تلفیق سنت و مدرنیته با بهرهمندی از هنر سوزندوزی زنان بلوچ
به گزارش اخبار آزاد مناطق، با مشارکت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان، مدیریت منطقه آزاد چابهار، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و شرکت بهرهبرداری حریر آمیتیس، طرح ملی ساماندهی و راهاندازی یک هزار واحد سوزندوزی در شهر چابهار، سیستان و بلوچستان شروع به کار کرد.
این طرح به دنبال اجرای موفق عنوان نقش مکران در هشتمین جشنواره بینالمللی مد و لباس فجر به عنوان مهمترین رویدادهای مد و لباس کشور با مشارکت تعدادی از نهادهای استانی و ملی به اجرا درمیآید. وجود ظرفیتهای گسترده سوزندوزی بلوچ در منطقه سیستان و بلوچستان و لزوم ترکیب و تلفیق در لباس امروزی جامعه، زمینه اجرایی این طرح را فراهم ساخته است.
هدف از اجرای این طرح، کاربردی کردن دوختهای سنتی ایرانی و تلفیق آن با لباس امروزی و همچنین توسعه آن در سراسر کشور است. در این طرح، مواد اولیه مورد نیاز از سوی موسسه مجری تامین و طرحهای منتخب خریداری و در مراکز پیشبینی شده عرضه خواهد شد.
همزمان با افتتاح این طرح و اعطای نمادین ۱۰مجوز به فعالان، مرکز عرضه لباس ایرانی منقوش به سوزندوزی بلوچ در بازار ابریشم شهر چابهار آغاز به کار کرد.
در آئین افتتاحیه این طرح ملی، قبادی دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور، ضمن بیان اهمیت هنر سوزندوزی به عنوان هنر بومی استان و یکی از هنرهای ماندگار اصیل ایرانی، افزود: قطعا توجه به این هنر، زمینهساز خوداشتغالی بانوان علاقهمند، رونقبخشی به کسب و کارهای کوچک، افزایش بومگردی در منطقه و زمینههای ارزآوری در صادرات را در پی دارد.
بنا به این گزارش، طرح ملی یک هزار واحد سوزندوزی در استان سیستان و بلوچستان با همکاری کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور، مدیریت منطقه آزاد چابهار، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و شرکت بهرهبرداری حریر آمیتیس به عنوان مجری راهاندازی طرح، با حضور مسئولان، هنرمندان و طراحان این حوزه طی آیینی هفته گذشته در شهرستان چابهار افتتاح شد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰