رشد ۳۴میلیون دلاری صادرات کالای تولیدی در منطقه آزاد ماکو
به گزارش اخبار آزاد مناطق، ابراهیم جلیلی درباره میزان جذب سرمایه در این منطقه در پی شیوع کرونا اظهار داشت: شیوع کرونا منجر به کاهش سرمایهگذاری در برخی نقاط کشور شد، در عین حال تحریمهای اقتصادی نیز برای سرمایهگذاران مشکلاتی ایجاد کرده و باعث شده تا ماشینآلات و تکنولوژی به سختی به کشور وارد شود. از این رو انتظار داشتیم که میزان جذب سرمایه در منطقه آزاد ماکو کاهش یابد، اما خوشبختانه طی تلاشهایی که صورت گرفت، توانستیم سرمایه بیشتری به این منطقه جذب کنیم.
وی ادامه داد: منطقه آزاد ماکو در شش ماهه نخست امسال توانست به ازای هر ۷روز کاری یک واحد تولیدی تاسیس و پروانه بهرهبرداری صادر کرده است. این در حالی است که در سال گذشته طی همین مدت، به ازای هر ۱۰روز کاری برای یک واحد تولیدی پروانه بهرهبرداری صادر میشد.
جلیلی با اشاره به اینکه مجوزهای صادر شده از سوی سازمان منطقه آزاد ماکو در زمینههای صنعتی و معدنی بوده است، تصریح کرد: خوشبختانه با وجود شیوع کرونا امسال در منطقه آزاد ماکو رکورد راهاندازی کارخانه در بین دیگر مناطق آزاد شکسته شد.
علل افزایش سرمایهگذاری در ماکو
معاون اقتصادی و سرمایهگذاری سازمان منطقه آزاد ماکو درباره علت افزایش سرمایهگذاری در منطقه آزاد ماکو تصریح کرد: سازمان منطقه آزاد ماکو طی این مدت فعالیتهایش را کم نکرد و با ارائه خدمات برای فعالیتهای اقتصادی بسترسازی کردیم.
جلیلی ادامه داد: طی این مدت با ایجاد بسترهای الکترونیکی تسهیلات لازم را به تولیدکنندگان ارائه دادیم. در ۶ماه گذشته توانستیم ۵کارخانه تولید ماسک را به بهرهبرداری برسانیم.
وی خاطرنشان کرد: اگرچه منطقه آزاد ماکو اعتباری برای کمک مالی به تولیدکنندگان در اختیار نداشت اما سعی کردیم راه رسیدن تولیدکنندگان در منطقه را به اعتبارات کشوری تسهیل کنیم.
مشکلات صادرکنندگان در منطقه آزاد ماکو
معاون اقتصادی و سرمایهگذاری سازمان منطقه آزاد ماکو درباره مشکلات صادرات در منطقه آزاد ماکو نیز بیان کرد: از ابتدای شیوع کرونا در کشور با مشکلاتی روبرو بودیم. اوایل سال مرزها بسته بود و این مسئله در صادرات منطقه آزاد ماکو نیز اثرگذار بود. پس از آن با وجود اینکه مرزها باز شده بود، انتقال پول دچار چالش شد.
جلیلی افزود: قوانین سختگیرانهای در حوزه رفع تعهدات ارزی حاکم بود که موجب شد تا با پدیده جدیدی به نام قاچاق صادرات مواجه شویم، به این معنا که تولیدکنندگان دیگر از مبادی اصلی صادرات را انجام نمیدادند. میزان صادرات در کشور کم نشده بود اما آمار صادرات پایین آمده بود که ناشی از قاچاق صادرات بود. در برخی موارد نیز مشکلات صادرات موجب شد برخی از صادرکنندگان قید آن را بزنند.
وی با اشاره به اینکه طی ۶ماه نخست امسال حدود ۳۴میلیون دلار از تولیدات منطقه آزاد ماکو در حوزه کالا و خدمات صادر شده است، گفت: صادرات منطقه آزاد ماکو به کشورهای آلمان، ترکیه، آذربایجان و عراق بوده است و تلاش کردیم با وجود کرونا میزان صادرات را در این منطقه افزایش دهیم.
جلیلی افزود: طی این مدت توانستیم قطب دیتا سنتر شمال غرب کشور را به بهرهبرداری برسانیم. این قطب با مصرف انرژی و با استفاده از سامانههای انرژیبر، دیتاهای کشور را جمعآوری میکند. ما میتوانیم این کار را به کشورهای خارجی هم توسعه دهیم و از این جهت ارزآوری خوبی هم داشته باشیم.
معاون اقتصادی و سرمایهگذاری سازمان منطقه آزاد ماکو در پایان خاطرنشان کرد: در حال حاضر در حوزه انرژی صادرات نداریم، اما در صورتی که وزارت نیرو مجوز افزایش ظرفیت نیروگاههای ماکو را صادر کند، امکان صادرات انرژی نیز وجود خواهد داشت.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰