به گزارش اخبار مناطق آزاد، سمینار یکروزه «الزامات توسعه مناطق آزاد و برنامه هفتم توسعه کشور» با توجه به ویژگیها، فرصتها، پتانسیلها و ظرفیتهایی که در این مناطق وجود دارد؛ در سالن رازی مرکز همایشهای بینالمللی جزیره کیش برگزار گردید.
سرپرست سازمان منطقه آزاد کیش در این نشست گفت: برنامه توسعه، پلتفرمی است که پیشروی توسعه اقتصادی کشور بهویژه مناطق آزاد که بیشتر آنها در مناطق صفر مرزی واقع شدهاند، قرار گرفته است.
سعید پورزادی درخصوص سرزمینهایی که به دلیل ویژگیهای خاص از همان برنامه اول توسعه، فعالیت خود را آغاز کردهاند، افزود: برای تجزیه و تحلیل میزان موفقیت مناطق آزاد در برنامه اول تا برنامه هفتم براساس پلتفرمی که در توسعه اقتصادی مناطق آزاد است، میتوانیم به یکسری اعداد کمی و کیفی برسیم.
به گفته وی؛ با بررسی انجام شده، در برنامه سوم توسعه تا حدودی مناطق آزاد موفقتر عمل کردند.
سرپرست سازمان منطقه آزاد کیش، توسعه منطقه و تاثیر آن در اقتصاد ملی را یکی از ویژگیهای مناطق آزاد برشمرد و بیان داشت: میزان تاثیرگذاری آن براساس اهدافی که در برنامه تعریف شده است، نیازمند برگزاری نشستهای تخصصی، برنامهریزیهای مدون و همکاری میان دولت و مجلس است.
پورزادی، ویژگیهای جغرافیایی مناطق آزاد را از برنامهها و محورهای اصلی سمینار یکروزه «الزامات توسعه مناطق آزاد و برنامه هفتم توسعه کشور» عنوان کرد و گفت: اقتصاد دریا که با مشارکت و سرمایهگذاری بخش داخلی و خارجی تحقق مییابد، به عنوان ژئوپلیتیکی واقع شده در نقاط مرزی و پتانسیلهای سرزمینی این مناطق، در برنامه هفتم توسعه کشور به آن اشاره شده است.
وی با اشاره به موضوع دیپلماسی اقتصادی که در مناطق آزاد مغفول مانده و بیشتر مورد گلایه سرمایهگذارانی است که داخل مناطق آزاد حضور دارند، اظهار کرد: همواره این دیپلماسی مورد انتقاد فعالان اقتصادی مناطق آزاد بوده و هنوز به یک دایره سرمایهگذاری خارجی در ساختارهای خود نرسیدهایم.
سرپرست سازمان منطقه آزاد کیش، جهتگیری سرمایهگذاریها با استفاده از اعتبارات بانکی به سمت فعالیتهای مولد را یکی از موضوعات مهم این نشست برشمرد و افزود: هفتههای آینده در معاونت علمی، فناوری و اقتصادی ریاست جمهوری یک کارگروه ویژه با محوریت فعالیتهای مولد تشکیل خواهد شد تا بتوانیم به الگوی مناسبی در زمینه نظام بانکی در داخل مناطق آزاد ازجمله منطقه آزاد کیش که از ظرفیت بسیار خوبی برخوردار است، برسیم.
پورزادی، موضوع مقررات و قوانین را از دیگر مباحث مهم مطرح شده در این نشست عنوان کرد و اذعان نمود: ضابطههایی که در ادوار مختلف در قالب فرمت، دستورالعمل، آییننامه و بروکراسی سنگینی که در داخل مناطق آزاد و یکسری احکامی که اختیارات آن از مناطق گرفته شده و ماده۶۵ قانون احکام دائمی برنامههای توسعه کشور و اجرای کامل قانون چگونگی اداره مناطق آزاد بهویژه مواد۲۷ و ۱۳ و همچنین بند۱۱ سیاستهای اقتصاد مقاومتی که مورد تاکید مقام معظم رهبری میباشد برای بحث فناوریها و حتی واردات محصولات دانشبنیان از مرز سرزمینی مناطق آزاد، موضوعاتی است که از معاونت ریاست جمهوری هم درخواست داشتیم و در این قضیه باید به موضوع بند۱۱ سیاستهای اقتصاد مقاومتی بیشتر پرداخته شود.
وی همچنین در این نشست به طرحهای دانشبنیان و فناور که ارزش صادراتی داشته باشد و بتواند تراز تجاری مناطق را مثبت و جریان سرمایهگذاری در حوزه صنعت و موضوعات مربوط به صنایع در حوزههای دانشبنیان و فناور را هدایت کند، اشاره داشت.
سرپرست سازمان منطقه آزاد کیش تاکید کرد: در سال گذشته پروژههای نیمهتمام کیش با دو مرحله اوراق صکوک و هدایت جریان بازار سرمایه به صورت نظاممند و درست، به چرخه فعالیت بازگردانده شدند و پروژههای زیرساختی جزیره موفق بوده است.
به گفته پورزادی؛ امروز شاهد هستیم که هم تکمیل پروژه و هم تعریف پروژههای بزرگ را در کیش داریم که تا پایان سال و برخی در اوایل سال آینده به اتمام خواهد رسید و هدایت صحیح آن، جریان سرمایه و بازار سرمایه در پشتیبانی از زیرساختهای جزیره کیش به عنوان یکی از مناطق آزاد کشور ایفای نقش میکند.
سرپرست سازمان منطقه آزاد کیش در پایان خاطرنشان کرد: بحث معافیتهای مالیاتی، ظرفیت ماده۱۰ و موضوع کاهش قیمت تمامشده و مزیت رقابتی و تشویق به صادرات و خلق بازارهای رقابتی، همواره مورد دغدغه مناطق آزاد بوده است و این مهم باید موردتوجه ویژه قرار گیرد.
گفتنی است، در سمینار یکروزه «الزامات توسعه مناطق آزاد در برنامه هفتم توسعه کشور»، حجتالاسم والمسلمین علیرضا بینیاز امامجمعه کیش، سعید پورزادی سرپرست سازمان منطقه آزاد کیش، محمدرضا پور ابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، حسین قربانزاده رئیس سازمان خصوصیسازی کشور، ابوذر سروش معاون نظارت بانک مرکزی جمهوری اسلامی، صمد عزیزنژاد عضو هیات مدیره بانک ملی، علی احمدی رئیس کمیسیون مشترک مجمع تشخیص مصلحت نظام، هادی احمدیان قائممقام گروه آینده پویا، رضا شجیع مشاور و سرپرست اداره کل حوزه مدیرعامل، علیرضا ابراهیمپور سرپرست معاونت اقتصادی و سرمایهگذاری سازمان منطقه آزاد کیش، بابک نگاهداری رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، طهمورث قاسمی دبیر مجمع سازندگان کیش و فعالان اقتصادی حضور داشتند.
دیدگاهتان را بنویسید