دره ستارگان قشم، راهی به سوی گردشگری علمی و فضایی
به گزارش اخبار آزاد مناطق، ایجاد نخستین پارک فضایی کشور در سایت دره ستارگان قشم نشان از موقعیت ارزشمند این ژئوسایت ژئوپارک قشم برای گرفتن عکس در هنگام شب و همچنین برنامه رصد ستارگان دارد.
رئیس سازمان فضایی کشور همزمان با امضای این تفاهمنامه، از پارکهای فضاپایه به عنوان فرصتی برای رونق گردشگری در حوزه توریسم و بستری برای تحقیقات علمی محققان نام برد و تاکید کرد که پیشرفت در این دو حوزه، موجب پیشرفت اقتصادی کشور هم میشود.
وی همچنین با اشاره به جذابیتهایی که در فضا وجود دارد و همواره مورد توجه جامعه و مردم بوده است، گفت: آشنایی با اسرار خلقت و جذابیتهایی که در آسمان نهفته است، موجب شده تا گردشگری با تِم فضایی مورد توجه بیشتر کشورهای در حال توسعه قرار گیرد.
براری معتقد است قشم با داشتن ظرفیتهایی همچون دره ستارگان و آسمان پاک و آبیاش، یکی از مهمترین نقاط ایران برای ایجاد پارک فضاپایه با هدف توسعه گردشگری و جذب توریستهای خاص نجوم محسوب میشود.
جزیره قشم دارای پتانسیلهای بسیاری است که میتوان با استفاده از هر یک از آنها ازجمله موقعیت ویژه دره ستارگان، به رشد و شکوفایی در این منطقه کمک کرد و به نظر میرسد سازمان فضایی ایران نیز براساس این قابلیتهای جغرافیایی، اقدام به ایجاد نخستین پارک موضوعی فضاپایه در قشم نموده است.
بخش خصوصی میتواند از این فرصت برای سرمایهگذاری در مقاصد گردشگری حوزه فضایی بهرهمند شود و سازمان فضایی کشور و منطقه آزاد قشم هم با طراحی کلان و راهبردی تدوین برنامه گردشگری فضایی، مطالعات پیش امکانسنجی و ارائه تجربیات کشورهای دیگر در نظر دارند به متقاضیان سرمایهگذاری این طرح در جزیره قشم کمک نمایند.
حمید رضا مومنی از ابتدای قبول مسئولیت ریاست هیات مدیره و مدیرعاملی سازمان منطقه آزاد قشم در روزهای پایانی سال۱۳۹۳، با توجه به شناختی که پیش از حضور در این مسئولیت از قشم کسب کرده بود، بر تقویت فعالیتهای صنعت گردشگری در زمین، هوا و دریای این منطقه تاکید داشت.
او معتقد است بیش از آن چیزی که به لطف خداوند و بر اثر فرسایش آب و خاک بر روی زمین جزیره قشم به یادگار گذاشته شده است، میتوانیم از زیباییهای کمنظیر جاذبههای زیرآب و همچنین جذابیتهای بیمثال موجود در آسمان این جزیره به ویژه در هنگام شب هم استفاده کرد.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم در آیین امضای این تفاهمنامه تاکید کرد: براساس پیشنهادات ارائه شده از سوی سازمان فضایی کشور، اقداماتی در حوزه گردشگری فضاپایه در قشم انجام گرفته که در نهایت به امضای این تفاهمنامه منجر شد.
مومنی با اعلام اینکه نام قشم به عنوان دارنده نخستین ژئوپارک جهانی در خاورمیانه در میان کشورهای دارای ژئوپارک دنیا شناخته شده است، افزود: براساس نظریه یونسکو، ژئوپارکها در منطقه خاورمیانه تنها با تائیدیه ژئوپارک جهانی قشم میتوانند به جرگه کشورهای دارای ژئوپارک بپیوندند و این امتیاز بزرگی برای کشور ما محسوب میشود.
وی اظهار کرد: ژئوپارکهای موجود در قشم ازجمله دره ستارگان، توریستهای قابل توجهی دارند و همه ساله شماری از علاقهمندان به حوزه تحقیقات علمی و زمین شناختی برای تماشای این ظرفیتهای کمنظیر به جزیره قشم سفر میکنند.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم گفت: راهاندازی نخستین پارک موضوعی فضاپایه در قشم با دو اقدام عمرانی و تهیه تجهیزات در یک بازه زمانی یک ساله انجام میشود که اعتبار ۱۰۰میلیارد ریالی اولیه این طرح علمی از سوی سازمان منطقه آزاد قشم تامین شده است و برای مراحل بعدی در نظر داریم از سرمایه بخش خصوصی تا سقف ۸۰۰میلیارد ریال استفاده کنیم.
شایان ذکر است، ژئوپارک جهانی قشم به ۱۰کشور عضو اکو ازجمله پاکستان، ترکیه، افغانستان، آذربایجان، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان با هدف پیادهسازی مفهوم ژئوپارک مشاوره میدهد.
هماینک بسیاری از علاقهمندان به گردشگری در طول سال با توجه به ظرفیتهای کمنظیر این صنعت همانند دره ستارگان، طولانیترین غار نمکی جهان، تنگه و دره چاهکوه، غارهای خوربس، بام قشم و همچنین موقعیت جنگل دریایی حرا، خلیج دلفینها، جزایر ناز، زیباییهای نهفته در دل آبهای نیلگون خلیج فارس و سواحل زیبا به این جزیره در جنوب ایران سفر میکنند.
پیشبینی میشود با راهاندازی این طرح مهم فضاپایه در جوار ژئوسایت دره ستارگان قشم، نوع نگاه گردشگری به این جزیره با حضور دانشمندان و اندیشمندان داخلی و خارجی و همه علاقهمندان به گردشهای فضایی با تغییرات اساسی همراه شود.
گفتنی است، تفاهمنامه همکاری میان سازمان فضایی ایران و سازمان منطقه آزاد قشم با رویکرد ایجاد طرح منطقه گردشگری فضایی و به عنوان نخستین پارک فضایی کشور در قشم با حضور مرتضی براری معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و رئیس سازمان فضایی ایران و حمیدرضا مومنی رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم در تهران امضا شد.
براساس این تفاهمنامه، از ظرفیتهای گردشگری منطقه آزاد قشم اعم از ظرفیتهای طبیعی موجود در دره ستارگان و آسمان مناسب این جزیره در هنگام شب برای مقصد گردشگری داخلی و خارجی و منطقه گردشگری فضایی، در سه فاز، تعریف، جانمایی و برنامهریزی میشود.
طبق این تفاهمنامه، دو طرف در زمینه طراحی کلان و راهبردی تدوین برنامه گردشگری فضایی، مطالعات پیش امکانسنجی و ارائه تجربیات کشورهای دیگر به متقاضیان سرمایهگذاری این طرح در جزیره قشم کمک خواهند کرد.
همچنین، برگزاری برنامههای کارشناسی و تعیین محتوای علمی با توجه به جذابیت حوزه فضا برای گردشگر و تورهای تخصصی و همچنین حضور کارشناسان علمی و استقرار تلسکوپ در مکانهایی مانند دره ستارگان به ویژه در موقعیتهای زمانی خاص هم از دیگر مفاد این تفاهمنامه است.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰