جذب سرمایههای خارجی و تامین مالی ارزی با راهاندازی بورس بینالملل در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی
به گزارش اخبار آزاد مناطق، حمیدرضا مومنی در پنجمین آیین افتتاح طرحها و پروژههای مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور در هفتاد و چهارمین پویش تدبیر و امید برای جهش تولید، با بیان اینکه یکی از موثرترین برنامهها ایجاد بورس بینالملل در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی است، اظهار داشت: این موضوع به عنوان مهمترین بستر اقتصادی برای جذب سرمایههای خارجی با اتصال به اقتصاد جهانی ایجاد خواهد شد تا از طریق شیوههای استاندارد و قابل کنترل با تامین نیازهای مالی و ارزی کشور مسیر مطمئنی برای صادرات کالاهای تولیدی داخلی فراهم کند.
مومنی افزود: این ابزار، نقش بیبدیلی در تامین مالی و ارزی برای پروژهها و شرکتها برای کل کشور خواهد داشت.
وی با بیان اینکه تامین مالی یکی از اصلیترین ابزارهای مانعزدایی و پشتیبانی از تولید است، تصریح کرد: در همین راستا طی ماههای اخیر با تشکیل شورای تامین مالی و سرمایهگذاری، اقدامات لازم برای منابع مالی پروژههای کلیدی سازمانهای مناطق آزاد انجام شد.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی افزود: بر همین اساس بیش از ۲هزار و ۵۰۰میلیارد تومان برای ترمینال فرودگاه کیش، تجهیزات و توسعه کیشایر، زیرساختهای لجستیکی و گردشگری ماکو، تامین تجهیزات منطقه آزاد شهر فرودگاهی امام، تامین و تکمیل اسکلههای بندر کاسپین و پروژههای زیرساختی قشم با روشهای مختلف تامین مالی شده است.
مومنی خاطرنشان کرد: بیش از سه هزار میلیارد تومان نیز برای پروژههای زیربنایی در مناطق آزاد ارس و چابهار با نهایی شدن فرآیندهای لازم به همین شیوهها تامین خواهد شد.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با بیان اینکه همکاری گسترده ای میان مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و نهادهای مختلف بازار سرمایه صورت گرفته است، تصریح کرد: ایجاد شرکت تامین سرمایه خاص مناطق آزاد و گسترش فعالیتهای بازارهای بورس جهت جذب سرمایهگذاری به ویژه از کشورهای همسایه ازجمله این ارتباطات محسوب میشود.
مومنی با بیان اینکه بانک برونمرزی نیز یکی از مهمترین ساختارهای مالی در به ثمر رساندن فعالیت ها و اقدامات سرمایهگذاری و تجاری است، تاکید کرد: این شرایط با اعتمادسازی برای سرمایهگذاران خارجی علاوه بر ایجاد زمینه ورود سرمایه و منابع مالی بینالمللی، بر تسهیل روندهای تجاری نیز نقش مهمی ایفا میکند.
وی افزود: سرمایهگذاران متعدد و معتبری برای تاسیس بانک مطابق قوانین و مقررات، ثبت تقاضا کردهاند که در صورت تسریع بانک مرکزی در فرآیند صدور مجوزهای لازم شاهد اثرگذاری این ابزار بر توسعه مناطق و کشور خواهیم بود.
به گفته مشاور رئیسجمهور، سپردههای فعالان اقتصادی و گردش مالی حاصل از فعالیتهای سرمایهگذاری و تجاری آنها، ظرفیت بالایی جهت تامین مالی پروژههای مستقر در مناطق آزاد فراهم می کند.
به گفته دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، در حال حاضر بیش از ۳۲۰شعبه بانک ۴۷۹شعبه بیمه و ۷۴شعبه صرافی در حال خدمترسانی در زمینه مالی و اعتباری به فعالان اقتصادی مناطق آزاد کشور هستند.
گفتنی است؛ حجتالاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی رئیسجمهور در پنجمین آیین افتتاح پروژههای مناطق آزاد کشور، فرمان افتتاح رسمی ۱۰۲پروژه اقتصادی و زیربنایی را در مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی استانهای خوزستان، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، آذربایجان شرقی و گیلان صادر کرد.
لازم به ذکر است، برای اجرای ۵۰پروژه در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور که امروز بهرهبرداری رسمی از آنها آغاز شد، ۸هزار و ۱۵میلیارد تومان اعتبار هزینه شده و برای اجرای ۵۲طرحی که عملیات احداث آنها امروز رسما آغاز شد نیز ۶۲هزار و ۵۰میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده است. با بهرهبرداری از مجموع این طرحها برای ۹هزار و ۲۰۷نفر اشتغال پایدار و مستقیم ایجاد میشود.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰