ارتقا جایگاه قشم با اجرای پروژههای عمرانی و صنعت نفت
به گزارش اخبار آزاد مناطق، هدف از این بازدیدها، بررسی روند اجرایی شدن طرحها و پروژهها و پیشرفت فیزیکی آنها بود.
همچنین در جریان این بازدیدها، درخصوص ظرفیتهای اقتصادی در حوزه نفت و انرژی و پروژههای عمرانی موجود در جزیره قشم گفتوگو و تبادل نظر شد.
بازدید از وضعیت پیشرفت عمرانی پروژه ساختمان تکنیکال بلاک و برج مراقبت فرودگاه بینالمللی قشم، اولین مقصد بازدیدهای صورت گرفته از پروژههای عمرانی منطقه آزاد قشم در روز پنحشنبه بود. احداث ساختمان تکنیکال بلاک (برج مراقبت) از مهرماه سال۱۳۹۴ در زمینی به مساحت ۱۷هزار مترمربع آغاز شده است.
این پروژه با زیربنای حدود ۳هزار مترمربع در دو طبقه بوده و هماکنون مراحل پایانی اجرای آن در حال انجام است. طبقه اول ساختمان تکنیکال بلاک فرودگاه بینالمللی قشم با ۲۳اتاق اصلی و ۱۰اتاق جانبی بخشهای الکترونیکی، مخابرات، مراقبت پرواز، انفورماتیک، اتاق هواساز، تاسیسات، سالن آمفی تئاتر، نمازخانه، دبیرخانه و بخشهای آموزشی را شامل میشود.
طبقه دوم این ساختمان نیز شامل ۷اتاق اصلی و ۵اتاق جانبی مخصوص کادر مدیریتی و اتاق جلسات میباشد. این پروژه دارای برج مراقبتی به ارتفاع ۳۶متر و ارتفاع دید ۳۲متر بوده با تجهیزات کامل الکترونیکی است. همچنین مساحت طبقه اختصاص یافته به تجهیزات الکترونیکی ۷۰مترمربع میباشد و مساحت اتاقک کابین برج ۹۰مترمربع است.
این هیات در ادامه از محل نخستین فاز پایانه صادراتی ترمینال نفتی دیرستان بازدید کردند.
شرکت سرمایهگذاری نفت قشم، سرمایهگذار خصوصی این پروژه بوده که پایانه نفتی قشم را به مساحت ۱۱۷هکتار واقع در جنوب جزیره قشم در نزدیکی روستای دیرستان با هدف ذخیرهسازی نفت و میعانات گازی با ظرفیت ۶٫۵میلیون بشکه تاسیس کرده است.
عملیات بارگیری مخازن این پروژه در دیماه۱۳۹۸ آغاز و در اسفند همان سال به اتمام رسید و در شهریورماه سال جاری توسط رئیسجمهوری از طریق ویدئو کنفرانس افتتاح شد.
این هیات در ادامه بازدیدهای خود با حضور در منطقه جنگلی حرا جزیره قشم، یکی از بزرگترین اسکلههای نفتی در جنوب کشور را که به تامین مواد اولیه پالایشگاهی، نفت خام فوق سنگین و صادرات میعانات نفتی مانند بنزین، گازوئیل و قیر در این جزیره مبادرت خواهد کرد، مورد بازدید قرار دادند و در جریان عملیات ساخت و پیشرفت فیزیکی این پروژه قرار گرفتند.
پروژه اسکله نفتی حرا جزیره قشم با ظرفیت تامین و صدورسالانه ۱۴میلیون و ۵۰۰هزار تن مواد اولیه پالایشگاهی، نفت خام فوق سنگین و میعانات نفتی مانند بنزین، گازوئیل و قیر در منطقه جنگلهای حرا جزیره قشم در دست ساخت است. راهاندازی این اسکله نفتی نشانهای از توسعه روابط بخش خصوصی و دولت با مدیریت سازمان منطقه آزاد قشم است.
بازدید از وضعیت پروژه پالایشگاه شرکت پارس بهین پالایش نفت قشم مقصد بعدی بازدید این گروه بود.
پروژه پالایشگاه نفت خام فوق سنگین برای تولید قیرشرکت پارس بهین پالایش نفت قشم با ظرفیت تولید روزانه ۳۵هزار بشکه قیر توسط شرکت پارس بهین پالایش نفت قشم از سال۱۳۹۲ شروع شده است.
شرکت پارس بهین پالایش نفت قشم یکی از شرکتهای زیرمجموعه شرکت گسترش انرژی پاسارگاد در منطقه آزاد جزیره قشم است. ماموریت اصلی این شرکت، ساخت پالایشگاه نفت خام سنگین قشم واقع در جزیره قشم است.
این پالایشگاه در دو فاز مختلف با محصول مشابه ازجمله قیر به عنوان محصول اصلی و نفت خام سبک به عنوان محصول فرعی در حال ساخت است. این پالایشگاه به طریقی طراحی شده که نفت خام سبک میتوانند توسط نفتا، نفت سفید و گازوئیل پس از اضافه شدن گوگرد، جایگزین شوند.
این گروه در بخش پایانی بازدیدهای روز پنجشنبه خود، از محل قطعه اول بزرگراه مرکزی قشم دیدن کردند.
عملیات ساخت قطعه اول بزرگراه مرکزی قشم به طول ۱۰کیلومتر از میدان فرودگاه تا سهراهی دیرستان در سه بخش زیرسازی، آسفالت و انجام خطکشی، نصب گاردریل و علایم ترافیکی انجام شده است.
زیرسازی قطعه اول این طرح از مردادماه سال۱۳۹۴ شروع شده و مردادماه سال۹۸ به پایان رسید و پس از انجام عملیات آسفالت، خطکشی، نصب گاردریل و علائم ترافیکی در بهمنماه سال گذشته به بهرهبرداری رسید.
گفتنی است، این بازدیدها با حضور مصطفی خانزادی سرپرست معاونت فنی و زیربنایی و مهدی رعیتی مدیر نظارت بر عملکرد مناطق آزاد دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به همراه محرم بهاروند معاون فنی و زیربنایی، حسین ناصرینژاد مدیر امور فنی و زیربنایی، فرج طهماسبی دیزج مدیر امور شهری و روستایی و مهدی نصیری رئیس اداره نفت، گاز و پتروشیمی منطقه آزاد قشم برگزار شد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰