص شدن ارز تخصیصی به آنها است، از اصلی‌ترین مسائلی است که با همکاری مدیران این حوزه در وزارت بهداشت بدنبال رفع آن هستیم‌‌.

وی در عین حال تاکید کرد: تفویض اختیار نهادها و دستگاه‌های اجرایی کشور در مناطق آزاد تنها مختص به واگذاری اختیارات نیست؛ بلکه قرار است این تفویض، تصمیم‌گیری و اجرای امور را باید تسهیل کند.

مشاور رئیس‌جمهور افزود: با همکاری و مشارکت در حوزه غذا و دارو، مناطق آزاد رفته رفته نسبت به راه‌اندازی آزمایشگاه‌های غذا و دارو اقدام خواهند کرد و روند آن نیز سرعت می‌گیرد؛ چراکه فرآیندهای مرتبط با آن نیازمند زمان است‌‌.

مومنی اظهار کرد: با توجه با قابلیت‌ها و مزیت‌های قانونی که در مناطق آزاد وجود دارد، می‌توان از فرصت راه‌اندازی آزمایشگاه‌های غذا و دارو برای توسعه کسب و کار در این مناطق استفاده کرد. ضمن اینکه؛ این بخش نیازمند به کارگیری نیروی انسانی متخصص و توانمند است که با نظارت و مشارکت سازمان‌های مناطق آزاد و غذا و دارو به کار گمارده شوند.

مشاور رئیس‌جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در پایان به اقدام اخیر سازمان‌های مناطق آزاد اروند، کیش و قشم برای واردات واکسن کرونا اشاره کرد و در این خصوص اذعان نمود: این امر در صورت موافقت و نهایی شدن، به تزریق واکسن کرونا و کمک به رونق در شرایط رکود صنعت گردشگری کمک شایان توجهی می‌کند؛ چراکه یکی از بخش‌های مهم آسیب‌دیده ناشی از اپیدمی کرونا در مناطق آزاد، صنعت گردشگری است.