ارائه تسهیلات به فعالین اقتصادی آسیبدیده از کرونا در منطقه آزاد ماکو
به گزارش اخبار آزاد مناطق، محمدآذرپناه افزود: طی جلسهای که دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور با معاون اول رئیسجمهور داشتند، موضوع تسری کلیه تمهیدات، امکانات، تسهیلات و مشوقهای مصوب هیات دولت و ستاد ملی مبارزه با کرونا به دارندگان مجوز فعالیت اقتصادی در مناطق آزاد و ویژه و اختصاص بخشی از اعتبار ۵۰هزار میلیارد تومانی تسهیلات کمبهره برای کسب و کارهای آسیبدیده از بحران کرونا در مناطق آزاد مطرح شد که مورد موافقت و تاکید قرار گرفت.
آذرپناه افزود: در همین راستا فعالین اقتصادی و واحدهای تولیدی منطقه آزاد ماکو که از شیوع ویروس کرونا آسیب دیدهاند، مشابه فعالان اقتصادی مستقر در سرزمین اصلی از تسهیلات مربوطه بهرهمند میشوند.
وی با بیان اینکه وزارت تعاون، کارو رفاه اجتماعی در اجرای مصوبات ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا با هدف حمایت و پشتیبانی از کسب و کارهای آسیب دیده از شیوع ویروس کرونا، امکان ثبتنام کارفرمایان مشمول این حمایت را در سامانه کارا فراهم کرده است، افزود: صاحبان واحدهای کسب و کار و تعاونیهای مشمول طرح کارفرمایی و خویشفرمایی در محدوده منطقه آزاد ماکو که در رستههای ۱۳گانه مصوب فعال بوده و دارای کد بیمه نزد سازمان تامین اجتماعی هستند و مبادرت به حفظ اشتغال موجود کردهاند، مشمول این تسهیلات هستند.
مدیر کار و خدمات اشتغال سازمان منطقه آزاد ماکو اظهار داشت: کلیه دارندگان مجوز فعالیت اقتصادی مستقر در منطقه آزاد ماکو در رستههای ۱۳گانه مصوب و واجد شرایط دریافت تسهیلات، جهت استفاده از این تسهیلات ضروری است نسبت به ثبتنام و تکمیل فرآیندهای دریافت تسهیلات کرونایی در سامانه کارا اقدام کنند.
آذرپناه ادامه داد: در پرداخت تسهیلات، اولویت با واحدهایی میباشد که لیست بیمه شاغلین مربوط به فروردین۹۹ را تا پایان اردیبهشت به سازمان تامین اجتماعی ارائه کرده باشند.بر این اساس، فعالین اقتصادی جهت استفاده از تسهیلات میبایست در سامانه کارا به آدرس corona-kara.mcls.gov.ir ثبتنام کنند.
وی با اشاره به اینکه ۱۳رسته کسب و کار که میتوانند وام کرونا بگیرند، افزود: این گروهها عبارتند از:
– مراکز تولید و توزیع صنایع دستی
– مراکز تولید و فروش پوشاک، کیف و کفش
– آژانسهای خدمات مسافرتی، گردشگری و زیارتی
– مراکز باشگاهها و مجتمعهای ورزشی و تفریحی
– مراکز و موسسات فرهنگی، هنری، رسانهای و آموزشی
– مراکز توزیع آجیل و خشکبار، بستنی و آبمیوه و قنادیها
– رانندگان مسافر برون شهری جادهای، هوایی، ریلی و دریایی
– آموزشگاههای رانندگی، گرمابهها، آرایشگاهها و سالنهای زیبایی
– مراکز تولید و فروش غذاهای آماده اعم از رستورانها و بوفهها، طباخیها، تالارهای پذیرایی، قهوهخانهها و اغذیه فروشیها
– مراکز مربوط به گردشگری، هتلها، هتل آپارتمانها، مهمانپذیرها، مسافرخانهها، زائرسراها، موزهها و مراکز اقامتی و گردشگری و بومگردی
– موسسات خصوصی دارای پروانه بهرهبرداری از وزارت بهداشت که در حوزههای درمانی و تشخیصی و آزمایشگاهی و پارکلینیکی فعال هستند.
آذرپناه درخصوص شرط دریافت وام کرونا نیز گفت: بنگاههایی مشمول دریافت تسهیلات قرار میگیرند که از سال گذشته تاکنون فعال بوده و نیروی کار شاغل بیمه شده داشته باشند. بنگاههایی که کد کارگاهی از سازمان تامین اجتماعی داشته باشند میتوانند این تسهیلات را دریافت کنند. این بنگاهها پس از تایید اطلاعات و استمرار اشتغال آنها از سوی تامین اجتماعی، توسط ستاد ملی کرونا برای پرداخت تسهیلات حمایتی انتخاب و معرفی میشوند، ولی اگر ارتباط بیمهای با تامین اجتماعی نداشته باشند، مشمول دریافت تسهیلات حمایتی نمیشوند.
وی در پاسخ به این سوال که مبلغ وام کرونا چقدر است، بیان داشت: در هر حال کسب و کارهای به ازای حفظ هر فرصت شغلی بیمه شده ۱۲ یا ۱۶میلیون تومان تسهیلات دریافت میکنند، البته برای مشاغل انفرادی و خویشفرمایی این مبلغ ۶میلیون تومان خواهد بود.
مدیر کار و خدمات اشتغال سازمان منطقه آزاد ماکو با اشاره به نرخ سود تسهیلات و مدت بازپرداخت این تسهیلات نیز گفت: نرخ سود تسهیلات ۱۲درصد بوده و مراحل پرداخت آن به کارفرمایان از ابتدای خردادماه و به تدریج صورت میپذیرد. دوره بازپرداخت تسهیلات پس از یک دوره تنفس، از مهرماه سال جاری و به مدت دو سال است و وثایقی که برای دریافت تسهیلات توسط بانکها دریافت میشود، متفاوت و با ارائه سفته و معرفی ضامن خواهد بود.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰