انقلاب در زیرساختهای منطقه آزاد چابهار در ۸پیکره؛ از توسعه صنعت تا گردشگری
به گزارش اخبار ازاد مناطق به نقل از اقتصاد۲۴، زیرساختهای منطقه آزاد چابهار در حال تکمیل است و گویی این منطقه در حال پوست اندازی است به طوری که برای امسال در حدود ۲۶۰میلیارد تومان اعتبار برای این منظور درنظر گرفته شده است.
شهر بندری چابهار با مساحتی نزدیک به ۱۷۱۵۰کیلومتر مربع تنها بندر اقیانوسی ایران است که با داشتن آب های عمیق و بریدگی های طبیعی، فضایی مناسب را برای اسکله هایی با عمق زیاد و مختصات لنگرگاهی مطلوب جهت پهلوگیری کشتی های عظیم اقیانوس پیما فراهم می سازد. علاوه بر آن وجود جاذبههای گردشگری فراوان اهمیت این منطقه را دوچندان کرده به طوری که می تواند علاوه بر تبدیل شدن به یکی از مهمترین مناطق سرمایه گذاریهای خارجی و توسعه صنعت ترانزیت، یکی از پر جاذبه ترین مقصدهای گردشگری ایران باشد. نکته حائز اهمیت این است که برای توسعه صنعت، جذب سرمایهگذار و گردشگری نیاز به تجهیز زیرساختها و امکانات عمرانی وجود دارد.
گرشاسب خزائنی، معاون فنی و زیربنایی سازمان منطقه آزاد چابهار در خصوص اهمیت فعالیت های زیرساختی و عمرانی در منطقه آزاد چابهار به خبرنگار اقتصاد۲۴ گفت: در منطقه آزاد چابهار امسال در حدود ۲۶۰میلیارد تومان پروژه داریم که غالب آن در بخش زیر ساخت های صنعت صورت می گیرد و در بخش دیگر در قالب پروژه های گردشگری هستند.
زیرساختهای منطقه آزاد چابهار برای سهولت انجام فعالیتها با سرعت تکمیل میشوند
خزائنی در خصوص فرآیند رو به رشد منطقه در تکمیل و توسعه پروژه ها گفت: در گذشته در منطقه آزاد چابهار مشکلی که وجود داشت نبود طرح بود به طوری که طرح ها مصوب و طراحی نشده بود. این مورد برای سرمایه گذاران ایجاد مشکل می کرد و موجب معطلی آنها می شد. امروز برای هشت پیکره منطقه آزاد چابهار طرح ایجاد کردهایم و برای ۹۰ درصد چابهار تعیین تکلیف شده است که اتفاق بزرگی در این منطقه محسوب می شود.
وی افزود: حدود ۲۵سال منطقه آزاد چابهار طرح تفضیلی نداشت اما در ابتدای امسال (۱۳۹۸) این مسئله حل شد.
معاون فنی و زیربنایی سازمان منطقه آزاد چابهار گفت: علاوه بر موضوعات طراحی و سرمایه گذاری، صنایع نیز به خاطر عدم وجود زیرساخت های کافی فعالیت مناسبی نداشتند. آب، برق و فاضلاب وجود نداشت، بنابراین فعالیت های صنعتی نمی توانستند کار کنند. امسال یکی از برنامه های ما رساندن این زیرساخت ها برای فعالیت صنایع است.
خزائنی تاکید کرد: طرح فاضلاب و تصفیه خانه چابهار هم از جمله طرحهای منطقه است که امسال به بهره برداری خواهد رسید و شبکه آبرسانی چابهار نیز تا شهریور امسال به پایان خواهد رسید و پیکره های صنعت به آب لوله کشی و تحت فشار وصل خواهند شد.
وی با اشاره به اینکه یکی از اهداف اصلی منطقه آزاد چابهار، لجستیک و ترانزیت است گفت: نقشی که برای چابهار طراحی شده به عنوان اولین شهر لجستیک ایران است اما ما تاکنون نه زیر ساخت های ارتباطی مناسب و نه امکانات زیر ساختی آن را داشتیم.
معاون فنی و زیربنایی سازمان منطقه آزاد چابهار در ادامه گفت: لجستیک شامل چند بخش انبارش، پردازش و توزیع است. یکی از پروژههای بزرگ منطقه ساخت انبارها و فضاهای بار انداز است که در گذشته ظرفیت آن کم بود و امسال تصمیم بر آن شد ظرفیت ها را افزایش دهیم تا فعالیتها با سهولت بیشتری انجام شود.
خزائنی افزود: اقدامات موثر و جدی برای فرودگاه چابهار نیز در دست اقدام است. پروژه راهآهن نیز توسط وزارت راه و شهرسازی در حال تکمیل است و نزدیک به ۳۰درصد پیشرفت داشته که اگر توسعه یابد منطقه نیز رونق خوبی خواهد گرفت.
ظرفیتهای بینظیر گردشگری و اهمیت زیرساختهای منطقه آزاد چابهار
وی با اشاره به ظرفیت های گردشگری منطقه گفت: هدف ما این است که در افق طرح ده ساله منطقه، حدود ۳۵هزار نفر در روز گردشگر داشته باشیم به همین دلیل بر روی زیرساختهای پروژه های گردشگری شامل اقامتی، فعالیت ها، خدماتی گردشگری و… تمرکز کردهایم.
معاون فنی و زیربنایی سازمان منطقه آزاد چابهار گفت: این منطقه شامل یک پیکره دو هزار هکتاری است که به گردشگری اختصاص داده شده و در حال حاضر مشغول تکمیل و توسعه زیر ساخت های آن هستیم. علاوه بر آن چهار سایت گردشگری داریم که در مجموع انواع فعالیت ها و اقدامات را انجام می دهند.
خزائنی افزود: یکی از این پروژه ها سایت پارک لیپار است که بیشتر برای زیست شبانه تعریف شده است و شامل هتل های پنج ستاره، باغها و رستوران ها و… میشود. دیگری پارک مجموعه گردشگری بلوچ است که بیشتر شامل اقامت های سبک تر و پروژههای متوسط می شود و بیشتر فرهنگ و بوم بلوچ را به گردشگران معرفی می کند و شامل پارک حیات وحش می شود.
وی گفت: پیکره ششم نیز جزو پروژههای پراهمیت منطقه محسوب میشود که شامل فعالیتهای دریایی است و تفریحات، اقامت و هتلهای دریایی و جنگل حرا را در بر می گیرد. پارک شهباز هم از ارتفاعات چابهار استفاده میکند و شامل پروژه هایی مانند تله کابین، زیپلاین و… میشود.
معاون فنی و زیربنایی سازمان منطقه آزاد چابهار افزود: علاوه بر سایتهای گردشگری، برخی فعالیتها مانند پارک حیات وحش، سایت های بازی و شناگاه را نیز ایجاد کرده ایم؛ با توجه به اینکه چابهار تابهحال شناگاه و پلاژ ساحلی و تفریحات دریایی نداشته این اقدام بسیار حائز اهمیت محسوب می شود.
خزائنی با تاکید بر اینکه آمادهسازی فضا برای حضور گردشگران در دو بخش فعالیت روزانه و شبانه (زیست شبانه) تقسیم بندی می شود گفت: برنامه ریزی منطقه به صورتی است که گردشگر بتواند در طی چهار روز برنامه کامل و مفرحی را در روز و شب تجربه کند و فعالیت ها به صورتی طراحی و برنامه ریزی شده اند که همه اقشار بتوانند از آن سود ببرند و برخی فعالیت ها برای سطوح درآمدی بالا و برخی برای اقشار ضعیف جامعه طراحی شده است.
استفاده از منابع مالی گوناگون برای افزایش ظرفیتهای اجرایی
وی با تاکید بر اهمیت منابع مالی در انجام پروژههای عمرانی گفت: در این روند از انواع مدلهای تامین مالی و قراردادهای جدید استفاده کردهایم و بعضی پروژهها را با کمک سرمایهگذار خصوصی و برخی فعالیت ها را با مشارکتهای سایر بخشها جلو بردهایم؛ در برخی پروژهها نیز از دِوِلوپرهای بخش عمومی بهره بردهایم تا ظرفیتهای اجرایی فعالیتهایمان بالا برود.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 1انتشار یافته : ۰