امضاء سه تفاهمنامه در جهت توسعه فرهنگ و اقتصاد فرهنگی در مناطق آزاد
امروز یکشنبه (۲۶اسفندماه) سه تفاهمنامه همکاری میان «دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی»، «انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات»، «سازمان جهاد دانشگاهی» و «موسسه آیندهپژوهی جهان اسلام» امضا شد. به گزارش اخبار آزاد مناطق، این تفاهمنامهها با هدف ارتقاء و توسعه فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی مناطق آزاد کشور و با حضور «محمدرضا رستمی» معاون […]
امروز یکشنبه (۲۶اسفندماه) سه تفاهمنامه همکاری میان «دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی»، «انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات»، «سازمان جهاد دانشگاهی» و «موسسه آیندهپژوهی جهان اسلام» امضا شد.
به گزارش اخبار آزاد مناطق، این تفاهمنامهها با هدف ارتقاء و توسعه فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی مناطق آزاد کشور و با حضور «محمدرضا رستمی» معاون فرهنگی، گردشگری و صنایع خلاق دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد، «هادی خانیکی» رئیس انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات، «سیدعزیز آشنا» معاون آموزشی سازمان جهاد دانشگاهی تهران و «سیدحمزه صفوی» مدیرعامل موسسه آینده پژوهی جهان اسلام به امضا رسید.
معاون فرهنگی، گردشگری و صنایع خلاق دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در مراسم امضاء تفاهمنامه همکاری با انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات بر ایجاد فضای گفتگو، آموزشی و مهارتی مرتبط با موضوعات فرهنگی در مناطق آزاد تاکید کرد و گفت: انجمنها به عنوان نمادهای علمی و مدنی خارج از چارچوبهای رسمی کشور فعالیت میکنند و با فعالان علمی، فرهنگی در حوزههای مختلف در ارتباط هستند؛ به همین منظور استفاده از ظرفیتهای این انجمنها میتواند مناطق آزاد را در توسعه فرهنگی و اجتماعی یاری کند.
محمدرضا رستمی به توانمندسازی نیروهای فعال در مناطق آزاد کشور و جوامع محلی نیز اشاره کرد و افزود: جوامع محلی برای نقشآفرینی در مناطق آزاد نیازمند داشتن دانش جدید هستند تا بتوانند از این رهگذر به تفاهم و همراستایی برای توسعه مناطق آزاد دست یابند.
رستمی با بیان اینکه مناطق آزاد راهبردی اساسی برای دستیابی به توسعه فرهنگی و اجتماعی هستند گفت: تا زمانی که به موضوع توسعه فرهنگی و ارتباط با جوامع محلی و کشورهای همسایه توجه ویژهای نداشته باشیم با موانع بزرگی برای توسعه اقتصادی و صنعتی در مناطق آزاد روبرو هستیم.
رئیس انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات نیز در این مراسم بر همنگری و همنظری و انسجام مسئولین و برنامهریزان برای توسعه مناطق آزاد کشور تاکید کرد و گفت: یکی از موانع عمده در کندی و ناپیوستگی فعالیتهای مشترک عدم فهم مشترک، تعریف مشترک و تجربه مشترک در کارها است.
هادی خانیکی افزود: نیاز جامعه ما در شرایط فعلی کشور ایجاد حس مشترک و استفاده از ظرفیتهای موجود است. کار مشترک انجمن و مناطق آزاد کار درستی است، چراکه اساسا کشور در شرایطی قرار دارد که قدرت فرهنگ میتواند بیقدرتی بخشهای دیگر را پوشش دهد.
خانیکی، توسعه انجمنهای علمی در کشور را امیدبخش دانست و گفت: دولت تدبیر و امید زمینههای خوبی برای فعالیتهای انجمنها در کشور فراهم کرده و همکاری انجمن و سازمانهای مناطق آزاد میتواند الگویی برای توسعه نهادهای و انجمنهای دیگر باشد.
توانمندسازی نیروی انسانی به توسعه فرهنگی منجر میشود
معاون فرهنگی، گردشگری و صنایع خلاق دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری با سازمان جهاد کشاورزی، نقش کلیدی توانمندسازی نیروی انسانی برای جذب سرمایهگذار و توسعه فرهنگی و اجتماعی در مناطق آزاد را حیاتی دانست و گفت: جوامع محلی فارغ از فضای محیطی که در آن زیست میکند در کسب و کار مناطق تاثیرگذار هستند.
محمدرضا رستمی افزود: مباحث آموزشی در پیشبرد اهداف اقتصادی محقق نشده در مناطق آزاد تاثیرگذار هستند؛ به همین منظور آموزش جوامع محلی میتواند در مواجهه با سرمایهگذاران و واحدهای تولیدی و همکاری با بخشهای مختلف حائز اهمیت است.
معاون آموزشی سازمان جهاد دانشگاهی تهران نیز به دو موضوع شایستگی و توانمندسازی نیروی کار اشاره کرد و گفت: برای توسعه فعالیتها در مناطق آزاد به توسعه متوازن نیروی کار اهمیت داده شده و این موضوع میتواند پایلوتی برای کل کشور باشد.
سیدعزیز آشنا با اشاره به اینکه مدل آموزشی باید براساس شایستگی افراد در حوزههای مختلف طراحی شود، افزود: توسعه، بدون آموزش نیروی کار انجامپذیر نیست. آموزش در چارچوب استانداردهایی طراحی شده که از طریق آن آموزش نیروهای شاغل و نیروهایی که میخواهند وارد بازار کار شوند، انجام میشود.
معرفی ظرفیتهای مناطق آزاد به جهان اسلام
محمدرضا رستمی همچنین در مراسم امضای تفاهمنامه با موسسه آیندهپژوهی جهان اسلام هم به برگزاری همایش بینالمللی آینده جهان اسلام در افق۱۴۱۴ در سال۹۸ اشاره کرد و گفت: برگزاری این همایش فرصت مناسبی است برای استفاده از ظرفیتها و ارتباط با کشورهای مختلف در حوزه های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی و همچنین ارتباط با نخبگانی که در حوزههای مختلف جهان اسلام فعال هستند و میتوانند موجب ارتقاء دیپلماسی فرهنگی ما در جهان اسلام شوند.
رستمی توجه به گردشگری حلال را موضوع مهمی در این همایش دانست و افزود: موسسه آیندهپژوهی جهان اسلام مطالعات ارزشمندی در زمینه گردشگری حلال در کشورهای مختلف دارد و میتواند مسیر را برای ورود مناطق آزاد به این بازار بزرگ جهانی هموار کند.
وی ادامه داد: با توجه به این ظرفیتها در چارچوب فعالیتهای موسسه برنامه جامعی برای گردشگری حلال در مناطق آزاد کشور تعریف کنیم.
معاون فرهنگی دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد به همجواری ایران با کشورهای اسلامی اشاره کرد و افزود: همجواری با کشورهای اسلامی زمینه را برای همکاریهای مشترک، شناخت ظرفیت این کشورها برای سرمایهگذاری تجاری و ارتباطات فرهنگی فراهم میکند.
مدیرعامل موسسه آیندهپژوهی جهان اسلام نیز گفت: بهم پیوستن نهادهای مطالعاتی و نهادهای اجرایی میتواند موسسات را به دیدی واقعگرایانه به نتایج کاربردی برساند.
سیدحمزه صفوی، گردشگری حلال را دغدغه مشترک بین دو موسسه عنوان کرد و افزود: هر چه کار مطالعاتی و علمیتر بیشتری در حوزه گردشگری حلال انجام شود، به سود کشور است و امیدوارم با همکاری بیشتر موسسه و مناطق آزاد شاهد حرکتی عمیقتر و بهتری در این زمینه باشیم.
صفوی به برگزاری همایش بینالمللی آینده جهان اسلام در اردیبهشتماه۹۸ اشاره کرد و گفت: نگاه ما، نگاه وسیعتری برای همکاریهای عمیق و طولانی مدت برای برگزاری این همایش است. به همین منظور با استفاده از ظرفیتهای موجود در این همایش می توانیم برای ارتباطگیری و ارتقاء ارتباطات با کشورهای حاضر در این همایش و معرفی مناطق آزاد استفاده کنیم.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰