به گزارش اخبار مناطق آزاد، محمد هدایی در نشستی مجازی با حضور سرمایهگذاران و فعالان اقتصادی، با اشاره به اقدامات انجام شده در منطقه آزاد چابهار اظهار داشت: مناطق آزاد تجاری-صنعتی کشور طی سالهای گذشته با موانع و مشکلات متعددی موجه بودهاند، اما طی سه سال گذشته تلاشهای زیادی بهصورت برنامهمحور، با تحقیق و مطالعه و پیش از انجام هر اقدامی انجام شده است که خوشبختانه اتفاقات مثبتی در این مسیر رقم خورده است.
وی افزود: درحال حاضر حدود ۲۱۰هزار میلیارد تومان با نرخ دلار «۲۵هزار تومان» پروژههایی درحال اجرا داریم که در مرحله عملیات ساخت، نصب و تجهیز در منطقه آزاد چابهار هستند.
معاون اقتصادی و جذب سرمایهگذاری سازمان منطقه آزاد چابهار در بحث فرصتهای سرمایهگذاری منطقه آزاد چابهار بیان داشت: اکنون در این منطقه طیف گستردهای از سرمایهگذاران مختلف را کنار هم داریم و امکانات مناسب برای هر فعالیتی در طرح تفصیلی، پیشبینی شده است و قابلیت اجرای آنها وجود دارد.
هدایی با اشاره به همجواری منطقه آزاد چابهار به آبهای اقیانوسی اضافه کرد: همواره تاکید ما بر راهاندازی صنایع آببَر بوده که به دریا نزدیک باشند و در عین حال با شرایط اقلیمی و آب و هوای گرم چابهار سازگار باشند.
وی همچنین با اشاره به وجود زمینه سرمایهگذاری در حوزه شیلات گفت: عرصه سرمایهگذاری در بخش تاسیسات دریایی مرتبط با شیلات همچون پرورش ماهی در قفس، هنوز جای کار دارد و با توجه به این که بخش زیادی از منطقه آزاد چابهار در مجاورت «خلیج چابهار» واقع شده و آبهای آرامی دارد، ظرفیت مناسبی برای اجرای طرحهای شیلاتی به شمار میرود.
به گفته معاون اقتصادی و جذب سرمایهگذاری سازمان منطقه آزاد چابهار؛ پرورش میگو، فرآوری محصولات شیلاتی و بستهبندی آنها و احداث سردخانه، از دیگر پروژههای حوزه شیلات هستند که با توجه به ظرفیت منطقه، فرصت بکر و کمنظیری برای سرمایهگذاری است.
هدایی با اشاره به تقویت حوزه اقتصادی منطقه با بهرهگیری از ظرفیتهای بندری و ایجاد زیرساختهای ترانزیتی اظهار داشت: در حوزه حملونقل و ترانزیت میتوان بسیار امیدوارانه کار کرد؛ چراکه درحال حاضر، بندر شهید بهشتی که از بزرگترین بنادر کشور به لحاظ وسعت بشمار میرود، از پتانسل بالایی برخوردار است و مسلما میتوان کارهای زیادی در این حوزه انجام داد.
وی تصریح کرد: ظرفیت بندر شهید بهشتی حدود ۸میلیون تُن است که این ظرفیت با طرحهای توسعه فاز دو و سه، تا حدود ۲۰میلیون تُن افزایش خواهد یافت و قطعا توجه به آن میتواند حجم قابلتوجهی از فرصتهای کار و اشتغال و کسب درآمد را به دنبال داشته باشد.
معاون اقتصادی و جذب سرمایهگذاری سازمان منطقه آزاد چابهار افزود: محدودیتی برای جذب سرمایهگذار نداریم، مگر اینکه در برخی مواقع، منع قانونی وجود داشته باشد.
هدایی درخصوص شرایط واگذاری زمین در منطقه آزاد چابهار نیز بیان داشت: در این منطقه، سه روش برای واگذاری زمین به سرمایهگذاران تعیین شده است؛ در روشی که برای سرمایهگذاران بنگاههای کوچک، ایدهال است، ابتدا یک درخواست از طرف سرمایهگذار در سامانه سرمایهگذاری سازمان منطقه آزاد ثبت میشود و خلاصهای از طرح توجیحی نیز به پیوست درخواست ارسال میشود و پس از آن یک فرآیند اداری داخلی را طی میکند و در نهایت، کمیسیون اقتصادی، طرحِ موردنظر سرمایهگذار را تایید میکند.
وی ادامه داد شد: بعد از تایید طرح، متقاضی میتواند با انتخاب یکی از سه روش «اجاره» «واگذاری حق انتفاع» و «واگذاری به شرط اجرا و تکمیل» فعالیت خود را آغاز کند.
معاون اقتصادی و جذب سرمایهگذاری سازمان منطقه آزاد چابهار تصریح کرد: معمولا توصیه ما به سرمایهگذاران، انتخاب روش واگذری حق انتفاع است، به این دلیل که بعد از تصویب طرح با رقمی بسیار ناچیز، زمین بهطور اختصاصی برای سرمایهگذار و فعال اقتصادی درنظر گرفته میشود.
هدایی اضافه کرد: حق انتفاع زمین به مدت ۲سال به فعالان اقتصادی اعطا میشود و به آنها این اختیار داده میشود تا در بازه زمانی دو یا سه ساله، پروژه خود را اجرا و به بهرهبرداری برسانند و بعد از آن، قرارداد به قرارداد واگذاری تبدیل میشود و از زمان آغاز قرارداد واگذاری، امکان خرید زمین بهصورت اقساطی برای سرمایهگذاران و فعالان اقتصادی فراهم میشود.
معاون اقتصادی و جذب سرمایهگذاری سازمان منطقه آزاد چابهار در پایان خاطرنشان کرد: سازمان منطقه آزاد چابهار همواره به دنبال ایجاد جذابیتها و مشوقهای لازم در راستای فراهم کردن بهترین شرایط برای حضور سرمایهگذاران و افزایش تولید و اشتغال است.
دیدگاهتان را بنویسید