توسعه دیپلماسی اقتصادی، اولویت برنامهها در طرح جامع مناطق آزاد جدید
به گزارش اخبار مناطق آزاد، سعید محمد افزود: برای طرح جامع این مناطق نیز مشاوران زبدهای استخدام کردیم تا مشخص شود که در هر منطقه باید چه فعالیتی براساس ظرفیتها انجام شود؛ وضعیت دپیلماسی اقتصادی، معیشت و… ملاکهایی هستند که باید در طرح جامع مدنظر قرار گیرد سپس منطقه برای استقرار واحدهای صنعتی مختلف آماده شود.
مشاور رئیسجمهور با بیان اینکه برنامه داریم تا پایان سال استراتژیها، راهبردها، طرح جامع و… را تکمیل کنیم و ابتدای سال آینده وارد فاز اجرا شویم، اضافه کرد: خوشبختانه استقبال خوبی نیز شده و سرمایهگذاران بسیاری مراجعه کردند که سرمایهگذاری کنند؛ به طور مثال در اقلیم کردستان عراق برای بانه-مریوان مذاکرات خوبی انجام گردیده و تفاهمنامهای امضاء شده؛ درواقع برای سرمایهگذاری در حوزه زیرساخت اعلام آمادگی شده است.
وی اذعان داشت: نکته حائز اهمیت در این راستا آسیبشناسی مناطق گذشته است؛ در مناطق گذشته مشکل سکونتگاهها، عدم امکان محصور کردن منطقه و… وجود داشت که مقرر است در ۷ منطقه جدید از تکرار اشتباهات گذشته جلوگیری شود و در مناطق قبلی نیز با تعامل با کمیسیون اقتصادی مجلس و راهنماییهای آقای پورابراهیمی اصلاحاتی در مناطق آزاد موجود، ایجاد شود تا با افزایش بهرهوری آنها، سرمایهگذار اطمینان بیشتری کند.
سعید محمد تصریح کرد: درحال حاضر سرمایهگذاران دچار ابهاماتی هستند، این درحالی است که اطراف ایران رقبایی مانند امارات وجود دارند که دارای معافیت مالیاتی ۵۰ساله است یا زمین به صورت رایگان واگذار میکند و یا تسهیلات ارزی پرداخت میکند. باید شرایطی در کشور ایجاد شود که در فضای رقابتی نه تنها سرمایهگذاران خود را جذب کنیم بلکه سرمایهگذاران خارجی را وارد کشور کنیم.
مشاور رئیسجمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی درباره میزان اشتغالزایی در مناطق آزاد نیز توضیح داد: این موضوع بسته به میزان سرمایهگذاری وابسته است، اگر معافیت مناطق آزاد که عموما معافیت گمرکی و معافیت مالیاتی است، اجرایی شود و تسهیل امور بانکی بهویژه در حوزه ارزی برقرار باشد، استقبال خوب برای سرمایهگذاری خواهد شد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰