پنجشنبه / ۱۸ بهمن / ۱۴۰۳ Thursday / 6 February / 2025
×
رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم گفت: جزیره قشم به‌واسطه موقعیت ویژه ژئوپلیتیکی و وجود ظرفیت‌های متعدد اقتصادی، می‌تواند مقصد خوبی برای سرمایه‌گذاران خارجی باشد و با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، شرایط سرمایه‌گذاری شرکت‌های چینی در قشم تسهیل می‌شود.
تسهیل سرمایه‌گذاری شرکت‌های چینی در منطقه آزاد قشم

به گزارش اخبار مناطق آزاد، افشار فتح‌الهی در دیدار با سفیر چین در جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: راه‌اندازی کنسولگری کشور چین در بندرعباس می‌تواند منافع اقتصادی خوبی برای استان هرمزگان و منطقه آزاد قشم به همراه داشته باشد.

وی ادامه داد: جزیره قشم به دلیل ضوابط و قوانین ویژه منطقه آزاد قشم، این ظرفیت را دارد تا دفتر مستقلی برای ارائه خدمات به سرمایه‌گذاران و شرکت‌های چینی فعال در جزیره مستقر شود.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم اذعان نمود: در سال‌های گذشته پیمان خواهرخواندگی میان قشم و شهر گوانگجو چین بسته شد و امیدوار هستیم شرایط برای تمدید این تفاهم‌نامه همکاری با هدف توسعه روابط تجاری و اقتصادی میان این دو منطقه آزاد فراهم گردد.

به گفته فتح‌الهی؛ سازمان منطقه آزاد قشم برای انجام سرمایه‌گذاری مشترک، ایجاد شهرک‌های صنعتی و تولیدی مشترک و همچنین ایجاد مناطق آزاد مشترک با چینی‌ها آمادگی کامل دارد.

وی با تاکید بر این‌که سرمایه‌گذاری و حضور شرکت‌های چینی نباید وابسته به مذاکرات برجام باشد، اظهار کرد: با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته به دنبال تسهیل شرایط برای حضور سرمایه‌گذاران و شرکت‌های چینی در قشم هستیم و امیدواریم در آینده نزدیک شاهد حضور آنها در جزیره باشیم.

فتح‌الهی ابراز امیدواری کرد تا حضور سفیر چین و آشنایی او با موقعیت ویژه جزیره قشم و ظرفیت‌های موجود در منطقه، شرایط برای معرفی بهتر منطقه آزاد قشم به شرکت‌های چینی فراهم گردد.

رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم در پایان خاطرنشان کرد: درحال حاضر چین تنها کشوری است که جمهوری اسلامی توافق‌نامه ۲۵ساله به امضاء رسانده و این مهم نشان دهنده نگاه ویژه نظام مورد تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی و دولت سیزدهم در اجرای سیاست نگاه به شرق است.

براساس این گزارش، سفیر چین در جمهوری اسلامی ایران نیز در این جلسه تاکید کرد: با استقرار سرکنسول کشور چین در دفتر بندرعباس، ارتباط میان شرکت‌های چینی فعال در منطقه تسهیل شده و امکان سرمایه‌گذاری بیشتر فراهم می‌گردد.

«چانگ هوآ» با اشاره به برخی مشکلات شرکت‌های چینی فعال در منطقه آزاد قشم، افزود: امیدوار هستیم با تشویق شرکت‌های چینی برای حضور در ایران و به‌ویژه منطقه آزاد قشم، شاهد فعالیت اقتصادی بیشتر آنها در این منطقه باشیم.

وی ادامه داد: توافق‌نامه همکاری ۲۵ساله میان ایران و چین و همچنین تفاهم‌نامه خواهرخواندگی میان قشم و گوانگجو با هدف توسعه همکاری‌های تجاری و اقتصادی به امضاء رسیده و درصدد هستیم تا این مسئله به صورت جدی در دستورکار قرار گیرد.

«چانگ هوآ» تصریح کرد: سفارت چین مسئولیت پیگیری اجرای این توافق‌نامه‌ها را برعهده دارد و انتظار داریم با بهبود وضعیت کرونا در کشور چین، شرایط برای سفر و ملاقات مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم با طرف چینی فراهم شود.

سفیر چین در جمهوری اسلامی ایران در پایان با بیان این‌که کشور چین تحریم‌های آمریکا و کشورهای غربی علیه ایران را محکوم می‌کند، تاکید نمود: روابط دوجانبه میان ایران و چین، بدون توجه به سرنوشت مذاکرات برجام ادامه خواهد داشت و امیدواریم شرایط برای حضور سرمایه‌گذاران و شرکت‌های چینی در قشم تسهیل گردد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *