بورس بینالملل؛ مکانیسم جدید فعالیتهای مالی و پولی در مناطق آزاد
مشاور رئیسجمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گفت: با توجه به ظرفیتهایی که در مناطق آزاد وجود دارد، پیشبینی ما این است که در سال۹۸ میزان حضور گردشگر و سرمایه در این مناطق افزایش چشمگیر پیدا کند. به گزارش اخبار آزاد مناطق، مرتضی بانک ضمن بیان این مطلب افزود: طی ۵سال گذشته […]
مشاور رئیسجمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گفت: با توجه به ظرفیتهایی که در مناطق آزاد وجود دارد، پیشبینی ما این است که در سال۹۸ میزان حضور گردشگر و سرمایه در این مناطق افزایش چشمگیر پیدا کند.
به گزارش اخبار آزاد مناطق، مرتضی بانک ضمن بیان این مطلب افزود: طی ۵سال گذشته میزان سرمایهگذاری در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی چیزی حدود ۱۳۰هزار میلیارد تومان بود که بخشی از این سرمایه توسط بخش خصوصی و سرمایهگذار داخلی انجام و چیزی حدود ۴۶۰هزار نفر اشتغال در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ایجاد کرد.
وی اظهار داشت: میزان صادرات از مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با هم رقمی حدود بیش از ۱۱۰میلیارد دلار و تقریبا معادل ۳۸میلیارد دلار هم واردات بوده است. این مازاد تجاری به نحو بارزی در فعالیت مناطق آزاد مثبت بود و ظرفیت خوبی در این مناطق به وجود آورد.
مشاور رئیسجمهور با اشاره به این مطلب که در بخش فعالیتها علاوه بر صنعت، کشاورزی و خدمات، بحث توریست نیز مهم است، ادامه داد: جذب توریست در مناطق آزاد به خوبی صورت میپذیرد و شرایط در حال حاضر خوب است و با توجه به ظرفیتهایی که در مناطق آزاد وجود دارد، پیشبینی ما این است که در سال۹۸ میزان حضور گردشگر در مناطق آزاد ازجمله گردشگر داخلی، افزایش چشمگیر پیدا کند.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به وجود تحریمها و مشکلات اقتصادی کشور اشاره کرده و گفت: به هر حال شرایط موجود کشور و شرایط سخت اقتصادی که توسط کشورهای دیگر ازجمله آمریکا علیه ایران ایجاد شده، ما را وا میدارد که تسهیلاتی را برای فعالان اقتصادیمان فراهم کنیم تا بتوانند با شرایط موجود کشور، از این شرایط سختی که وجود دارد خارج شوند.
وی گفت: از سال گذشته، مناطق آزاد تسهیلات بهتری را با محوریت تولید، صادرات و گردشگری ایجاد کردهاند تا سرمایهگذاران با اعتماد جدیتر و اطمینان بیشتر نسبت به حضور در مناطق آزاد و استفاده از تسهیلات ایجاد شده ازجمله معافیت گمرکی، تردد سهل و آسان و ارائه مجوزهای لازم و خدمات دیگر اقدامات مناسبی را برای عبور از این شرایط سخت انجام دهند.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در مورد حضور بورس در مناطق آزاد افزود: بورس بینالملل مکانیسم جدیدی برای فعالیتهای مالی و پولی در چارچوب بازار سرمایه خواهد بود. آییننامه این بورس توسط دولت تصویب و مقررات بعدی آن توسط شورای عالی بورس به تصویب خواهد رسید.
مرتضی بانک ادامه داد: این بازار، بورس پنجمی است که در کشور فعال خواهد شد. سرمایهگذاری مشترک ایرانی و خارجی در این بازار جذب میشود و مکانیزه آن بینالمللی و زبان آن نیز بینالمللی است.
وی با اشاره به این مطلب که برای سهولت سرمایهگذاری و خرید سهام توسط ایرانیها و خارجیها در این بورس امکاناتی خاص دیده شده است، افزود: اینکه ما برای ایجاد پروژههایمان به سرمایهگذاری نیاز داریم، بنابراین ما پروژه را آماده میکنیم و برای جذب سرمایه در این بورس بینالمللی عرضه خواهیم کرد.
مشاور رئیسجمهور گفت: متقاضیان میتوانند وارد بورس شوند و سهم بخرند یا بازار سهامی که ارائه میدهیم برحسب مورد آنها را خریداری کنند.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی تاکید کرد: وجود بازار پنجم به سرمایهگذاری کمک میکند، یعنی مثلا الان میخواهم واحد صنعتی را ایجاد کنم؛ بخشی از سرمایه را آوردهایم، زیرساختهایش که وجود داشته، زمین هم گرفته شده است؛ برای ماشینآلات و طراحی و بقیه موضوعات آن به سرمایه احتیاج دارد. بعد از پذیرش در بورس، سهامش را عرضه میکند. بعد به کمک خرید سهامداران آن صنعت را میتواند به سرانجام برساند و توسعه دهد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰