با امضاء یک تفاهم‌نامه مشترک تاکید شد:

راه‌اندازی دفتر همکاری‌های مشترک دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و دانشگاه صنعتی شریف

مراسم امضاء تفاهم‌نامه همکاری مشترک میان دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و دانشگاه صنعتی شریف با هدف توسعه همکاری‎های آموزشی و تحقیقاتی در حوزه‎های مورد نیاز شورایعالی و سازمان‌های مناطق آزاد کشور برگزار شد‌‌.

به گزارش اخبار آزاد مناطق، در مراسم امضاء این تفاهم‌نامه که با حضور مرتضی بانک مشاور رئیس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و محمود فتوحی فیروزآباد رئیس دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد بر ایجاد و گسترش زمینه های همکاری در حوزه‏های علمی، آموزشی، پژوهشی و توسعه فناوری‏های پیشرفته و راه‌اندازی دفتر همکاری‌های مشترک دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و دانشگاه صنعتی شریف» تاکید شد‌.

مرتضی بانک در این مراسم، این تفاهم‌نامه را یکی از محورها و برنامه‌های علمی و اجرایی بین بخش‌های اقتصادی و دانشگاهی دانست و گفت: همکاری مناطق آزاد با دانشگاه صنعتی شریف یکی از موضوعات مهم در سطح ملی است که باید از این ظرفیت در مناطق آزاد به خوبی بهر‌ه‌مند شویم.

او ادامه داد: این تفاهم‌نامه با همکاری معاونت پژوهشی و پژوهشکده شهید رضایی دانشگاه می‌تواند زمینه لازم در بحث تحقیق و توسعه علمی جامع تری در مناطق آزاد کشور فراهم نماید.

مرتضی بانک به توسعه خدمات گردشگری و حوزه‌های صنعت و تولید در مناطق آزاد اشاره کرد و گفت: برای اینکه این خدمات در مناطق آزاد کشور بتوانند همپای پیشرفت‌های روز جهانی قرار گیرند، نیازمندند از منابع علمی هم تغذیه کنند که این منابع علمی پشتوانه فعالیت‌هایشان باشد.

مشاور رئیس‌جمهور اظهار داشت: امیدواریم این تفاهم‌نامه گام کوچکی باشد برای رسیدن به اهداف و پروژه‌هایی در مناطق ایجاد شود که نتیجه تحقیق و بررسی علمی دانشجویان و نخبگان دانشگاهی کشور باشد.

مرتضی بانک ادامه داد: در حال حاضر ۲هزار و ۲۰۰واحد تولیدی در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی فعال هستند. با توجه به حضور بخش زیادی از صنایع اصلی کشور همچون پتروشیمی‎ها، صنایع فولاد و صنایع خودروسازی، برای دانشگاه بستر خوبی است که با این مناطق همکاری بیشتری داشته باشند.

او با اشاره به سیاست‌های ابلاغی اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری و تکلیف مناطق آزاد درخصوص تسهیل تولید و انتقال فناوری‌های پیشرفته، به جذب ۶۸۰واحد فناور و نوآور در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی نیز اشاره کرد و افزود: حضور و افزایش این تعداد واحد فناور و نوآور می‌تواند علاوه بر کمک به مناطق آزاد در تطبیق با نیازهای روز، ارتباط ما با دانشگاه را نیز تقویت کند‌‌.

دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با اشاره به اینکه دانشگاه صنعتی شریف نقش مهمی در جریانات علمی و فنی کشور دارد گفت: دانشگاه صنعتی شریف از دانشگاه‌های معتبر کشور است و در سطح ملی و بین‌المللی از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. در حال حاضر و با توجه به تحریم‌ها و کاهش ارتباطات بین‌المللی حرکت‌های گسترده‌ای در جهت ارتقای فضای صنعتی و تولیدی در کشور فراهم شده است و بسیاری از نیازهای صنعتی و تولیدی توسط فارغ‌التحصیلان و مخترعین دانشگاهی فراهم شده است.

مرتضی بانک راه‌اندازی سامانه پنجره واحد خدمات الکترونیکی در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی را از اقدامات مهم دبیرخانه شورایعالی در جهت انسجام بخشی و وحدت در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی دانست و افزود: تفاوت این پروژه با پروژه‌هایی که توسط سایر سازمان‌ها انجام می‌شود در یکپارچگی آن است؛ این سامانه تمام فرآیندها و فعالیت‌های مورد نیاز مخاطبین و ذی‌نفعان را به صورت یکپارچه فراهم می‌کند‌‌.

مشاور رئیس‌جمهور گفت: در حال حاضر ۱۲۵خدمت از طریق این سامانه ارائه می‌شود، که در نظر داریم این تعداد را به ۲۰۰خدمت تا پایان سال و تمامی سرویس‌ها را تا پایان دولت ارائه دهیم‌‌.

مرتضی بانک افزود: برای پیشرفت و تداوم این حوزه و تحقق اهداف پنجره واحد خدمات الکترونیک، این تفاهم‌نامه می‌تواند فرصت جدیدی برای همکاری‌های بیشتر دو مجموعه را فراهم کند.

 

رئیس دانشگاه صنعتی شریف:

سرآمدی در آموزش، پژوهش و فناوری از رسالت‌های دانشگاه صنعتی شریف تا سال۱۴۱۴

رئیس دانشگاه صنعتی شریف نیز در این مراسم به برنامه راهبری و راهبردی این دانشگاه تا سال‌۱۴۱۴ اشاره کرد و گفت: سرآمدی در آموزش، پژوهش و فناوری از رسالت‌های این دانشگاه است که در نظر داریم تا سال‌۱۴۱۴ این امر محقق شود‌‌.

محمود فتوحی فیروزآباد افزود: از طریق تربیت نیروی انسانی کارآمد و ماهر می‌توانیم به این هدف دست پیدا کنیم. در حوزه پژوهش و فناوری، بخصوص در ارتباط با صنعت، دانشگاه تلاش خوبی داشته و از بُعد حجم قراردادهای صنعتی، دانشگاه شریف در میان دانشگاه‌های کشور در مقام نخست قرار دارد‌‌.

او به پتانسیل علمی دانشگاه صنعتی شریف اشاره کرد و گفت: تعداد ۴۷۰عضو هیات علمی و ۱۲هزار دانشجو که ۵۰درصد آن تحصیلات تکمیلی هستند در این دانشگاه فعالیت می‌کنند، اما با این وجود نیازمند ارتباط بیشتر دانشگاه و صنعت هستیم‌‌.

رئیس دانشگاه صنعتی شریف افزود: این تفاهم‌نامه یکی از اقدامات مهمی است که می‌تواند دانشگاه را در سطح بین‌المللی هم ارتقاء دهد‌‌.

فتوحی فیروزآباد به پردیس بین‌المللی دانشگاه صنعتی شریف در جزیره کیش اشاره کرد و گفت:  پردیس بین‌المللی کیش، جزء اولین پردیس‌های بین‌المللی است که ارتباط تنگاتنگی با پردیس اصلی دارد و قطعا می‌توانیم از پتانسیل پردیس دانشگاه کیش در اجرای فرآیندها و اقدامات در این تفاهم‌نامه استفاده کنیم.

او افزود: با امضای این تفاهم‌نامه علاوه بر ۱۳دانشکده‎ای که می‌توانند مستقیم با این تفاهم‌نامه در ارتباط باشند، ۱۶پژوهشکده مختلف هم هستند که فعالیت‌های آنها در جهت تامین نیازهای دانشگاه‌ها است. پژوهشکده شهید رضایی اقدامات خوبی از بدو تاسیس در کشور انجام داده که به صورت مستقیم در ارتباط با این تفاهم‌نامه خواهد بود.

گفتنی است، همکاری در جهت اجرای قراردادهای مورد نیاز دبیرخانه و سازمان‎های مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی،  ارتقای سطح دانش،  ایجاد نوآوری در ساختارهای مدیریتی مناطق آزاد، کمک به ایجاد تیم‌های فناور بومی مناطق آزاد، همچنین  ایجاد کسب و کارهای جدید و مدل‌های نوین درآمدزایی در مناطق آزاد و همکاری در جهت بهبود فضای کسب و کار مناطق آزاد و ویژه اقتصادی از دیگر محورهای این تفاهم‌نامه است.

همچنین، در این مراسم مجید صفدری معاون توسعه مدیریت، مصطفی خانزادی معاون فنی و زیربنایی دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، محمدامین اله‌داد مشاور فناوری اطلاعات و دولت الکترونیک و دبیر کمیته راهبردی فناوری اطلاعات مناطق آزاد نیز حضور داشتند.