تدوین و تهیه اطلس روستایی جزیره قشم
به گزارش اخبار آزاد مناطق، در این نشست که با حضور رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم، معاونان و مدیران این سازمان و شرکتهای تابعه برگزار شد، معاون توسعه مدیریت سازمان منطقه آزاد قشم به ارائه گزارشی از مصوبات جلسات قبلی پرداخت.
عابدین سعادتفر با اشاره به ۲۸مصوبه این شورا بیان داشت: پنج جلسه گذشته با محتوای بررسی اقدامات لازم جهت مدیریت آسیبهای اقتصادی وارد به کسب و کار جزیره در ایام فراگیری بیماری کووید۱۹ برگزار شد.
وی افزود: در این جلسات، معاونتهای مختلف در حوزههای مختلف مرتبط با محتوای فعالیتی به داشتهاند و جلسات بعدی نیز با همین محوریت، ادامه خواهد داشت.
بخش دوم جلسه به بررسی برنامههای گمرک و جذب عوارض ورود کالاهای تجاری توسط مدیر توسعه تجارت سازمان منطقه آزاد قشم اختصاص داشت.
علی همایونی با اشاره به میزان ارزی واردات سال گذشته عنوان داشت: در شرایط بحران کرونا و کاهش داد و ستد بین کشورها، سرمایهگذاری در بخش حمل و نقل و انبارداری میتواند فرصت مناسبی جهت تحصیل درآمد ارزی و ریالی در منطقه باشد.
در ادامه این جلسه، معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم به ارائه آماری درخصوص وضعیت کرونا در جزیره پرداخت.
به گفته مرتضی شیخزاده، آخرین آمار مربوط به بیماری کرونا در جزیره، شامل خدماتدهی مرکز بهداشت و درمان شهرستان به حدود دو هزار نفر است. از این میان حدود ۵۰۰نفر تست کرونا دادهاند که تنها ۴۶مورد مثبت کرونا گزارش شده است و خوشبختانه جزیره تاکنون با هیچ مورد فوتی ناشی از کروناویروس مواجه نبوده است.
وی با اشاره به تلاشهای مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم مبنی بر برگزاری جلسات متعدد با فعالان اقتصادی جزیره در همه رستههای شغلی، کنترل خوب بیماری کووید۱۹ در قشم نسبت به استان را ناشی از این اقدام و همکاری و تعامل صاحبان مشاغل با منطقه آزاد قشم دانست و گفت: در حال حاضر مجتمعهای تجاری این منطقه با ۱۵درصد ظرفیت کار میکنند و بیشتر صنوف و صنایع، برای فعالسازی کار، پایان ماه مبارک رمضان و اتمام دوره پیک بیماری را ملاک قرار دادهاند که جای تقدیر دارد.
معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم همچنین از تدوین اطلس روستایی جزیره با همکاری سازمانهای مردمنهاد این منطقه خبر داد و اظهار کرد: با توجه به ارتباط تنگاتنگ مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم با روستاها از سال۹۴ تاکنون، اطلاعات و روابط خوبی از توانمندی روستاهای جزیره احصا شد، اما هیچ مستندی از این اطلاعات موجود نبود.
وی افزود: بر همین مبنا و جهت مستندسازی و حفظ میراثی از داشتههای روستاهای قشم برای آیندگان، اطلس روستایی جزیره با پرداختن به قریب به ۶۰۰آیتم تهیه و تدوین شده است.
به گفته شیخزاده، این اطلس میتواند به عنوان مبنایی جهت انجام پایاننامهها و پژوهشهای آماری در اختیار دانشجویان قرار گرفته و اطلاعات تطبیقی و تحلیلی در حوزههای مختلف ارائه دهد.
معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم از این اطلس به عنوان یک سیستم جامع یاد کرد که میتواند برای تصمیمگیری و بودجه بندی در اختیار مدیران سازمانی قرار گیرد و عنوان داشت: این اطلس همچنین میتواند راهکار و نگرشی عملیاتی در اختیار سرمایهگذارانی که در حاشیه روستاهای جزیره فعالیت میکنند، قرار دهد تا با دید کامل نسبت به وضعیت اجتماعی و اقتصادی روستاها با عمل به مسئولیتهای اجتماعی خود، به توسعه بهتر جزیره کمک کنند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰