معاون اقتصادی دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی اظهار داشت:

ایجاد مناطق آزاد مشترک در دستورکار دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی

معاون اقتصادی دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد تجاری-‌صنعتی و ویژه اقتصادی گفت: دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد تجاری-‌صنعتی و ویژه اقتصادی تشکیل مناطق مشترک آزاد با کشورهای پیرامونی را تکلیف قانونی خود می‌داند که هدف آن رشد تولید و بهره‌وری بیشتر از ظرفیت‌های متنوع و متکثر اقتصادی کشور است.

به گزارش اخبار مناطق آزاد، احمد جمالی با بیان اینکه ایجاد مناطق آزاد مشترک در دستورکار دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی قرار دارد، افزود: ایجاد مناطق آزاد مشترک با کشورهای دیگر از سال گذشته در دستورکار دبیرخانه شورایعالی قرار گرفته و بدون وقفه به دنبال پیاده‌سازی این مجموعه سیاست‌ها هستیم.

وی با اشاره به اینکه تشکیل مناطق آزاد مشترک نیازمند ایجاد زیرساخت‌های قانونی و حقوقی است گفت: در این مدت جلسات متعددی با اعضای محترم دولت برگزار شد که نتیجه آن، مصوبه دولت در بهمن‌ماه‌۱۴۰۱ مربوط به احکام مرتبط با مناطق آزاد بود که این مصوبه دبیرخانه را مکلف کرد که موضوع ایجاد مناطق آزاد مشترک را با وزارتخانه‌های صمت، راه و شهرسازی و امورخارجه پیگیری کند.

معاون اقتصادی دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد تجاری-‌صنعتی و ویژه اقتصادی ادامه داد: موضوع مهم دیگر، وجود چارچوب متقن مورد تایید معاونت حقوقی ریاست جمهوری و معاونت حقوقی وزارت امورخارجه در این باره بود که طی جلسات و هماهنگی‌های مختلف با این دونهاد این موضوع هم به سرانجام رسید و متن مشترکی با تایید این دونهاد حقوقی تهیه شد که پایه مذاکرات دبیرخانه با کشورهای هدف است.

جمالی اذعان داشت: این متن به ۱۸کشور پیرامونی جمهوری اسلامی ایران برای ایجاد مناطق آزاد مشترک ارسال شد که با استقبال خوبی مواجه شد و عمده کشورهای هدف در سریع‌ترین زمان ممکن پاسخ دادند.

وی با تاکید بر اینکه تفاهم‌نامه‌های بین‌المللی زمان‌بر است، افزود: تاکنون دبیرخانه با کشورهای روسیه، قزاقستان، ازبکستان، سوریه، عراق و ترکیه به متن مشترک رسیده است و منتظر هماهنگی‌ها و تشریفات معمول برای امضای نهایی هستیم.

جمالی گفت: مذاکره با کشور روسیه درخصوص ایجاد منطقه آزاد مشترک به صورت ویژه در دستورکار قرار گرفته که شامل چندین مذاکره حضوری و ویدئوکنفرانسی بین مقامات دو کشور است و قرار است بین دو منطقه ویژه اقتصادی متروپلیس مسکو و لوتوس با مناطق آزاد چابهار و انزلی ایران همکاری لازم صورت گیرد. البته همزمان با پیشرفت کار پیشنهاد دیگری نیز مطرح شد که به جای همکاری دوجانبه ایران و روسیه این همکاری با مشارکت دادن منطقه ویژه اقتصادی موندرای هند به همکاری سه‌جانبه تبدیل شود .

معاون اقتصادی دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در پایان، ایجاد منطقه آزاد مشترک بین کشورهای حاشیه دریای خزر را از دیگر اقدامات صورت گرفته توسط دبیرخانه شورایعالی برشمرد و خاطرنشان کرد: این اقدام به طور همزمان در بهمن و اسفندماه سال گذشته صورت گرفت و متن پیشنهادی آماده امضای وزاری ۵کشور است‌.