به منظور افزایش تبادلات تجاری مناطق آزاد ایران ‌و غنا صورت گرفت:

امضاء تفاهم‌نامه همکاری‌های تجاری میان مناطق آزاد ایران و مناطق آزاد غنا

تفاهم‌نامه تسهیل همکاری‌های تجاری میان «دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد ایران» و «سازمان مناطق آزاد غنا» امضا شد.

به گزارش اخبار آزاد مناطق به نقل از فرینا، این یادداشت تفاهم با هدف گسترش تبادلات تجاری و تحقق اهداف اقتصادی هر یک از طرفین توسط حضور «مرتضی بانک» مشاور رئیس‌جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و «مایکل اوکی بافی» مدیر ارشد اجرایی سازمان مناطق آزاد جمهوری غنا به امضاء رسید.

دبیر شورایعالی مناطق آزاد ویژه اقتصادی در این نشست با اشاره به ظرفیت‌های مناطق آزاد در توسعه اقتصاد کشور و گسترش تعاملات بین‌المللی گفت: آغاز همکاری‌های مشترک اقتصادی و تجاری میان مناطق آزاد ایران و غنا، می‌تواند راه دسترسی کشورهای آفریقایی به تولیدات این مناطق و نیز مسیر جدیدی در مبادلات تجاری بین دو کشور باشد.

 

ایجاد فضای تبادل مشترک میان فعالان اقتصادی مناطق آزاد ایران و غنا

معاون تولید، صادرات و فناوری دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد هم در این نشست گفت: در حال حاضر مناطق آزاد نیازمند اشتراک‌گذاری توانمندی‌های تولیدی و فرصت‌های سرمایه‌گذاری به سایر کشورها هستند، چراکه تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاران خوبی در مناطق آزاد حضور دارند که امیدواریم این تولیدات را با مصرف کنندگانی که در غنا هستند به اشتراک بگذاریم.

اکبر افتخاری ادامه داد: یکی از راه‌های ارائه توانمندی‌های مناطق آزاد به دنیا، حضور در نمایشگاه‌ها و عرصه‌های بین‌المللی است؛ ضمن اینکه ظرفیت استفاده از راه تجارت الکترونیک و بسترها و زیرساخت‌های مرتبط با فناوری اطلاعات و ارتباطات در مناطق آزاد فراهم شده است تا تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی از طریق آن محصولات خود را ارائه کنند.

وی افزود: برای این کار کافی است تا یک فضای تبادل مشترک میان فعالان اقتصادی مناطق آزاد ایران و غنا ایجاد و طراحی شود؛ چراکه این ظرفیت می‌تواند تبادلات الکترونیک مبتنی بر ارز رمزها و استفاده از ارزهای دیجیتال را فراهم کند. بنابراین می‌توانیم با صرفه‌جویی در هزینه‌های رفت و آمد، نمایشگاه‌ها و پلتفرم‌های الکترونیک را برای عرضه محصولات و توانمندی ایجاد کنیم.

معاون تولید، صادرات و فناوری دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد با اشاره به اینکه به تازگی در هر یک از مناطق آزاد کشور مراکز فناوری و نوآوری در حال تاسیس و فعالیت است، اظهار داشت: ایران در حوزه فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان مسیر تازه و موفقی را دنبال می‌کند، به نحوی که امروزه رسیدن به راه حل‌های سریع یکی از اصلی‌ترین تعاریف کاری این شرکت‌ها است و یکی از ظرفیت‌های همکاری مشترک نیز می‌تواند همین شرکت‌های دانش‌بنیان و ظرفیت‌های علمی آنها باشد.

 

تبادل فرهنگ‌ها میان ایران و غنا به افزایش جذب گردشگر می‌انجامد

معاون فرهنگی، گردشگری و صنایع خلاق دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با اشاره به قدرت قابل توجه کشور غنا و نیز قاره آفریقا در حوزه‌های فرهنگی، هنری و سنت‌های فرهنگی گفت: این قدرت فرهنگی می‌تواند مزیت رقابتی برای ساخت یک تصویر درست و قدرتمند برای غنا باشد.

محمدرضا رستمی پیشنهاد داد سرمایه‌گذاران کشور غنا مطالعاتی درخصوص ایجاد اقامتگاه‌های بوم‌گردی در مناطق آزاد انجام داده و با توجه به ظرفیت‌های ایجاد شده از سوی این مناطق در بخش اقامتگاه‌ها و نیز مشارکت در سرمایه‌گذاری در این حوزه، شاهد رونق جذب گردشگر به مناطق آزاد باشیم.

وی برگزاری هفته‌های فرهنگی میان ایران و غنا و صادرات فرهنگ و صنایع دستی دو کشور را در افزایش جذب گردشگر میان دو کشور موثر دانست و افزود: صنایع دستی و هنرهای غنا قابل توجه است. راه‌اندازی شبکه صادراتی صنایع دستی ایران و غنا می‌تواند کمک موثری برای توسعه این صنعت باشد؛ ضمن آنکه به واسطه فعالیت‌های اسلامی و قرآنی در دو کشور نیز می‌توان برنامه‌های متنوعی اجرا کرد.

گفتنی است؛ مدیر ارشد اجرایی سازمان مناطق آزاد جمهوری غنا که دیروز (جمعه ۳۱خردادماه) از طریق فرودگاه امام خمینی‌(ره) وارد کشور شده است، ضمن بازدید از ظرفیت‌های منطقه آزاد شهر فرودگاهی امام خمینی(ره)، امروز با مسئولان دبیرخانه شورایعالی و مدیران عامل سازمان‌های مناطق آزاد کشور در تهران دیدار و گفتگو کرد و امروز (شنبه ۱تیرماه) به منظور بازدید از ظرفیت‌های منطقه آزاد کیش به این منطقه سفر کرد.