دوشنبه / ۸ بهمن / ۱۴۰۳ Monday / 27 January / 2025
×
شورای راهبردی بین‌المللی‌سازی آموزش عالی منطقه آزاد کیش راهکارهای تاسیس صندوق بورسیه بین‌المللی تحصیلی خلیج فارس ویژه دانشجویان نخبه و رتبه‌های تک رقمی کنکور کشورهای همسایه را بررسی می‌کند.
تاسیس صندوق بورسیه بین‌المللی برای دانشجویان نخبه کشورهای همسایه در کیش

رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش در نخستین جلسه شورای راهبردی بین‌المللی‌سازی آموزش عالی جزیره کیش که در سالن رازی مرکز همایش‌های بین‌المللی کیش برگزار شد، با تاکید بر اهمیت نقش نهادهای ملی، منطقه‌ای و سرمایه‌گذاران در قالب سازمان‌های یونسکو و اکو در پیشبرد فعالیت‌های آموزشی از تاسیس صندوق بورسیه بین‌المللی برای دانشجویان نخبه کشورهای همسایه در کیش خبر داد.

غلامحسین مظفری افزود: برای تحقق اعطای بورس تحصیلی در منطقه آزاد کیش می‌توان تفاهم‌نامه سه‌جانبه میان «اکو، یونسکو و سازمان منطقه آزاد کیش» در رشته‌های خاص به صورت بلندمدت و در قالب همکاری با دانشگاه‌های دیگر پیش‌بینی کرد.

وی با بیان این که کشورمان از ظرفیت‌های بسیار مطلوبی در حوزه‌ها مختلف برخوردار است، گفت: شرایط حاکم بر این منطقه فرصت‌های ارزشمندی را در جزیره کیش ایجاد کرده است که با توسعه زیرساخت‌ها می‌توانیم تحولات بزرگ علمی و اقتصادی در سطح کشور ایجاد نماییم‌.

مظفری، یکی از ویژگی‌های جزیره کیش را حضور فعال شعب دانشگاه‌های برتر کشور در این منطقه عنوان کرد و اظهار داشت: پردیس‌های بین‌المللی کیش در حوزه توسعه کمی و کیفی آموزش عالی جزیره کیش عملکرد خوبی داشتند و بخشی از رونق اقتصادی و علمی جزیره به دلیل حضور فعال این دانشگاه‌ها است.

به گفته رئیس هیات مدیره سازمان منطقه آزاد کیش، جذب بیشتر سرمایه‌گذاران جزیره کیش به واسطه حضور فعال دانشگاه‌های برتر کشور و فراهم شدن زمینه ادامه تحصیل خانواده آنان در این منطقه است.

وی با اشاره به این که خیلی از موضوعات مطرح در گذر زمان تغییر کرده است، اذعان داشت: رویکرد در تغییرات و تحولات حوزه آموزش عالی کیش در سطح کشور کم‌نظیر است و در این خصوص گام‌های موثری برداشته شده است.

مظفری خاطرنشان کرد: ۱۳دانشگاه برتر کشور برای فعالیت در حوزه آموزش عالی جزیره کیش اعلام آمادگی کرده‌اند.

رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش، بر ضرورت فعالیت حوزه مطالعات جغرافیای شهری سازمان برای شناسایی ظرفیت‌های مورد نیاز خوابگاه دانشجویی در جزیره کیش تاکید کرد و گفت: با بررسی پیشنهاد زمین مناسب برای ساخت خوابگاه دانشجویی و دریافت مجوزهای لازم با مشارکت بخش خصوصی و خود دانشگاه‌ها، نسبت به ساخت این مجموعه اقدام می‌شود.

 

معاون اقتصادی و سرمایه‌گذاری سازمان منطقه آزاد کیش:

تاسیس پردیس‌های مشترک دانشگاهی با هدف تحقق اقتصاد دانش‌بنیان

همچنین، معاون اقتصادی و سرمایه‌گذاری سازمان منطقه آزادکیش در این جلسه ضمن قدردانی از حمایت‌های همه‌جانبه غلامحسین مظفری، آغاز فعالیت شورای راهبردی بین‌المللی‌سازی آموزش عالی منطقه آزاد کیش با همکاری روسای پردیس‌های بین‌المللی این منطقه در حوزه‌های مختلف را گامی مهم و مثبت در روند توسعه همه‌جانبه کیش ارزیابی کرد.

داریوش سلیمی افزود: این اقدام مهم در راستای اجرای سیاست‌های اصلی دولت در حوزه آموزش عالی و فعالیت‌های مناطق آزاد بر‌اساس ظرفیت‌های قانونی این مناطق در دستورکار منطقه آزاد کیش قرار گرفت.

به گفته وی، در وزرات علوم یکی از شاخص‌های مهم رتبه‌بندی و ارزش‌یابی فعالیت‌های دانشگاه‌ها در حوزه‌های داخلی، ارتباطات بین‌المللی است.

سلیمی با اشاره به حساسیت و اهمیت این اقدام ارزشمند و ظرفیت‌های موجود در این منطقه که کشور می‌تواند از آن بهره‌مند شود، اظهار داشت: محدودیت‌های ناشی از تحریم‌ها که در ارتباطات بین‌المللی با دانشگاه‌های مطرح دنیا با آن مواجه بودیم، در حوزه تبادلات علم و دانش است.

نایب رئیس شورای راهبردی بین‌المللی‌سازی آموزش عالی منطقه آزاد کیش با اشاره به این که در سیستم آموزش عالی و در مجموعه سیستم اجرایی منطقه آزاد کیش بحث بین‌الملل‌سازی یکی از موضوعات اصلی این شورا است، افزود: هدف از بین‌الملل‌سازی عرضه دانش، فناوری و ایجاد ارتباطات بین‌المللی و تردد اساتید و دانشجویان خارجی و داخلی است.

وی تصریح کرد: یکی از ابزارهای سیاست علمی و توسعه ارتباطات بین‌المللی، دیپلماسی علمی است که این موضوع با جدیدیت تمام در دستورکار این شورا قرار گرفته است.

سلیمی به ماده‌۶۴ ظرفیت قانونی در برنامه ششم توسعه اشاره کرد و گفت: دانشگاه‌ها می‌توانند پردیس‌های مشترکی را با هدف تحقق اقتصاد دانش‌بنیان، افزایش بهره‌وری، تنظیم رابطه متقابل تحصیل و اشتغال، گسترش همکاری و تعاملات بین‌المللی با دانشگاه‌های خارجی ایجاد کنند.

وی درخصوص محدودیت‌های ایجاد شده در سطح کشور و تردد اتباع بیگانه و ایرانی‌ها به کشورهای خارجی اظهار کرد: جزیره کیش با برخورداری از ظرفیت‌های مناسب در حوزه‌های اقتصادی، گردشگری، عمرانی، علمی و فرهنگی در مقایسه با دیگر مناطق آزاد کشور، از نظر فعالیت دانشگاه‌های برتر شرایط ویژه‌ای دارد.

معاون اقتصادی و سرمایه‌گذاری سازمان منطقه آزاد کیش با بیان این که ظرفیت قانونی ایجاد شده می‌تواند ابزار مناسبی برای حضور دانشگاه‌های برند و رتبه اول کشور در جزیره کیش باشد، بیان داشت: با بهره‌مندی از توانمندی‌ها و ظرفیت‌های جزیره کیش می‌توانیم گام های موثری در این زمینه برداریم.

سلیمی درخصوص تاسیس نخستین اداره کنسولی دانشجویان جزیره کیش در میان مناطق آزاد کشور و در سطح استان هرمزگان گفت: رایزنی با شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه ارز دیجیتال جهت تسهیل روند تبادلات مالی دانشجویان اتباع خارجی، توانمند‌سازی کارشناسان امور بین‌الملل و ایجاد یک شبکه هماهنگ جهت پیشبرد متمرکز امور بین‌المللی دانشگاه‌ها و هم‌افزایی موثر میان متولیان ازجمله اقدامات انجام شده در این اداره است.

وی با اشاره به ایجاد یک کمیته با حضور نمایندگانی از پردیس‌های بین‌المللی کیش جهت بررسی مشکلات و ایجاد یک تبادل مالی در این منطقه اظهار نمود: با یک برنامه‌ریزی مدون برای حل مشکلات پیش رو فعالیت‌های موثری که شده، این مهم نقشه راهی برای بین‌المللی‌سازی منطقه آزاد کیش محسوب می‌شود.

معاون اقتصادی و سرمایه‌گذاری سازمان منطقه آزاد کیش در رابطه با ایجاد ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری در حوزه‌های مختلف مانند صنعت و تجارت که مشابه آن نیز در آموزش عالی باید مورد توجه قرار گیرد، اذعان داشت: باید مشوق‌هایی برای دانشگاه‌ها خارجی و داخلی در نظر گرفت که با تاسیس صندوق بورسیه می‌توانیم از خروج دانشجویان نخبه از کشور جلوگیری کنیم.

گفتنی است، در نخستین جلسه شورای راهبردی بین‌المللی سازی آموزش عالی منطقه آزاد کیش، سیدمحمدرضا مداح مشاور و مدیرکل حوزه مدیرعامل و برخی از مدیران سازمان منطقه آزاد کیش، دبیر شورا و روسای پردیس دانشگاه‌های علوم پزشکی، تهران و شریف حضور داشتند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *