توانمندسازی جوامع محلی منطقه آزاد انزلی با توسعه کسب و کارهای خانگی و کوچک
به گزارش اخبار آزاد مناطق، تفاهمنامه مزبور که در ۸ماده، ۲۹بند و ۳تبصره به امضاء مدیران عامل رسید، ساماندهی، توانمندسازی و حمایت از ایجاد فرصتهای کسب و کارهای خانگی خرد و کوچک دارای مزیت در سطح روستاهای منطقه آزاد انزلی را مورد توجه قرار میدهد تا با افزایش بهرهوری و اشتغالزایی زمینه توانافزایی جوامع محلی در راستای بهبود سطح زندگی مردم طی پنج سال به اجراء در میآید.
سقف اعتبار تعیین شده برای این تفاهمنامه، ۱۰۰میلیارد ریال است که از محل منابع صندوق کارآفرینی امید به طرحهای معرفی شده از سوی سازمان منطقه آزاد انزلی در قالب ضوابط صندوق تخصیص خواهد یافت و سقف تسهیلات مرتبط با هر یک از کسب وکارهای معرفی شده در حوزههای خانگی، خوداشتغالی و کارفرمایی، یک میلیارد ریال میباشد که پس از طی مراحل اداری پرداخت خواهد شد.
استعدادیابی و شناسایی افراد، بررسی و تایید صلاحیت فنی و عملی افراد و طرحهای مطرح شده در چارچوب تفاهمنامه، ارائه مشاورههای فنی و علمی، اجرای ساز و کارهای لازم برای فعالیت مستمر کسب و کارهای ایجاد شده در قالب این تفاهمنامه، اجرای طرح هر روستا یک محصول، آموزش به علاقهمندان، حمایت از طرحهای دانشبنیان، ایجاد شعبه صندوق کارآفرینی امید در منطقه آزاد انزلی از مهمترین بندهای تفاهمنامه فوق است.
رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی در این دیدار با ارائه تحلیلی از شرایط ویژه اقتصاد ملی و جهانی، تصریح کرد: وجود شغل برای هر فرد، نه تنها زمینه رشد شخصی و زندگی فردی افراد را تامین نمیکند؛ بلکه باعث رشد کشور نیز میگردد.
محمدولی روزبهان اظهار داشت: در دوره کنونی و در اقتصادهای توسعه یافته، کارآفرینی یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است؛ چراکه شاخص بهرهگیری از کارآفرینی به عنوان ساز و کار توسعهای معمول بوده و این مهم نیز در دستورکار سازمان منطقه آزاد انزلی به عنوان الگو و عامل پیشران توسعه استان گیلان قرار دارد.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی با ارائه تحلیلی از روندهای طی شده در انقلابهای کشاورزی، صنعتی، دیجیتال و اینترنتی، انقلاب و جهش دیگر اقتصاد جهانی را حول محور کارآفرینی اعلام کرد و به ظرفیتهای متنوع استان گیلان در حوزههای جغرافیایی، آب و هوایی، کیفیت نیروی انسانی، گردشگری، کشاورزی، مواد اولیه و قرار گرفتن در مسیرهای ترانزیتی بینالمللی اشاره نمود و افزود: مسئولیت دولتمردان در قبال مردم به عنوان ولی نعمتان ما، ارائه خدمات، فرصت و حمایت جهت شکوفایی ظرفیتهای فردی است و تفاهمنامه پیش روی نیز چنین هدفی را جستجو میکند و به منظور عملیاتیسازی آن، ایجاد گروهی برای پایش مستمر فرآیندهای اجرایی تفاهمنامه و بهرهگیری از تمامی ظرفیتهای موجود الزامی است.
همچنین، مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید کشور، انعقاد تفاهمنامه همکاری جدید با سازمان منطقه آزاد انزلی، پیشنهادات کاربردی و عملیاتی جهت تمرکز بیشتر از سوی دو طرف را مطرح ساخت و بر عزم راسخ مجموعه تحت مدیریت خود به منظور اجرایی کردن بندهای تفاهمنامه در راستای توانمندسازی جوامع محلی تصریح نمود.
وی پیشنهاد ایجاد واحدهای کوچک بستهبندی مواد غذایی و سوغات محلی در سطح روستاهای منطقه را مطرح کرد و با اشاره به ظرفیتهای منطقه آزاد انزلی در حوزه صنایع دستی به ویژه حصیربافی افزود: به منظور کاربردی کردن حصیر در زندگی روزمره مردم، از ایجاد بنیاد توسعه حصیر و مرکز آموزش حصیربافی به منظور تنوعبخشی به محصولات صنایع دستی حصیر حمایت میکنیم.
مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید، آمادگی مجموعه خود را برای برگزاری مشترک جشنواره ملی و بینالمللی غذا و پوشاک بومی و حصیر اعلام کرد و گفت: از سوی دیگر، از مناسبسازی فضاهای ساحلی با ایجاد امکانات و توسعه ورزشهای ساحلی و دریایی، حمایت مالی و مشاورهای مینماییم.
گفتنی است، در این دیدار معاونین و مدیران صندوق کارآفرینی امید و معاونین و مدیران سازمان منطقه آزاد انزلی و نمایندگان بخش خصوصی حضور داشتند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰