اروند دارای بیشترین حجم صادرات نسبت به سایر مناطق آزاد کشور است
به گزارش اخبار آزاد مناطق، سیدعلی موسوی در نشستی که به مناسبت روز ملی صادرات با خبرنگاران، افزود: سه نوع صادرات از منطقه آزاد اروند انجام میشود؛ صادرات مجدد، صادرات تولیدات منطقه و صادرات کالاهای سرزمین اصلی که از بندر خشک شلمچه و بنادر آبادان و خرمشهر به خارج از کشور صادر میشود.
موسوی با اشاره به رشد ۵۱درصدی صادرات کالاهای تولید شده در منطقه اروند در ۶ماهه امسال نسبت به سال گذشته گفت: در ۶ماهه سال ۵۱.۹۷میلیون دلار صادر شده بود که این رقم در سال جاری به ۸۶میلیون دلار رسیده و شامل مواد غذایی، قیر، محصولات شیلاتی و خرما بوده است.
وی ادامه داد: صادرات کالاهای تولید شده در سرزمین اصلی در ۶ماهه سال گذشته ۲۸۱میلیون دلار بوده که امسال به ۶۴۰میلیون دلار رسیده است.
معاون سرمایهگذاری و توسعه کسب و کارهای سازمان منطقه آزاد اروند خاطرنشان کرد: ترانزیت خارجی نیز در ۶ماهه امسال در این منطقه رشد ۳۴درصدی داشته و از رقم ۹۳میلیون دلار سال گذشته به عدد ۱۲۵میلیون دلار رسیده است.
موسوی با اشاره به سرمایهگذاری صورت گرفته در این منطقه اظهار کرد: در حال حاضر ۱۸۰فرصت سرمایهگذاری در منطقه تعریف شده که ۳۵مورد از آنها تبدیل به بسته سرمایهگذاری شده است.
وی تصریح نمود: همچنین ۱۳۸پروژه در دست اجرا قرار دارد که ۹۸مورد آن صنعتی، ۶مورد تجاری خدماتی و ۳۴مورد آن گردشگری و عمرانی است.
معاون سرمایهگذاری و توسعه کسب و کارهای سازمان منطقه آزاد اروند ادامه داد: ۱۳۸پروژه در دست اجرا، ۶هزار و ۵۷۹شغل مستقیم و ۱۸هزار و ۵۷۲شغل غیرمستقیم ایجاد کرده است.
موسوی با اشاره به رشد ۵۱درصدی جذب سرمایهگذاری نسبت به مدت زمان سال گذشته گفت: در ۶ماهه سال۹۷، سه هزار و ۷۶۹میلیارد ریال سرمایهگذاری جذب شده بود که این رقم در سال۹۸ به ۵هزار و ۵۹۹میلیارد ریال رسیده است.
وی با اشاره به برگزاری مراسم تقدیر از صادرکنندگان منطقه آزاد اروند با همکاری اتاقهای بازرگانی آبادان و خرمشهر بعد از اتمام ماه صفر، اظهار داشت: به منظور حمایت از صادرکنندگان کالا و تولیدکنندگان کالا در منطقه آزاد اروند ضمن ارائه بستههای آموزشی تخصصی رایگان و یا یارانهای ثبت سفارش برای این واحدها حذف شده است.
معاون سرمایهگذاری و توسعه کسب و کارهای سازمان منطقه آزاد اروند در ادامه گفت: برای حمایت از فعالان اقتصادی و صادرکنندگان کالا و واحدهای تولیدی، مجوز بهرهبرداری آنها از یک ساله به پنج ساله صادر میشود.
موسوی تسهیل ورود و خروج ارزی از مشکلات صادرکنندگان عنوان کرد و گفت: با تعریف سامانهای در مناطق آزاد مشکل نقل و انتقال ارزی تسهیل شد و صادرکنندگان میتوانند ارز صادراتی خود را وارد کشور کنند.
وی حمایت از صنایع دانشبنیان را از دیگر برنامههای منطقه آزاد اروند برشمرد و افزود: تقویت تشکلها و اتحادیههای صادراتی یکی از راهبردی مهم صادرات در منطقه آزاد اروند است.
معاون سرمایهگذاری و توسعه کسب و کارهای سازمان منطقه آزاد اروند، با بیان اینکه توسعه زیرساختهای صادراتی و راههای ارتباطی با کشورهای همسایه ازجمله اقدامات و راهبردهای اساسی ما در بخش صادرات منطقه آزاد اروند است، تاکید کرد: تسهیل در رویهها و دستورالعملهای صادرات و پایش قوانین مخل در زمینه صنایع تولیدی و فعالان اقتصادی ازجمله راهبردی است که در راستای روانسازی تجاری و رونق کسب و کار در دست پیگیری است.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰