دوشنبه / ۸ بهمن / ۱۴۰۳ Monday / 27 January / 2025
×
رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار در نشست مشترک با وزیر صنعت و تجارت افغانستان، از طراحی و‌ تدوین بسته‌های سرمایه‌گذاری با ارزش 8میلیارد دلار در 10حوزه مختلف برای میزبانی از فعالان اقتصادی داخلی و خارجی خبر داد.
بندر چابهار، پایگاهی برای تبادلات ترانزیتی در کریدور تجاری شمال-‌جنوب

به گزارش اخبار مناطق آزاد، امیر مقدم ضمن برشمردن مزایای منطقه آزاد چابهار اظهار داشت: بهره‌مندی از معافیت‌های مالیاتی ۲۰ساله، امکان اقامت و اشتغال قانونی، اجاره بلندمدت و مالکیت زمین در صورت ثبت شرکت، بخشی از تسهیلات این منطقه برای کمک به رونق کسب‌وکار است/

وی، از طراحی بسته‌های سرمایه‌گذاری با ارزش ۸میلیارد دلار در ۱۰حوزه مختلف در منطقه آزاد چابهار خبر داد و افزود: حدود ۵٫۶میلیارد دلار از این بسته‌ها در حوزه صنایع سنگین ازجمله پتروشیمی و فولاد، هم‌اکنون درحال اجرا است.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار ادامه داد: در حوزه صنایع متوسط و گردشگری نیز زیرساخت‌ها درحال تکمیل است.

به گفته مقدم، چابهار با داشتن بندری با ظرفیت تخلیه و بارگیری ۴میلیون تن و ظرفیت اسمی ۸٫۵میلیون تن، امکان پهلوگیری کشتی‌های اقیانوس‌پیما را فراهم آورده است.

 

ظرفیت منحصربه‌فرد ترانزیت بین‌المللی بندر چابهار

رئیس هیات مدیره سازمان منطقه آزاد چابهار در ادامه با اشاره به جایگاه ژئوپلیتیک بندر چابهار بیان داشت: با استفاده از این پتانسیل خدادادی و براساس اصل همجواری برای توسعه منافع میان دو کشور ایران و افغانستان، بندر چابهار می‌تواند به پایگاهی برای تبادلات ترانزیتی در کریدور تجاری شمال به جنوب تبدیل شده و نقطه اتصالی برای تجارت آسیای میانه و مرکزی باشد‌.

مقدم، تامین امنیت سرمایه‌گذاران با تکیه بر قوانین و ضوابط تحت پوشش نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را یکی از نقاط قوت برای حضور فعالان اقتصادی در چابهار دانست و گفت: باعث افتخار است که ما هم‌اکنون میزبان حدود یکهزار تبعه افغان در چابهار هستیم که در قالب ۱۹۲شرکت تجاری و یا با هدف تحصیل در دانشگاه، در این منطقه حضور دارند.

وی همچنین برای مشارکت در حوزه دپو و صادرات‌مجدد محصولات معدنی و کشاورزی افغانستان اعلام آمادگی کرد و اذعان نمود: ما از حضور فعالان اقتصادی با رویکرد تولیدمحور استقبال می‌کنیم و در تلاش برای راه‌اندازی پروازهای کابل-‌چابهار-‌دبی و بلعکس هستیم.

رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار در پایان ضمن تاکید بر لزوم تاسیس شعب بانکی برای گسترش روابط مالی بین دو کشور خاطرنشان کرد: در حوزه خدمات ترانزیتی و لجستیکی، سردخانه محصولات کشاورزی و توسعه تجارت ریلی بین دو کشور نیز، ظرفیت‌های ارزنده‌ای در این منطقه موجود است.

گفتنی است، در این نشست محمد کرمی استاندار سیستان و بلوچستان، اعضاء هیات مدیره و معاونین سازمان منطقه آزاد چابهار، معاونین استانداری و فرمانداری، تعدادی از مدیران شهر چابهار و نمایندگان شرکت‌های فعال افغان در منطقه نیز حضور داشتند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *