رونق فعالیتهای توسعهای با تبدیل زنجیره آموزش به تولید در جزیره کیش
به گزارش اخبار مناطق آزاد، مهدی کشاورز در بازدید از هنرستان مبین خلیجفارس و آزمایشگاه کشت و بافت گیاهی، اهمیت و رسیدگی به فضای سبز جزیره کیش را یکی از دغدغههای سازمان منطقه آزاد کیش عنوان کرد و گفت: اجرای این طرح نیاز به فعالیت تیمی و عملیاتی دارد و ما به عنوان نهاد حاکمتی در زمینه تامین مالی و سرمایهگذاری اولیه از این طرح حمایت میکنیم.
وی با اشاره به اهمیت این موضوع افزود: فرآیند مدنظر باید با دیدگاهی علمی و یک دوره تکمیلی، برنامهریزی و ارائه گردد.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش اظهار داشت: بهطور قطع نحوه هزینهکرد در تمامی حوزهها باید بازبینی شود؛ همچنین برای پیشرفت امور، تمام توان و تلاش خود را باید بهکار گیریم؛ به عنوان یک فرد ماهر مشکلات را مشاهده کرده و قابلیت حل آن را داشته باشیم و با ارائه برنامه پیشنهادی مدون، میزان سرمایه موردنیاز هر بخش مشخص شود.
کشاورز تصریح کرد: عدم تحقق وعده و شعارهای دورههای مدیریتی پیشین، موجب نارضایتی مردم شده است؛ بنابراین نیاز به برنامهریزی دقیق و ارائه راهکارهای اصولی برای رفع اینگونه مشکلات هستیم.
وی در ادامه تاکید نمود: توجه داشتیم باشیم که حمایتهای لازم در راستای توسعه مرکز کشت و بافت باید با هدف تبدیل مهارتها به یک شاخص و تبدیل علم به صنعت انجام گردد.
کشاورز همچنین بیان داشت: جزیره هندورابی میتواند پایلوت فعالیتهایی در زمینه پرورش گیاهان و نگهداری برخی پرندگان و جانوران باشد.
رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش در پایان با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری(مدظلهالعالی) درخصوص موضوعات دانشبنیان و کارآفرینی به عنوان شعار سال، خاطرنشان کرد: تبدیل زنجیره آموزش به تولید میتواند موجب رونق فعالیتهای توسعهای همهجانبه در جزیره کیش شود.
همچنین، مدیر مجتمع آموزشی مبین خلیجفارس کیش نیز در این بازدید گفت: مجموعه ما با هدف آموزش نیروهای مهارتی در زمینه های کشاورزی و تکنولوژی همچنین جهت افزایش کمی و کیفی تولیدات این حوزه با توجه به محدودیت منابع آب، سطح زیر کشت و حفظ و توسعه محیط زیست دایر است و به دو صورت خیریه و غیردولتی اداره می شود.
وحیدرضا هادیپور افزود: هنرستان مبین خلیجفارس سال۱۳۹۶ در زمینی به مساحت ۳هزار و ۳۳۴مترمربع بهرهبرداری شد و اکنون دارای ۱۰کلاس آموزشی است که بالغبر ۲۵۰دانشآموز از این مجموعه فارغالتحصیل شدهاند.
وی با اشاره به این که اولین موزه دیرینهشناسی در این مجتمع آموزشی دایر شده است، افزود: این موزه دیرینهشناسی نوپا، نزدیک به شرایط استاندارد میباشد و تاکنون موفق به شناسایی ۴۰گونه فسیل در سطح جزیره شده که عمر آنها از یک تا ۲۰میلیون سال تخمین خورده است.
مدیر مجتمع آموزشی مبین خلیجفارس کیش در پایان تصریح کرد: یکی از اهداف این موزه، آشنایی دانشآموزان با فعالیتهای زیست بومی منطقه بوده که در سطح خاورمیانه تاکنون انجام نشده است.
در ادامه، مدیرعامل موسسسه خیریه همره افق قریب و موسس مجتمع آموزشی مبین خلیجفارس کیش، هدف از فعالیتهای این مجتمع آموزشی را سعی در گسترش رشتههای کار و دانش در سطح کشور عنوان کرد و جزیره کیش را یکی از مناطق با ظرفیتهای قابل قبول برای سرمایهگذاری در این زمینه برشمرد.
وحید صباغیان به آزمایشگاه کشت و بافت فعال در این مجموعه اشاره کرد و بیان داشت: آزمایشگاه کشت و بافت این هنرستان برای نخستین بار و با کمک وزارت آموزش و پرورش و حوزه فنی و حرفهای و کار و دانش در جزیره کیش تصویب و راهاندازی شده است.
وی همچنین با تاکید بر اینکه وزارت آموزش و پرورش از جذب دانشآموزان در رشته کشت و بافت استقبال میکند، افزود: این رشته با توجه به محدودیت منابع آب و مشکلات موجود کارگشا خواهد بود و میتواند و با تکنولوژی گسترده در بحث صادرات و دانشبنیان، نقش مهمی در جهت رشد و توسعه منطقه ایفا کند.
همچنین، دکترای ژنتیک و اصلاح و مدرس رشته بافت کشت و سلول در جزیره کیش با اشاره به عدم وجود خاک حاصلخیز و کشاورزی در جزیره، یکی از اهداف راهاندازی این رشته را تامین گل و گیاههای لازم و تزیینی هتلهای این منطقه آزاد بدون نیاز به خاک عنوان کرد که با قیمتهای بسیار بالا تامین میشود و یکی از مشکلات هتلداران به شمار میرود.
محمودرضا شعبانیفر افزود: وارد کردن برخی گونههای گیاهی ازجمله کونوکارپوس معضلاتی در زیرساختهای شهری ایجاد کرده است و به همین دلیل هزینههای بسیاری را در آینده برای سازمان منطقه آزاد کیش به همراه خواهد داشت.
شایان ذکر است، در این بازدید رضا شجیع مشاور و سرپرست اداره کل حوزه مدیرعامل، محمد چالویی سرپرست معاونت اقتصادی و سرمایهگذاری سازمان منطقه آزاد کیش نیز حضور داشتند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰