پنجشنبه / ۱۸ بهمن / ۱۴۰۳ Thursday / 6 February / 2025
×
مدیر امور گردشگری و میراث فرهنگی سازمان منطقه آزاد ارس در حاشیه جلسه ارائه گزارش فعالیت‌های ژئوپارک ارس گفت: تا 10تیرماه امسال اعضای کمیسیون ملی یونسکو از ارس بازدید می‌کنند.
اعضای کمیسیون ملی یونسکو از ارس بازدید خواهند داشت

به گزارش اخبار آزاد مناطق، مهدی عباسی با اعلام این خبر افزود: اعضای کمیسیون ملی یونسکو، اعضای ایرانی این سازمان بین‌المللی بوده و آخرین ارزیابی‌ها برای ارسال پرونده ارس و ثبت جهانی در یونسکو را انجام می‌دهند.

عباسی گفت: ژئوپارک ارس شامل بیش از بیست ژئوسایت ازجمله کوه‌های اللی‌باشى، کیامکى، گئچى قالاسى و آبشارهای ماهاران و آسیاب خرابه است که هر کدام نمونه‌هاى زمین‌شناسى کم‌نظیرى دارند.

نماینده سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اضافه کرد: یکی از مهم‌ترین و بارزترین جاذبه‌های علمی منطقه آزاد ارس، مرز دوره‌های زمین‌شناسی «پرمین» و «تریاس» است که تنها در چند نقطه‌ معدود در جهان قابل مشاهده است و از بین آنها، محدوده جلفای منطقه آزاد ارس بهترین نقطه به شمار می‌رود.

گفتنی است، ژئوپارک، منطقه‌ای است که در آن، میراث زمین شناختی آن ناحیه، با مدیریتی دقیق و دائمی حفظ و نگهداری می‌شود. تاکنون بیش از هشتاد ژئوپارک در دنیا به ثبت فهرست ژئوپارک‌های جهانی یونسکو رسیده‌ و کشور چین نخستین کشور آسیایی است که بیشترین تعداد ژئوپارک جهانی و ملی را داراست.

لازم به ذکر است، جزیره قشم نخستین ژئوپارک ایران و خاورمیانه است و ژئوپارک ارس طی سال‌های گذشته با بررسی‌های گروه‌های مختلف از سوی سازمان جهانی یونسکو و تامین نیازها از سوی سازمان منطقه آزاد ارس در آخرین مراحل ثبت در فهرست آثار جهانی قرار دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *