اهتمام در جهت ایجاد دیپلماسی اقتصادی در مناطق آزاد کشور
به گزارش اخبار آزاد مناطق، سعید محمد در نشست با سرمایهگذاران و فعالان اقتصادی منطقه آزاد ارس افزود: باید تعامل بهتری بین سازمانهای مناطق آزاد با سرمایهگذاران و فعالان اقتصادی ایجاد شود؛ البته بسیاری از موضوعات مطروحه، در چهارچوب اختیارات و حیطه عملکردی مناطق آزاد نیست، بخشی از مشکلات ناشی از عدم اجرای ماده۶۵ احکام دائمی برنامههای توسعه کشور در مناطق آزاد است.
وی با بیان اینکه باید بتوانیم مناطق را به ریل اصلی آن برگردانیم، اظهار داشت: مناطق آزاد میتوانند با ارائه برخی مشوقها، نقش پررنگتری در توسعه اقتصادی کشور داشته باشند.
مشاور رئیسجمهور به حذف قانون معافیت مالیات بر ارزش افزوده در مناطق آزاد کشور اشاره کرد و افزود: حذف معافیت مالیاتی در مناطق آزاد آسیب جدی به تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی در این مناطق میزند، امیدواریم با تعامل و انسجامی که بین نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی وجود دارد، این موضوع هر چه سریعتر مرتفع شود.
سعید محمد ادامه داد: براساس استراتژیها و چارچوبهایی که ما در دبیرخانه شورایعالی تعریف کردهایم، هر منطقه باید با توجه به استعدادها و ظرفیتهای مختص خود حرکت کند؛ خصوصا در بحث دیپلماسی اقتصادی با همسایگان، توجه به این نکته بسیار حائز اهمیت و اثرگذار است.
وی به توانمندسازی حوزه کشاورزی در منطقه آزاد ارس اشاره کرد و ادذعان نمود: آنچه ما در ارس به دنبال آن هستیم، اول بحث توسعه کشاورزی است و پس از آن صنایع تبدیلی و بستهبندی. با توانمندسازی حوزه کشاورزی میتوانیم منطقه آزاد ارس را به محلی برای صادرات محصولات کشاورزی به سایر کشورها و محلی برای تولید در حوزه کشاورزی و شیلات تبدیل نماییم.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی ادامه داد: همچنین در منطقه آزاد ارس در حوزه صنایع کوچک و متوسط، در بخش گردشگری، توریسم درمانی، توریسم علمی، آموزشی و پژوهشی فرصتهای بینظیری وجود دارد که باید آنها را احیا کنیم.
سعید محمد با اشاره به اینکه منطقه آزاد ارس در مقایسه با سایر مناطق آزاد کشور رشد و توسعه قابل توجهی دارد، گفت: منطقه آزاد ارس به نسبت سایر مناطق رشد بسیار قابل توجهی داشته است؛ از همه مدیران ادوار مختلف که در ارس مدیریت کردند بهخصوص در دوره مدیریت آقای نریمان که جهش خوبی را در خیلی از بخشها در ارس شاهد هستیم، تشکر میکنم. البته باید در زونهای نوردوز و خداآفرین و جانانلو کارها با شتاب بیشتری انجام شود.
وی به هزینه بالای معیشت در مناطق آزاد اشاره کرد و افزود: مردم انتظار دارند وقتی هزینه زندگی بالا است، بتوانند از منافع منطقه آزاد نیز بهره ببرند. در همین راستا خیلیها دغدغه اشتغال را دارند. واقعیت موضوع این است که سازمان منطقه آزاد ارس این ظرفیت را ندارد و همین الان هم با مازاد نیرو مواجه است. ما باید بهدنبال توسعه سرمایهگذاری در این منطقه باشیم. یکی از چارچوبهایی که تاکید کردیم حتما در تمام قراردادهای سرمایهگذاری و صدور مجوزها و پروانهها باید رعایت شود، این است که سرمایهگذاران موظف شوند تعداد نیروهای موردنیاز خود را از افراد بومی استفاده کنند، در صورت اجرای این کار، در یک بازه زمانی کوتاه دیگر هیچ بیکاری در ارس نخواهد بود.
مشاور رئیسجمهور اظهار داشت: در تلاش هستیم عملکرد و فعالیتهای مناطق آزاد و دبیرخانه شورایعالی را بهصورت شفاف در اختیار عموم مردم قرار دهیم. این برنامه بهصورت پایلوت در منطقه آزاد کیش اجرا میشود و با تکمیل آن به کل مناطق آزاد کشور تسری خواهد یافت.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی تصریح کرد: در ۱۵کشور همسایه ایران، هزار و صد و هشتاد میلیارد دلار واردات صورت گرفته است که سهم ایران از صادرات به بازار این کشورها فقط ۲۴میلیارد دلار بوده است که سهم بسیار اندکی است و این موضوع به دلیل عدم حضور تیمهای بازاریابی به منظور شناسایی پتانسیلهای کشورهای همسایه و از طرفی عدم وجود زیرساخت مناسب در این مناطق است.
گفتنی است، در این نشست که با حضور محسن نریمان رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس، معصومه پاشاییبهرام نماینده مردم مرند و جلفا و حسین حاتمی نماینده مردم خداآفرین، کلیبر و هوراند در مجلس شورای اسلامی و معاونین دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی برگزار گردید، فعالان اقتصادی و سرمایهگذاران ارس در خصوص موضوعات و موانع موجود در این حوزه به بحث و تبادلنظر پرداختند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰