مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش اظهار کرد:

باغ ایران زمین کیش، فرصتی نو و پایدار جهت معرفی ارزش‌های بومی ایران

رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش گفت: باغ ایران زمین، با هدف معرفی فرهنگ ایرانی‌، ایجاد فرصت‌های جدید اقتصادی، گردشگری و جذب سرمایه‌گذاری کلان ملی در کیش ایجاد می‌شود.

به گزارش اخبار آزاد مناطق، هدف از ساخت باغ ایران زمین که درقالب نقشه ایران با وسعتی بالغ بر ۵۰هکتار در یکی از نقاط ساحلی کیش جانمایی شده است، سرزندگی اقتصادی و توسعه جزیره، ایجاد ظرفیتی نو برای سرمایه‌گذاری ملی و محلی و معرفی فرهنگ ایرانی در عرصه بین‌المللی است.

در ساخت پارک ایران زمین معرفی عناصر هویتی کشورمان مدنظر است که در سه مبحث تنوع اکولوژیکی ایران، تنوع الگوی زیست انسانی و بخش تاریخی به نمایش درمی‌آید.

اجرای این طرح از نظر توسعه محیطی، فرصتی نو و پایدار برای معرفی ارزش‌های بومی ایران زمین در جزیره کیش است تا گردشگران داخلی و خارجی به ویژه نسل جوان هنگام سفر به این مقصد گردشگری ملی و بین‌المللی، با ریشه‌های فرهنگی و ارزش‌های ملی ایران پهناور بیشتر آشنا شوند.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش ساخت باغ ایران زمین در کیش را ظرفیت‌سازی بسیار خوبی برای جزیره عنوان کرد و افزود: اگر کشورهای عضو اکو در این طرح مشارکت داشته باشند، فرصت طلایی برای معرفی فرهنگ و تمدن ما در سطح بین‌المللی فراهم می‌شود.

غلامحسین مظفری ضمن اشاره به همه‌جانبه‌نگری طرح در حوزه‌های مختلف، بر لزوم توجه همزمان به دو مقوله سرعت و کیفیت تاکید کرد و گفت: همزمان با طرح جامع گردشگری کیش، اجرای طرح‌هایی مانند باغ ایران زمین نیز باید مدنظر قرار گیرد.

وی اظهار داشت: در جهت ارتقاء سطح کیفی این مجموعه گردشگری، با استفاده از توانمندی سرمایه‌گذاران مجرب استان‌های کشور، طرح‌های پیشنهادی اولیه در قالب کاتالوگ جمع‌آوری و بررسی می‌شود.

رئیس هیات مدیره سازمان منطقه آزاد کیش با تاکید بر اینکه در اجرای باغ ایران زمین، تدوین بسته‌های اقتصادی برای سازمان منطقه آزاد کیش در اولویت است، عنوان نمود: شرایط باید به گونه‌ای مهیا شود که فضای رقابتی بین بهترین سرمایه‌گذاران کشور ایجاد و از ۳۰استان کشور، مجموعه‌های اقامتی و رستوران‌های متناسب با اقلیم هر استان و منطقه در نقشه طراحی و اجرا شود.

مظفری با بیان اینکه تاکید ما بر مدت اجرای طرح و مدیریت آن و انطباق طرح نهایی با طرح جامع کیش است، تصریح کرد: با تدوین بسته‌های جذاب سرمایه‌گذاری و تعیین فضاهای متنوع، سرمایه‌گذاران علاقه‌مند می‌توانند در این پروژه کلان سرمایه‌گذاری کنند‌. بحث نگهداری فضاهای مرتبط با هر بخش و اقلیم نیز به خود سرمایه‌گذار واگذار می‌شود و شرکت عمران و خدمات کیش نیز نقش نظارتی خواهد داشت.

رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش در پایان خواستار تسریع روند بررسی کارشناسی طرح و اعلام جمع‌بندی نهایی با احتساب موارد مدنظر معاونت‌های سازمان شد تا معاونت عمرانی و شرکت عمران و خدمات کیش بتوانند در کوتاه‌ترین زمان ممکن مراحل اجرایی را آغاز کنند.

همچنین ناصر آخوندی سرپرست معاونت اقتصادی و سرمایه‌گذاری سازمان منطقه آزاد کیش، اجرای این پروژه بزرگ را حرکتی مطلوب در جهت رونق اقتصادی، درآمدزایی و ایجاد ثروت در جزیره کیش برشمرد و پیشنهاد کرد با ارائه فراخوان در رسانه‌ها، فرصت مشارکت در این طرح بزرگ برای فعالان اقتصادی و سرمایه‌گذاران کشور فراهم شود.

معاون عمرانی و زیربنایی سازمان منطقه آزاد کیش نیز این طرح را بسیار قوی برشمرد و بر لزوم توجه به برنامه زمان‌بندی تاکید کرد.

علی مقدس‌زاده ضمن ابراز خرسندی از توجه به موضوع مهم بوم‌گردی سنتی و تمامیت ایران، عنوان کرد: در اجرای طرح باغ ایران زمین، المان‌های بومی استان‌ها در نظر گرفته شده که خلاء بوم‌گردی سنتی در کیش را جبران خواهد کرد و موجب تجربه‌ای دلچسب از تنوع اقلیم‌ها در کیش می‌شود.

همچنین، به گفته مشاور این طرح «پارک موضوعی ایران زمین»، فضای گردشگری پایداری است که با معرفی نشانه‌های هویت تاریخی و جغرافیایی ایران، از طریق ارزش‌های فرهنگی، اجتماعی و بومی این سرزمین در مقیاس جزیره کیش؛ به عنوان عنصری کارآمد و همه شمول در سناریوی گردشگری این جزیره عمل خواهد کرد.

بر اساس این گزارش، با توجه به رویکرد سازمان منطقه آزاد کیش و لزوم ارتباط موضوعی این طرح با موقعیت جغرافیایی کیش، دو محور جذب سرمایه‌گذار و تقویت هویت محلی جایگاه ویژه داشته و ارتباط این موضوع با چشم‌انداز توسعه کیش حفظ می‌شود.

همچنین، مخاطب‌شناسی دقیق برای طراحی و ساخت این باغ‌، نقش و جایگاه آن در سناریوی گردشگری کیش، رابطه منطقی بین مفهوم و مساحت‌، ظرفیت پذیرش و زیرساخت‌های عمرانی در کنار برنامه‌ریزی‌های گردشگری و بوم ‌گردی در نظر گرفته شده و در حال بررسی است.

گفتنی است، از آنجا که مباحث حوزه اقتصادی در این طرح بسیار مهم است، چگونگی جذب سرمایه‌گذاران، مشارکت و ادامه همکاری‌ها، اجرای طرح‌های بزرگ بوم‌گردی و محلی مربوط به استان‌های کشور، جذب مخاطبان خاص برای تمامی ایام سال، چگونگی زندگی روز و شب پارک، استفاده از فناوری‌های نوین برای نسل جوان، راه‌اندازی تورهای دانشجویی و گردشگری و بسیاری از مطالب توسعه‌ای با هدف درآمدزایی، ازجمله مواردی است که در اجرای طرح مدنظر قرار می‌گیرد.