به گزارش اخبار آزاد مناطق، امین افقی در این دیدار با اشاره به اقدامات سازمان متبوع خود در توسعه دیپلماسی اقتصادی و تکمیل زنجیره حمل و نقل چندوجهی اظهار کرد: با توجه تفاهمنامههای منعقده سازمان منطقه آزاد انزلی با مناطق ویژه «سنپترزبورگ» و «لوتوس» روسیه، آکتائو قزاقستان و همچنین ظرفیتهای موجود در بنادر آستراخان؛ به دنبال افزایش میزان ترانزیت و صادرات از بنادر منطقه آزاد انزلی هستیم.
وی با بیان اینکه با سرمایهگذاری کشتیرانی دریای خزر در بندر سالیانکا روسیه، یکی از مهمترین ظرفیتهای کشورمان برای مبادله کالا با بندر آستراخان به عنوان یکی از دروازههای ورود ایران به اروپا، افزود: با توجه اقدامات انجام شده در راستای تسریع وتسهیل خدماترسانی به فعالان دریایی و بندری و تجار در بندر کاسپین، به دنبال توسعه همکاریها با کشتیرانی دریای خزر به عنوان بزرگترین ناوگان دریایی کشورهای منطقه در دریای خزر هستیم.
معاون امور بندری و حوزه خزر سازمان منطقه آزاد انزلی با اشاره به اینکه با اتصال ریل به بندر کاسپین، کریدور شمال-جنوب عملیاتی میشود، ادامه داد: با توجه به تحریمهای اقتصادی ظالمانه، باید نگاه ویژهای به اقتصاد دریامحور در حوزه کاسپین و اوراسیا و توسعه ظرفیتهای لجستیکی و ترانزیتی به ویژه کریدورهای عبوری از کشور داشته باشیم.
افقی با اشاره به کاهش هزینههای تخلیه و بارگیری در بنادر منطقه آزاد انزلی برای کالاهای وارد شده از مسیر کریدورهای عبوری تصریح کرد: معافیتها و مزایای قانونی منطقه آزاد انزلی در حوزه تجارت فرامرزی، باعث جذب کالاهای جدید و متنوع در بندر کاسپین شده و کالاهای کانتینری و ترانزیتی جهت حمل به کشورهای حوزه خزر و اوراسیا و همچنین عراق، افغانستان و سوریه، ازجمله مواردی است که بیشتر مورد توجه تیم بازاریابی بندر کاسپین قرار دارد.
معاون امور بندری و حوزه خزر سازمان منطقه آزاد انزلی در پایان با اشاره دستاوردهای راهاندازی شاخه ایرانی ابرپروژه «یک کمربند؛ یک راه» و مبادله بیش از ۱۰هزار تیاییو کانتینر از این کریدور از بندر کاسپین، افزایش صادرات و ترانزیت از این مسیر را از اولویتهای سازمان منطقه ازاد انزلی اعلام و خاطرنشان کرد: توسعه صادرات و ترانزیت کالای کانتینری در دریای کاسپین از مهمترین برنامههای سازمان منطقه ازاد انزلی بوده و در چندماه اخیر اقدامات و مذاکرات خوبی در این خصوص صورت پذیرفته است.
مدیرعامل کشتیرانی دریای خزر:
در ادامه این جلسه، کاپیتان داوود تفتی مدیرعامل کشتیرانی دریای خزر با اشاره به چالشها و تجارت ناپایدار در مرزهای خشکی و تمایل تجار به تجارت از طریق دریا، اظهار کرد: در تمام دنیا داد و ستد اصلی از دریا و مازاد آن از طریق راهآهن و در نهایت حمل و نقل جادهای صورت میگیرد.
وی با اشاره به انتقال ۴هزار تیاییو کالای کانتینری از بنادر جنوبی به شمال ادامه داد: علاوهبر روند روبه افزایش تجارت کانتینری، در حال برنامهریزی برای نوسازی و توسعه ناوگان شناورهای کشتیرانی دریای خزر هستیم و شناورهای فعلی ما هم از استانداردهای جهانی برای تردد دریایی برخوردار هستند.
کاپیتان تفتی با اظهار علاقهمندی به تقویت تجارت کانتینری با همافزایی ظرفیت کشتیرانی دریای خزر و بنادر منطقه آزاد انزلی گفت: سیاست کشتیرانی دریای خزر، مشتریمحور بودن است و بر همان اساس، سبد حمل خدمات را به بنادر ارائه میدهد.
مدیرعامل کشتیرانی دریای خزر در پایان با اعلام آمادگی برای اختصاص دو فروند شناور تجاری آن شرکت جهت برقراری خطوط منظم کشتیرانی از مجتمع بندری کاسپین اظهار نمود: با صادرات از بندر کاسپین میتوان فضای رقابت را احیاء کرد و معتقد هستم بندر کاسپین به دلیل استفاده از ظرفیت سرمایهگذاری بخش خصوصی و مزیتهای قانونی موجود، میتواند کمک شایانی به توسعه صادرات در حوزه خزر کند.
گفتنی است، در این جلسه مقرر شد به منظور رفع موانع تجارت و افزایش سرعت ترانزیت کالا از مسیر مجتمع بندری کاسپین در کشتیهای وارده از مسیر کریدور چین، قزاقستان، ایران (مجتمع بندری کاسپین) در اولویت پهلودهی قرار داده شوند و همچنین خطوط لاینر جهت توسعه صادرات از مجتمع بندری کاسپین توسط شرکت کشتیرانی دریای خزر اختصاص یابد.
لازم به ذکر است، یکی از تجار فعال در حوزه کاسپین و کریدور تجاری چین، قزاقستان، ایران و همچنین مدیر یکی از شرکتهای کشتیرانی فعال در حوزه کریدور شمال-جنوب و رئیس انجمن سرمایهگذاران و کارآفرینان منطقه آزاد انزلی نیز در این جلسه حضور داشتند و در این نشست گزارشی از اقدامات و ظرفیتهای بخش خصوصی منطقه در جهت توسعه مبادلات تجاری و ترانزیتی از بندر کاسپین ارائه کردند.
دیدگاهتان را بنویسید