جلفا به شبکه جهانی جوامع ایمن پیوست
به گزارش اخبار آزاد مناطق، همزمان با چهارمین روز برگزاری سمینار بینالمللی جامعه ایمن و با امضای تعهدنامه توسط رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس و پرفسور دیل هانسون رئیس مرکز بینالمللی جوامع ایمن، شهر جلفا به شبکه جهانی جوامع ایمن پیوست.
به این ترتیب شهر جلفا به جمع ۴۰۸جامعه ایمن برای ۸۶میلیون نفر از مردم جهان محلق شده و به صورت رسمی به عنوان یک شهر ایمن به جهان معرفی شد.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس در این مراسم گفت: الحاق شهر جلفا به شبکه جهانی جوامع ایمن، مصداق بارز تلاش برای دستیابی به بلد امین است.
محسن نریمان افزود: پروژه ایجاد جامعه ایمن، ارتقای کیفیت زندگی مردم، بهبود شرایط کار و آموزش و بهبود خدمات گردشگری از سال۱۳۹۶ با عنوان پروژه ارس۲۰۲۰ تعریف و اجرا شده است.
نریمان تاکید کرد: منطقه آزاد ارس هدف رسیدن به الگوی جامعه ایمن را دنبال میکند و تلاش میکند با رعایت استانداردهای بینالمللی، استاندارد زندگی در این منطقه را بالاتر ببرد.
امام جمعه منطقه آزاد ارس نیز در آیین الحاق شهر جلفا به شبکه جهانی جوامع ایمن، گفت: داشتن انسان خوب، به منزله داشتن خانواده خوب و داشتن خانواده خوب منجر به یک شهر خوب خواهد بود. شهرهای خوب و ایمن نیز در نهایت منجر به داشتن یک دنیای خوب خواهد شد.
حجت الاسلام و المسلمین سالار سنجری افزود: پیشنهاد ما تشکیل کمیته معنویت در جوامع ایمن است تا بتواند تصمیمات را در راستای آموزههای دینی و مسائل معنوی سازمان داده و نفسانیتها و منافع شهری را کم کند. کمیته معنویت میتواند روح این حرکت بزرگ باشد.
مدیر بخش گواهینامههای شبکه جهانی جوامع ایمن نیز در این مراسم گفت: هرساله ۴.۸میلیون نفر به دلیل حوادث در جهان جان خود را از دست میدهند؛ در حالی که این فقدانها جبرانناپذیر هستند.
پرفسور دیل هانسون تاکید کرد: تصمیمات فردی، محیط فیزیکی و محیط اجتماعی در اجتناب از آسبها مهم هستند و اعمال قانون به همراه آموزش در سطوح مختلف میتواند در این زمینه موثر باشد.
وی تصریح کرد: چالش مصدومیتها، چالش مهمی برای دولتهاست و در منطقه آزاد ارس وارد این تغییر میشویم که جامعهای با کمترین میزان چالش مصدومیت داشته باشیم.
رئیس مرکز بینالمللی جوامع ایمن در ایران نیز گفت: ارس تلاشهای زیادی انجام داد تا حتی یک سال زودتر به این حد از آمادگی برسد. ارس نیز به صورت عاقلانه هدف ۳سالهای برای خود تعریف کرده و ظرف ۲سال به این هدف رسیدند.
همایون صادقی تصریح کرد: کاری که منطقه آزاد ارس در زمینه ایمنی ترافیکی، ایمنی محیطی و ایمنی جاده و استفاده از اطلاعاتGIS انجام داده است، شایسته تقدیر است. این کارها هم در برونشهری و هم در درونشهری انجام شده است که در ایران بینظیر است.
صادقی افزود: مناطق آزاد در زمینه جوامع ایمن نقش مهمی دارند. ما اخیرا با ۳شهر ایران در این حوزه کار کردهایم و بهترین نتیجه را در منطقه آزاد ارس گرفتیم.
مدیر مرکز بینالمللی ارزیابی جوامع ایمن نیز در این آیین گفت: هزینه سالانه مصدومیتها در ایران ۷۸میلیارد دلار و این هزینه در جلفا حدود ۱۰.۸میلیون دلار است. این در حالی است که کاهش مصدومیتها میتواند باعث صرفهجویی در بودجه ملی شود.
دکتر گلبراد شوبزگ افزود: برای نمونه فقط در جلفا میتوانید با رعایت شرایط تاکید شده جوامع ایمن حدود ۳.۲۴میلیون دلار در سال صرفهجویی کنید.
وی اظهار کرد: اولویت ما حل مشکلات ترافیک، کاهش حوادث از جمله حوادث کار، کاهش خشونت بر علیه زنان و کودکان است و بیشتر فعالیتهای خود را روی این موضوعات متمرکز کردهایم.
شایان ذکر است؛ عملکرد شهر جلفا در بیست و چهارمین کنفرانس بینالمللی جامعه ایمن به عنوان تجربه موفق انتخاب گردید.
در ادامه مراسم، جشن الحاق شهر جلفا به شبکه جهانی جوامع ایمن، با بریدن کیک و اجرای موسیقی توسط گروه موسیقی باریش ادامه یافت.
صنایع دستی منطقه آزاد ارس و شهرستان جلفا نیز در حاشیه آیین الحاق شهر جلفا به شبکه جهانی جوامع ایمن در معرض دید شرکتکنندگان در این مراسم قرار گرفت.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰